Sokak Köpeği İçin Antibiyotik Reçetesi Sorunu

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983 Puan

Aylardır uğraştığımız bir orta kulak iltihabı hastalığımız var. Uzun zamandır baktığım bir sokak köpeği, şu zamana kadar bir şekilde özel veterinerlerle reçete işlerini hallediyorduk ama hem kulağını bu hale getiren bölgemizdeki götürdüğümüz özel veteriner olunca hem de artık belediye veterinerinden destek almaya başlayınca artık gidip reçete isteyemeyiz.


Durumu belediye veterinerine anlattığımda dışarıya reçete yazmadıklarını söyledi. Şu an önceki kutudan 3 günlük antibiyotik kaldı. Reçetesiz eczaneden alma şansı (normalde imkansız ama sokak hayvanları için falan desem) olabilir mi? Sokak hayvanları için reçeteli ilaçları nasıl temin ediyorsunuz? Daha önce böyle bir sorunla karşılaşmamıştım, başka bir semtte belediye veterinerinden reçete aldığımı gayet iyi hatırlıyorum. Belki sistem değişmiştir bilemiyorum ama belki bildiğiniz pratik bir yol vardır ya da belki aranızda veteriner varsa reçeteyi bana e-posta olarak atabilirse çıktısıyla alabilirim. Uzak bir ihtimal ama artık aklıma başka bir şey gelmiyor.

10 CEVAP

huqi
huqi

116368

Sağlık ocağınızdaki doktor sizi tanıyorsa, durumu anlatıp ondan reçete yazmasını isteyebilirsiniz. Bizim doktorumuz hiç sorgulamadan yazıyor mesela sjansjwhej
Direkt ilaç mı yazdırmak istiyorsunuz diye soruyor aslında yanlış bir şey :(

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Sağlık ocağını denedik, yazmadı maalesef. Tanıdığımız biri de değildi, bir de o hani kendimize alıyor gibi, ücreti sigortadan ödendiği için belki yanlış olabilir ya da yanlış anlaşılabilir, bilemiyorum. Normal parasıyla alacağımız ilaç için bile reçete bulamıyoruz şu an.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Yirmilik dişim apse yaptı, şuan çektiremiyorum, dişçim önceki gittiğimde bu antibiyotiği önermişti yazar mısınız deyin sağlık ocağının doktoruna. O yazmazsa farklı bir sağlık ocağına misafir olarak falan gidin, ya da kaydınızı aldırın. İlla ki yazan olur. Korona olduğundan açıp dişe bakmıyorlar. O zaman yazıyorlar. Yoksa hayvanlar ölse yazmıyorlar. Eczaneler de vermiyor maalesef. Eczanelere gizli denetleyici gönderiyorlarmış arada, antibiyotik istiyorlarmış, sonra da ceza yazıyorlarmış. O yüzden eczacılar korkuyor.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Sizin doktorlar biraz sıkıntılı sanırım. Aslında babamın tanıdığı eczane var ama babam şuan çalıştığı için gidip almaz desem de. Bana da vermezler. Siz yine de bana adını yazın, ben almayı denerim siz olur da almayı başaramazsanız ama bu hafta mümkün değil, belki Cuma günü bir ihtimal.

aslihan_e
aslihan_e

128394

O da size geç olur kargolayana kadar. Sizin bir şekilde almanız gerekecek

Buketdur
Buketdur

3773

Yazdıracağınız ilacın adını söyleseniz belki yardımcı olabiliriz

huqi
huqi

116368

Çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Kendi hayvanınızı getirdiğiniz klinikle bi konuşsanız belki yardımcı olabilirler. Başka ne yapılabilir hiç bilmiyorum😔

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Aynen diş için istemiştik, dişçiye yönlendirdi sağ olsun, yazmadı. Kullandığımız antibiyotik pek diş için yazılmıyor, o yüzden de biraz sıkıntı olabilir ama son çare başka bir sağlık ocağı denemek olabilir, korona dönemi başlarında aynı sağlık ocağında bu şekilde başkası için antibiyotik almıştım ama şimdi durum böyle maalesef.

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

@aslihan_e düşündüğünüz için teşekkürler, tabii hem geç olur hem sizin almanız olmaz tabii öyle. Bakalım belki bir veteriner vardır aramızda, yazar yollar reçeteyi, öyle olabilir sanırım en kolayı.

GokhanTemiz
GokhanTemiz

983

Sef 1000mg antibiyotik ilacın ismi. Lütfen ilacı satın alıp yollama gibi bir şey düşünmeyin. Yani zaten reçetesiz alamayacağınız için bana sadece reçeteyi yollasanız yeterlidir. Böyle bir imkan olursa mail adresim kopekgonullusu(et)gmail.com


Reçetenin blgisayar çıktısını kabul ediyorlar mı blmiyorum ama deneyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 560 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR