Aşı Fiyatları Vb

betulbakioglu
betulbakioglu

13684 Puan

Kedim 5 aylık hastalik falan gecurdigi icin hafta sonu ilk kez asi icin getiricem cipsiz asi olmuyor sanierim? ilk ne asisi olur ve cipin asinin maliyeti ne olur acaba?

14 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

cipsiz asi oluyor cipi 2022 sonuna kadar taktirmak zorundasiniz sadece. ben istanbuldayim 180e cip takan yer buldum eger siz daha kucuk sehirdeyseniz belki daha uyguna bulabilirsiniz.

teddybal
teddybal

123878

aşı için çip zorunluğu yok, 2022 sonuna kadar mühleti var çipin. iç-dış parazit ilaçlarını yaptırsınız bu ilk gidişinizde, sonra veteriner sırayla çağırır zaten aşılara zamanı geldikçe ( karma aşı için çağırırlar ilk, bunun 21 gün içinde 2.dozunu yapacaklar. lösemi aşısını yaptırmak sizin kararınıza kalmış ama yaptıracaksanız önce mutlaka test isteyin. bir de kuduz aşısı var bunu da en son yapıyorlar.)

simbakedi
simbakedi

136205

bu arada bazi veterinerler ic-dis prazit + karma yapiyorlar. siz yaptirmayin kediye agir gelebilir. dis parazit+karma olabilir ancak ic parazitle herhangi bir asi cakismamali bencr. eger oyle yaparsa aklinizda bulunsun.

Warriorsans
Warriorsans

133985

2022 sonuna kadar çip için süre var yani aşı çipsiz yaptırabilirsiniz. Şansa zamanında belediye çip taktığı için bizim ilçe tarım orman bakanlığına gidip orada üzerimize geçirtmemiz gerekiyor ben arayıp sordum 25 tl dediler pasaport parası zaten çip de takılı olduğu için ekstra ücreti yok dediler. Hazır gitmişken jelibonu da götürüp çip taktırıcaz çip+pasaport da 50 tl imiş. Ayrıca biz hazır oraya gitmişken kuduz aşısı zamanına denk getirip (jelibon zaten daha olmadı şansın da vakti geliyor) kuduz aşılarını da kliniğe göre çok çok uygun fiyata yaptırmış olacağız. Belki sizde ilçe tarım orman müdürlüğüne gidip yaptırırsınız baya uyguna gelmiş oluyor böyle. Kliniklerde çip ve pasaport 100 300 tl arası değişiyor her yer farklı fiyat alıyor

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Tarım orman takıyor yarın ben de götürüp çip taktırıp kuduz aşısını yaptıracağım. Aslında 2022 nin sonuna kadar beklemeyi düşünüyordum ama geçen gün tarım ormana kuduz aşısı yapmaya götürdüm ve çipi olmadan kuduz aşısı yapamam dedi çipe işlenmesi gerekir dedi. Sonra biraz konuştuk adam ben ısrar ediyorum sandı tamam gel yapayım aşısını dedi ama ben istemedim çipte de gözüksün diye. Eninde sonunda takılacak zaten, şehir dışına çıkma durumlarında aşısı olduğu halde sıkıntı çıkar falan diye korktum

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Tarım ve orman bakanığı ilçe müdürlüğündee çip+kuduz aşısına 60 tl ödedim bugün ben. Bilgi olsun diye yazayım dedim

gaiakedi
gaiakedi

838

Orman ve tarım bakanlığı ev kedilerine de aşı ve çip yapıyor mu acaba?

Siyamask
Siyamask

14886

Çipsiz aşı yaptırabilirsiniz. Bu senenin sonuna kadar zamanı var.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

kucuk bi ildeyim ilk asilarini duzgunce yaptirayim sonra cipini taktiririm diye dusundum💗

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

ve lösemi için ne testi?

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

tarim orman bakanligi cip takiyorsa oraya getiririm

Warriorsans
Warriorsans

133985

Aşılar da ilk önce iç dış yaptırılıyor daha sonra karma daha sonra kuduz sonra da lösemi. Zorunlu olan sadece kuduz. Ama zorunlu olmasa da karma aşının çok önemli olduğu söyleniyor. İç dış parazit için de ben artık dış parazit ilacı kullanmıyorum pire tarağı kullanıyorum ama iç paraziti 2 ayda 1 hap olarak veriyorum. Bu arada iç dış parazit 2 ayda 1, diğer aşılar yılda 1 yapılıyor. Lösemi aşısı yaptırmayacağım, riskli ağır bir aşı. Öncesinde mutlaka lösemi testi yapılması gerek. Genel olarak aşı fiyatları 150 200 arası oluyor. İç dış parazit de 100 tl ortalama

kitirkurabi
kitirkurabi

897

İzmirde turistik bi ilçede iç/dış parazite 120tl ödedim, 200tl diyen de oldu. geçen cumartesi de karma yaptırdım 200tl tuttu. 175 diyen de var 250 diyen de. küsürat önemliyse gitmeden önce arayıp sorun ama az çok bu civar.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Evet yapıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 397 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR