Sandy Kokusuz Kedi Kumu Incelemesi

simbakedi
simbakedi

136205 Puan

merhabalar. uzun zaman sonra guzel bir kum buldum bizim icin. size de onermek istedim.


oncesinde bir kere bu kumun marsilya sabunlusu icin baslik acmistim. kokusundan asiri rahatsiz olmustum ben ve kum sonlara dogru cok bozmustu. su an kokusuz gri paketini kullaniyoruz, ondan bahsedecegim.


topaklanma : 10/10 bizim icin. sanirim kumlarda da mamalar gibi kediden kediye gore degisen bir durum var, cislerinin ph’ina gore degisiyormus diye duymustum. fotografta ekledigim gibi gayet guzel topaklaniyor ve dagilmiyorlar (cok az bir lindocat kalmisti ondan beyazliklar var kumda, normalde gri. ama lindocat kumun performansini etkileyecek kadar yok zaten). kedim cisini yaptiktan 30sn sonra almaya calistigimda sorunsuz alabiliyorum.
koku tutma : 9/10 biz koku olarak sorun yasamadik ancak sabah-aksam temizliyoruz kumunu. daha az temizlemede sorun cikarir mi bilmiyorum. biz memnunuz.
patilere yapisma : 9/10 bundan once lindocat yesil paket kullaniyorduk ve patilerine yapisiyordu hep. salonda bile buluyorduk kumlari. ama sandyde asla yapismiyor. max tuvaletinin onunde kum oluyor biraz o kadar. hayatimizi kurtardi bu konuda diyebilirim.
tozsuzluk : 9/10 ben eskiden feles tozsuz kullaniyordum ve gercekten cok memnundum ancak formulu degisti sanirim ve berbat bir hal aldi o kum. sonrasinda da tozsuz denilen cogu markada bir tozsuzluga rastlamadim :D felesin yaninda belki daha tozlu kaldiklari icin. sandy de benim icin feles ile yarisir. neredeyse 0 toz, neredeyse diyorum cunku bentonit kumlarin hepsi tozutur ama gercekten tozsuz denilen kumlarin %95ine tas cikarir diye dusunuyorum ben.


dezavantajlari : pahali :D benim icin tek dezavantaji bu acikcasi. bizim simbanin tuvaleti asiri buyuk oldugundan dolayi 10L ya da 10kg kum yetmiyor hep 20L/20kg aliyoruz, bu yuzden bizi biraz zorluyor ancak diger kumlardan sonra bu kuma sukreder durumdayiz su an.


dedigim gibi bir suru faktor etkili olabilir memnun kalma konusunda. su anlik biz cok memnunuz


21 CEVAP

alfa_s
alfa_s

4273

Ve şuan 45 tlye bulabilirsiniz 🤗 indirim bitmeden alın derim https://ty.gl/cvc86l8ltn

gokhansultan
gokhansultan

13926

@alfa_s aldım hemen 2 tane çok teşekkürler :) evde mırmır var açılmamış 2 sini karşılaştırırım hangisi daha verimli olacak bakalım :)

huqi
huqi

116368

Teşekkür ederiz öneri için🙏😻

D-O
D-O

11908

Detayli incelemeniz icin tesekkurler. Faydali oldu. Bu kumu denemeye karar verdim :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Marsilya sabunlusunu denemiştik bizde, tozutmaması gerçekten çok iyi ama hiç iyi topaklanmadı bizde malesef :/ hep dağıldığı için kum aşırı çabuk pislendi. Şimdiye kadar bir tek eaysyclean den düzgün topaklanma verimi aldık onun dışındakiler hep dağıldı bizde.

alfa_s
alfa_s

4273

Bende aldım denemek için ama tek korktuğum topaklanmasında sorun yaşamak şuana kadar hiç bir kedi kumunda (proline lindo vancat) böyle bir sorun yaşamadım 🤷🏻‍♀️

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Teşekkür ederiz. Şuan pelet kullanıyoruz ancak kuma geçmeyi düşünürsek deneyeceğim 🙏🏻😊😊

Palyaco
Palyaco

218519

Kullandığım en kötü kumlardan marşıyla sabunlu Hediye gelmisti burdan cok kotuydu

alfa_s
alfa_s

4273

@gokhansultan rica ederim 🤗

gabomb
gabomb

2614

Merak ettiğim, yorumlarda normal açık gri renk bentonit kum gibi fakat sizin attığınızda daha koyu gri aktif karbonlu kumlar gibi. neden acaba?

gabomb
gabomb

2614

koyu gri mi yani rengi?

gabomb
gabomb

2614

kokusuzunu alıyorum o zaman. şuan ponza taşından kum kullanıyoruz. ilk zamanlar toz inanılmaz azdı fakat artık çok tozutmaya başladı. biliyorsunuz bi alerji problemimiz de var. umarım toz konusunda sıkıntısız gelir bana da. teşekkürler

simbakedi
simbakedi

136205

arkadaşlar nazar değdirmek istemiyorum ama yeni kumu bugün sipariş ettim daha, ne bir koku var ne bir bozulma. 20L kullanıyor her zaman ama ilk defa bu kadar uzun gitti bir kum. 14ünde bu başlığı açtığımda ayın başı gibi kullanmaya başlamıştık kumu. 2 ay kadar neredeyse, maşallah :D

Gecenlerde iyi bentonit önerisi arıyordum t r endyol gibi sitelerde iyi yorumları kadar kötü yorumları da var. Ama buradan birinin incelemesine daha cok güveniyorum. Ben de deneyecegim. Nereden almıstınız acaba? Mamalar gibi kumların da sahtesini yapıyolar o yüzden rastgele biyerden almak istemiyorum.

simbakedi
simbakedi

136205

@Warriorsans evet herkeste degismis durum benim o basligin altinda da ayni seyler yaziyordu bazisi cok memnundu bazisi degildi. kumlarda tek bir dogru olsaydi bari neden yine deneme-yanilma yapiyoruz :’)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1445 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 13 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR