Kontil İç Parazit Hapı

natasha_nk
natasha_nk

1204 Puan

Eczanede kedi iç parazit hapı kontil kullanan varmi bende yarin ezcaneden alacagim 😊

7 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128465

Merhaba, Kontil kedilerde en çok görülen iç parazit türü olan tenyalara karşı etkisizdir. Eğer illa eczaneden alınabilecek bir ilaç alacaksanız Yomesan ve Andazol almanızı öneririm. Andazol 200 mg'dan yetişkin kedi için en fazla yarım hap, Yomesan 500 mg'dan da yarım hap şeklinde verebilirsiniz. İkisini de kullanmanız farklı iç parazit türlerini öldürmeleri açısından önemlidir. Daha önce Kontil konusunda hataya düştüm ve baktığım kedilerde tenya çoğaldı. Kontil sadece kancalı kurt ve yuvarlak solucan tespit edildiyse ve tenya da olmadığından emin olunursa verilebilir. Veterinerlerin rastgele Kontil önermesi vasat bir durum.

natasha_nk
natasha_nk

1204

Ah canim tesekkur ederim peki ilac stickeri veriyorlar mi bu bahsettiğiniz haplarda?

aslihan_e
aslihan_e

128465

Yok vermezler, bunlar insanlar için üretilen haplar sonuçta ama etken maddeleri kediler için güvenilirdir ve tüm dünyada kullanılır.

natasha_nk
natasha_nk

1204

Tesekkur ederim canim yarin ezcaneden alacagim 😊

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Biz kızım yaklaşık 1,5 aylıkken çok küçük olduğu için aşı yaptıramamıştık. Şurup şeklinde olanı kullandık. Parazitleri önden temizlemek adına bir süre kullanmıştık. Veterinerimizin tavsiyesi ile tabi ki. Dozunu falan onlar ayarlıyorlar çünkü. Daha sonra da aşı olmuştu. Ama sürekli kullanımda nasıldır bilemiyorum. Bir daha kullanmadık çünkü biz.

natasha_nk
natasha_nk

1204

Veteriner bulunduğumuz yere uzak ve bende zaten dis parazit ense damlası var yakınımızda ezcanede var suanda bir sorun olmadi şükür iç parazit yokta zamani geldi 2 hafta sonra lösemi aşısı icin goturecegim veterinere ama zamani geçtiği icin hemen vermek istiyorum iki iğneyi birden olursa agir gelebilir diye😊

aslihan_e
aslihan_e

128465

Rica ederim 😊

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 306 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81333 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR