Kedilere Tam Pişmemiş Nohut Zararlı Mı?

Kadoocuk
Kadoocuk

250 Puan

Merhaba arkadaşlar. 1 yaşından biraz büyük bir kedim var. Mamaların içeriğine pek güvenmediğim için yaş mamayı kendim yapıyorum. Kuru mamaya ek günde 1 2 defa veriyorum. Bu defa yaptığımda bir kuru mamanın içeriğinde nohut gördüm. 5 10 tane kadar yaş mamanın içerisine koydum ( 2 3 kilo mama yaptım). Mamayı püre kıvamına getirdikten sonra fark ettim ki nohutlar tam pişmemiş. Mamayı tadımlık verdim ve nohutu yemedi. Sizce nohutu yerse bir sakıncası olur mu?

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128583

Merhaba, benim 2 kedim nohutu çok seviyor, o yüzden araştırmıştım. Nohut onlar için sindirilmesi zor bir besinmiş, o yüzden en iyi şekilde pişirip vermeniz gerekli. Her kedi nohut sevmez zaten, özellikle iyi pişmeyen taneli kalan nohut, pirinç gibi gıdaları benim kedilerim de hiç yemez. Ben de onlara arada mama yapıyorum. İçinde diri kalınca yemiyorlar. Çok sıkıntı olmaz ama yemezse zorlamayın.

alfakan
alfakan

676

Merhaba, kedinize mama haricinde bir şey vermeniz çok da iyi olmayacaktır diye düşünüyorum. Veterinerim böyle söylemişti. Ben mama haricinde sadece yoğurt veriyorum(haftada 1 olmak üzere 2 yemek kaşığı kadar.) Çok nadir olmak üzere de fırında pişirdiğim balığın kılçığın ayıkladıktan sonra veriyorum.

NorthNight
NorthNight

16576

Sindirmekte zorlanabilir. Tekrar yaptığınızda yine nohut koyacak olursanız ıslatıp beklettin üstteki o ince kabuklarını alın zaten nohutun en zor sindirilen kısmı orası. Sonrasında dağılacak kıvamda haşlarsanız daha iyi olur.

Kadoocuk
Kadoocuk

250

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yemediği hiçbir şey için zorlamıyorum (veteriner önerileri, ilaçlar vs hariç). Yemediği kısmı da döküyorum. Sadece mama konusunda da hem veterinerin önerisi hem de bir yerde okuduğum kadarıyla yaş kuru mama karma beslemek daha sağlıklıymış. Kuru maması daima oluyor ona ek olarak kendim yaş mama yapıyorum(içerisinde kuru mama da oluyor). Diğer yaş mamaların jöle kısmına ve içeriğine güvenmediğim için yapıyorum. Ve merak etmeyin ağırlık et ürünleri oluyor. Severek de yiyor.

alfakan
alfakan

676

Evet diğer jöle kıvamındaki mamaları vermiyor olmanız güzel olmuş bence de.

Kadoocuk
Kadoocuk

250

Evet evde direkt haşlanmış nohut varmış buzlukta. Önceden aklıma gelseydi ondan koyardım. Sanırım bir daha nohut koymayacağım. Herkese çok teşekkür ederim. Çok faydalı bilgiler verdiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 385 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR