Yaş Mamaya Ne Zaman Geçeyim

YusufEa
YusufEa

2063 Puan

arkadaşlar yarın 7 aylıkl Sarman kedi sahipleneceğim sahibinin şu an ne verdiğini bilmiyorum kısırtlaştırılmış kediye sizce hemen kısır kedi maması vermeli miyim yoksa 1 yıl olana kadar yavru kedi maması ile devam mı edeyim

8 CEVAP

alfakan
alfakan

676

Sahipleneceğiniz kişiden nasıl bir besleme yaptığını öğrenmenizde fayda var. Hali hazırda kullandığı mamadan biraz kaldı ise şu an kullanacağınız mama ile karıştırarak bir geçiş süreci ile ona vermeniz çok daha doğru ve kedi açısından uyumlu olur. Kısır kedi maması konusuna gelecek olursak, kediniz kısırlaştırılmış ise yakın zaman içerisinde kısır kedi mamasına geçmenizde fayda var. Çünkü kısırlaştırılmış kedi mamasının yağ oranı, yavru ve yetişkin kedi mamasının içindeki yağ oranına göre düşüktür. Ki böyle olması gerekir çünkü kısırlaştırma işlemi sonrasında kediler daha az hareket edeceğinden dolayı obezite gibi durumların önüne geçmek içindir. Kedinizle iyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

YusufEa
YusufEa

2063

Kısır kedi maması pardon

betultekin02
betultekin02

6609

Ben kendi kedime bir süre daha N&D yetişkin kedi maması vermiştim.

gokhansultan
gokhansultan

13926

bence en azından 10-11 aylık olana kadar yavru kedi maması verebilirsiniz. Ya da advance in kısırlaştırılmış yavru kedi maması var ondan da verebilirsiniz.

Renklipati
Renklipati

140143

Bizim veteriner 6.ayında kısırlaştırma yaptırdım dediği şuydu elindeki mama varsa bitene kadar devam et sonra kesinlikle kısır mamaya geç sanırım kısırlaştırma sonrası 7 aylık bile değildi kısır mama ya geçtim

kokonoi
kokonoi

261

Bildiğim kadarıyla çok kolay kilo alıyor kısır kediler haftada 1 ıslak mama ve kısır kedi maması daha iyi olabilir.

cat_expert
cat_expert

12742

Öncelikle kedinizin şu anki sahibinin kullandığı mamayı öğrenin ve mümkünse 200-300 gram kadar eski mamasından alın, yeni kuru mama verecekseniz karıştırarak geçiş yapmanız iyi olur.


Kedinin kilo durumu önemli, eğer zayıf bir kediyse veya kilosu ideal ise 1 yaşına kadar kitten mamalarla devam edilmesinde bir sakınca yok sonrasında kısır mamalara geçilebilir, eğer kedi kiloluysa geçişi kısır mama ile yapmalısınız.

kokonoi
kokonoi

261

Bildiğim kadarıyla çok kolay kilo alıyor kısır kediler haftada 1 ıslak mama ve kısır kedi maması daha iyi olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR