Kedisinde Beyin Tümörü Gelişen Var Mı?

UmmSukufe
UmmSukufe

2361 Puan

Merhaba biz kedimizde tümör olduğundan şüpheliyiz. Sebebi de 1gün içinde, durduk yere hiçbir sıkıntısı yokken arka ayaklarını kullanamaz hale gelmesi, halsizliği yatması, iştahsızlığı ve kendisine bakamaması.
Tüm bu sorunlar için 1,5 aydan fazladır veterinere götürüyoruz birçok test yapıldı biyokimya, idrar, hormon, röntgen, fip, korona vs vs ama tek sıkıntı fosfor fazlalılığı ve kalsiyum düşüklüğü çıktı.
Veterinerde tam 1 ay kaldı serum vs yemek zorunda olduğu için ama dün veteriner aradı ve düzelmediğini söyledi. Arka ayaklarını eskisi gibi kullanamıyor. Ayakta da çok duramıyor denge kaybı var. Mama desek yerken çok zorlanıyor hatta dişleri sağlam olmasına rağmen kıramamaya başladı kesinlikle hastalığından sebep. Ben de ıslak formda veriyorum mamasını.
Veteriner en son beyninde tümör olabileceğini ama bu test için 3bin TL gerektiğini ve varsa da müdahale edilmediğini söyledi. o yüzden yaptırmazsanız olur demeye getirdi. Eğer yoksa da kendi kendine zamanla düzelir diyor ama 1,5 aydan fazladır bu şekilde yavrumuz. Bu sıkıntıları yaşayan ya da beyin tümörü hakkında bilgisi olan var mı aramızda? Artık çok yoruldum onu öyle görmek beni çok yıpratıyor. Ve her yere işiyor, üstüne bile. Çok yıkıyoruz eşimle peteklerin yanında yatırıyoruz havlulara sarıp kurutuyoruz ama yine de hergün yıkanmaz ki. Ne yapacağımızı şaşırdık..

10 CEVAP

Siyamask
Siyamask

14886

1 ay içinde yavrumu tümörler yüzünden kaybettim. Beyninde gelişti mi bilmiyorum ama göz kapağından ensesine uzanan bir tümörümüz vardı. Şırıngaya mama çektirerek besliyordum. Her gün vücudunun bir yerinde kitle buluyordum. Yutkunamıyordu ve tuvalete gidemeyecek haline bile şahit oldum. Bu durumda iyice düşünmeniz lazım. Bazen uyutmak acı çekmesinden daha doğru karar gibi geliyor. Benimki 13 yaşında olduğu için herhangi bir müdahale edilmedi.

Siyamask
Siyamask

14886

Her gün daha kötü bir güne uyanıyorduk ve en kötüsü de ne olduysa 1 ay içinde oldu.

UmmSukufe
UmmSukufe

2361

@Siyamask Çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor bir durum çok. Bizim 1,5 aydan fazladır bu sorunlarımız var ama tümör olup olmadığı henüz belli değil. Sizdeki sorunlar da yukarıdaki şikayetlerimize benziyor muydu acaba? 😔 Kitle gelmedi bizim elimize. Zaten olsaydı veterinerimiz de farkederdi ama iç organlarında gelişip gelişmediği henüz belli değil..

teddybal
teddybal

123878

Beyin tümörüyse yerine göre hiç mi cerrahiye cevap şansı yok ki, bence başka bir veterinerle daha konuşun bu konuyu çok genel konuşmuş gibi geldi sizin veteriner, hatta en iyisi üniversite hastanelerine başvurmak olur bu konuda, nöroloji ya da beyin cerrahi alanında ilerlemiş uzmanlar bilir en iyi.

Siyamask
Siyamask

14886

Yukarıdaki şikayetleri birebir yaşadım maalesef:( Tek farkla bizimkinin son günlerinde kafa formu bile değişmişti. Tümörleri elimize geliyordu üzüm salkımı gibi :( Size tavsiyem bulunduğunuz yerde olmasa bile en yakın fakülte hastanesine başvurmanız olacak çünkü özel kliniklerin çoğunda yeterli cihaz yok. Olanların ücreti de aşırı pahalı :(( Mesela bizimkine Check up yapıldı. Ultrason röntgen kan tahlili.. Hepsi temiz çıktı. Verdiğim ücreti söylemek bile istemiyorum ve kedimin ömrünün az olduğunu bildikleri halde (tümörlerin bağlantılı olduğunu) bana söylemediler. Vefat ettikten sonra söylediler.

teddybal
teddybal

123878

Bakın mesela Google'a "Nöroloji ve Nöroşirurji Bursa Veteriner hekim" yazdım şu isim çıktı karşıma http://www.uludag.edu.tr/veteriner/default/konu/3041 siz daha kapsamlı araştırsınız. Bu arada profilinizde Bursa yazıyor diye orayı arattım. Geçmiş olsun, umarım iyileşir.

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

şu ilk parayı verin sonra testi yapariz demesi bile hayvan sevgisinin olmadiginin bir belirtisi o veterinere gitmeyin bence ben ogrenciyim kedimin olumcul hastaligi vardi adama ben odeyemem durumum yok dedim herşeyi kendi ustlendi mamasina ilacina kadar...

UmmSukufe
UmmSukufe

2361

@teddybal çok teşekkür ederim ilginize, sağolun. Veteriner tümör varsa yapılacak bir şey yok diye umutsuz konuştuğu için açıkçası arama arayışına girmedim. Zaten daha olup olmadığı belli değil ama kalıcı hasar kalmış olabilir ya düzelecek zamanla ya da tümör var ve bunun bilinip bilinmemesi işe yaramıyor diye konuştuğu için burda sizlerin de fikrini almak istedim. Teşekkür ederim. Araştıracağım

UmmSukufe
UmmSukufe

2361

@betulbakioglu yok öyle demedi aslında. "Tümör olabilir ama emar yada tomografi(hangisini söylediğini bilmiyorum eşimle konuştu çünkü) yapıldığında ücreti 3bin tl ve tümör olduğunu bilsek de bir müdahale edemeyeceğiz, o yüzden siz bilirsiniz" dedi. Kendisi de boş yere emar/tomografi çektirmeyelim ücreti pahalı oluyor demek istedi. Açıkçası veterinerimizden parasal konuda aşırı memnunuz, hiç çıkarcı değil ama kendisinde mi tomografi/emar cihazı yok başkasına yönlendireceği için bu kadar yüksek meblağ söyledi yoksa heryerde bu şekilde mi fiyatlar bilmiyorum. O da gerek yok demeye getirdi. Ben de gerçekten gerek olup olmadığını merak ettiğimden, başından aynı öykü geçen birileri var mı diye burada sormak istedim.

UmmSukufe
UmmSukufe

2361

@Siyamask bizimkisinde tümör kist vs görünüm yok ama kafası da bedeni de küçüldü sanki. Aynı kedinin kardeşi var bir de bizde. O bir tık daha zayıftı. Şimdi neredeyse o zayıf olan bu kedimizin 2 katı. Beslenmesi sağlığı maşaAllah çok iyi ama bu yavrucak gözümün önünde eriyor, ona bitiyorum. Ne veteriner anlayabildi 1,5 aydır çaresini ne biz bulamadık. İnşaAllah tümör yoktur biran önce iyileşir de eski haline geri döner. İçim gidiyor :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81392 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR