Yeni Kısırlaştırılmış Kedi Maması Seçimi

Hedwigmomy
Hedwigmomy

232 Puan

Anket

Advance
(2 oy)
Hill's
(3 oy)
N&D
(8 oy)
Proplan
(12 oy)
Toplam (25 oy)

Merhabalar 10 aylık oğlumu kısırlaştırmaya karar verdik. Önceden bir sürü mama denememize rağmen Hill's Kitten Science Plan Tavuk Etli Yavru Kedi Mamasını bayılarak yiyoruz. Yaş mamayı asla yemiyor hangi marka hangi çeşit denediysem biraz yalayıp bırakıyor. Şimdi kısırlaştırmadan sonra mamasını değiştireceğiz. Hill's kısır mamadan mı devam etsem yoksa farklı marka mı alsam karar veremedim. Sizin kullandığınız mamalar neler? Bana fikir verebilirseniz çok sevinirim..

3 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116501

İlla da bu listeden bir mama alacaksanız sanırım Proplan derim. Belki N&D de bakılabilir (ama kısır kedi için kinoa serisi). Bu listeden olmayacaksa daha iyi mamalar var. Öncelikle alabilirseniz yalnızca veterinerlerde satışı olan Virbac mamasını kesinlikle öneririm. Bunun dışında tahıllı bir mama alacağım derseniz, ben olsaydım öncelikle ya Happy Cat ya da Proplan denerdim. Happy Cat'in minkas yazan mamaları alt segment, diğer serisi mamaları ise tercih edilebilir mamalar. Bu mamalar kedinize iyi gelmezse Advence, Hills mamalar da denenebilir tabi. Hangisi iyi gelirse onunla devam edersiniz veya en iyisi, dönüşümlü şekilde de kullanabilirsiniz. N&D mamalar ise baktığımızda içerik olarak bu mamalardan daha iyi duruyor ama son zamanlarda idrar yolu ile ilgili sıkıntı çıkardığı hakkında geridönüşler çok var. Kısır kedilerde daha fazla şikayete rastladım. Gerçekten de mamaları fazla ilave içeriyor, bu yüzden genel olarak kedilere ağır gelebilir bir içeriği olduğunu düşünüyorum. Şunu da diyeyim, tabiki her kedide problem yaratacak diye bir şey yok. Aynı zamanda N&D mamadan gayet memnun olanlar da var. Size kalmış, isterseniz deneyebilirsiniz ama ben illa N&D alacak olsaydım QUINOA serisini tercih ederdim diye düşünüyorum. Genel olarak bu serisi daha dengeli, duruma göre tercih edilebilir. Bunun dışında bir başka öneri, tahılsız mama olarak Bozita. Sade ve güzel içerik, bakılabilir. Bütçe konusunda sıkıntınız yoksa yani bütçeniz yüksekse de et ağırlıklı mama olarak Acana-Orijen, fazla et içeriği ağır gelebilir derseniz, yine üst segmentte olan Nature's Variety ve Mera mamalara da bir bakın derim, gerçekten kaliteli mamalar arasındalar. Biz şuanda Orijen kullanıyoruz.

Gimlihanim
Gimlihanim

123314

Rotasyonlu mama kullanmanızı tavsiye ederim. Hem kediniz sıkılmaz hem de uzun süreli etkilerden kedinizi korumuş olursunuz. Tabi bir de kediniz farklı protein kaynakları ile beslenmiş olur. 4-5 ay gibi bir sürede mama değişimi yapmanızı öneririm. Segment düşürmeden farklı markaları ya da aynı markaların farklı aromalarını kullanmanızı tavsiye ederim.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

Ben acana indoor ve brit ordekliyi bazen karisik bazen tek brit kullaniyorum, kilomuz iyi hareketli gayet hareketli , ama acanayi bir tik daha az kullaniyorum cunku yag orani britten az daha fazla , ama ben de surekli ayni mamadan yana degilim 7 kiloluk aldim fakat bu biterken baska mamaya gececegim somonlu ve ordekli serileri seviyor benim bidik

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.103 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR