Kısırlaştırma İşlemi

Baliimm03
Baliimm03

170 Puan

Kedim 7 aylık erkek kısırlaştırmayı düşünüyorum falan ona bişey olacak diye çok korkuyorum.Anesteziden uyanamayacak, canı çok yanacak, kendine gelemeyecek gibi gibi. Bu tarz riskler var mı sizce ?

7 CEVAP

Sulecrn
Sulecrn

14129

Benim kedimde 1.5 yaşında erkek. 6.ayına girdiği ilk hafta kısırlaştırdık emin olun güvenilir bir vet. Hekim bulursanız erkek kedilerinki o kadar rahat geçiyor ki. Verdikleri narkoz doz ayarlı zaten iyi bir veteriner buna dikkat eder iciniz rahat olsun. Ameliyat işlemi disi kedi gibi zor ve uzun sürmüyor. 20 dklik bir işlem ve ufacik bir dikiş. Ameliyattan sonra 4 saat kadar kendilerine gelememeleri normal ama yavas yavas uyanıp sağa sola yalpalamarı, kusmaları (narkoz atmak için) normal takip edin başından ayrılmayın narkozlu oldukları icin yuksek yerlere atmaya calisabilirler. Bunlar kolay en meşakketli günler ameliyattan sonra başlıyor. Kedinizin ameliyat yerini günde 3 ve gerekirse daha fazla şekilde tentürdiyot ve temiz! Gazlı bezle yavaşca pansumanlamanjz lazim. O bölgenin mikrop kapmamasi çok önemli. Kedinizin boynuna elizabeth yakalık taktirmaniz onun ameliyat yerini yalamamasi için çok önemli eger takmazsada benim gibi gece nöbetime kalmalisiniz :( Bu arada kediniz gözlerini acar açmaz mama su vermemelisiniz iyice kendine gelmesi lazim ameliyattan oncede 12 saat önce mama 4 saat oncede suyu onunden almalisiniz bu durumu vet. Hekiminize danışın. Ve en önemlisi kedinizin bağisikligini yüksek tutmak için ameliyattan önce 2 gün ve sonra 2 gün verdiginiz yaş mamaya yada ekmeğe yediği çoğu besine et suyu kemik suyu eklerseniz. Bagisikligina iyi gelecektir yumurta sarısı ve haşlanmis tavuk göğsünü de öneririm💖 minişinize simdiden gecmis olsun stres yapmaniza gerek yok onun için en sağlıklısı kısırlaştırma ameliyat yerini temiz ve hijyenik tuttugunuz sürece sorun oluşmayacaktir insallah💙

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İlkönce sakin olunki, evladınız huzursuz olmasın.
Geçen seneye kadar çok sayıda dişi ve erkek kedi kısırlaştırdım. Dişi kedilerde sizin yaşadığınız korkuları yaşadım. Ancak erkek kedileri farklı zamanlarda farklı veterinerlerde kısırlaştırmama rağmen, hem kediler için hem de benim için çok kolay olduğu için, bu sene 4 erkek kediyi veterinere içim çok rahat bir şekilde teslim ettim. Sizi endişelendirmek istemiyorum, ancak hazırlıklı olmanız için yazıyorum.
Veteriner gece kedilerin klinikte kalmalarını istedi. Ancak daha önceki tüm kısırlaştırmalarda uyanır uyanmaz eve getirmiştim. Herşey yolunda gitmişti.
Canlarımın yabancı bir ortamda gecelemelerini istemedim. Teslim aldığımda yarı uyanıklardı. Sürekli ayağa kalkmaya çalışıyorlar, doğal olarak düşüyorlardı. Ancak beni korkutan, yaraklarında gördüğüm kan ve ameliyat yerindeki renkli antibiyotik idi Hemen veterineri aradım, normal olduğunu sabaha kadar kan durmazsa gerekeni yapacağını söyledi. İlk şoktan sonra 4 kediden hangilerinin kanaması olduğunu anlamak için tuvalet kağıdını popolarına hafifçe dokundurdum. Hiç beklemeden tekrar veterineri aradım ve sabaha kadar beklemeyeceğimi, kanın bir an evvel durdurulması gerektiğini söyledim. Gece kanaması ilan iki kefimi kliniğe teslim ettim.
Veterinere daha önce 5 erkek kedi kısırlaştırdığımı ve böyle bir şey yaşamadığımı söyleyince arsız bir şekilde terslendim.
Ertesi gün Canlarımı teslim aldım. Çok şükür iyiler.
Sonuç olarak, her veteriner işinin ehli değil. Çevrenizde sorunsuz bir şekilde kısırlaştırma yaptırmış insanlarla görüşmenizi öneririm.
Kolaylıklar diliyorum.

cat_expert
cat_expert

12742

Her operasyonun riski vardır, iyi bir klinik ve iyi bir veteriner hekim ile operasyon öncesi yapılacak kan tahlili ile bu riskler minimumda kalacaktır endişe edilecek bir şey yok. Erkek kedilerin operasyonu zaten oldukça basit içiniz rahat olsun.

Buketdur
Buketdur

3788

Benimde bir erkek kedim var 9 buçuk aylık yaklaşık 1 buçuk ay önce kısırlaştırdım bende çok korkuyordum kendim ameliyata girsem bu kadar korkmazdım belki kan testi temiz çıkacak mı acaba uyanırmı vs vs ama hepsi boş kuruntuymuş öncelikle size tavsiyem ameliyat öncesi bazı vet kan testi yapmıyor bunu kesinlikle yaptırın değerleri önemli sonrasında gaz anestezimi, katı anestezimi olacak bunları sorun gaz anestezi olursa çok iyi oluyor hatta aldığınızda klinikten hiç ameliyat olmuş gibi olmuyor koşup oynar ama gaz anestezi her vet oluyor katı olacaksada korkmayın yine işinin ehli olan bir vet onun haricinde bence yakalık erkek kedi için gerekli değil dikiş olmuyor çünkü cerrahi yapışkanla yapıştırıyorlar bunuda sorun sadece ilk gün biraz uykusuz kalırsınız belli aralıklarla bakın ameliyat yerini yalamasın ilk bir kaş saat sonrasında yalasada birşey olmaz yinede aşırıya kaçmasın yakalık konusuna gelince bence kedi zaten stresli olucak onu extra bir strese sokmaya gerek yok ne kadar aç bırakacağınızı vet size söyler kusura bakmayın biraz emir verir gibi oldu 🙏 kendinizi sıkmayın uyanmadan almayın klinikten birde benim önerebileceğim şeyler bunlar şimdiden geçmiş olsun inşallah iyi geçer ameliyatı emin olun ameliyat olup geldiğinde bu kadar kolaymıydı diyeceksiniz.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kısırlaştırdığım kedilerim 8 ve 9,5 aylıklar.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Ayrıca kedilerim, ameliyat yerine sıkılmış renkli antibiyotiği yalamışlar. Heryer lacivert kusmuk olmuştu. Canlarımın hallerinden gerektiğinden fazla narkoz verildiği belliydi.

Ramses tam 8. Ayına girdiğinde yaptırdık operasyonunu. Gaz anestezi olmadı. Öncesinde kan bakıldı. Veteriner geceye kadar kalsın gelir alırsınız dedi ama ben operasyondan 4 saat sonra aldım. Tam uyanık değildi ilk gün hiçbirşey yemedi yapıştırma dikişsiz olduğu halde yakalık taktık 4 gün hiç yalatmadık. Bu süreçte tabii ki strese girdi yemek yemedi kumunu kapatmadı bizi protesto etti yani. 3 gün antibiyotiğe götürdük. Sonra 5. Günün sabahı yakalık çıktı birden eski haline dönüverdi sanki hiç kısırlaştırma olmamış gibi. Şimdi normal iştahı da kumu da herşey normale döndü çok şükür. Sadece acayip fazla tüy döküyor. Çözüm bulamadık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 322 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR