Acil Yardım

Cerezler
Cerezler

2760 Puan

Arkadaşlar merhaba, dün gece kedilerin evde cam kırdı. Her yerine baktım bir yara vs göremedim. Öğlene doğru beraber yatıyorlardı ve ayağında bişey dikkatimi çekti. Baktığımda böyle bir yara gördüm. Hemen batikon falan sürdüm. Yara da kanama falan yoktu. Bu yara dikişlik bir yara mı? Acil götürmem gerekir mi? Bugün için götürmemin imkanı yok en kısa süre olarak yarın götürebilirim, mikrop kapar mı? Ya da bunu bir şeyle sarabilir miyim? Lütfen yardım edin ne yapacağımı bilemedim.


4 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Kanama yoksa ve baktığınızda cam parçası vs kalmamışsa acele etmenize gerek yok. Dikişe gerek yok gibi duruyor, sık sık batikon ile silin (günde 4-5 defa) sardığınızda muhtemelen yalamaya falan çalışıp iyice zorlayabilir bölgeyi. Özellikle tuvaletine girip çıktıkça batikonla silerseniz enfeksiyon riskini düşürürsünüz.
Birde genel olarak vücudunu ellerinizle bi kontrol edin batıp cildinde kalan bi cam parçası varmı yokmu anlamaya çalışın tüylerinin arasında görmek zor olabilir.

Renklipati
Renklipati

140193

Çok geçmiş olsun batikom surmeniz iyi olmuş yara derin değilse kapatır...resimden anlaşılmıyor derinliğini bakıp anlarsınız yüzeysel gibi bir kesikse batikom iyileştir, değilse o zaman dikiş şart

Cerezler
Cerezler

2760

Çok teşekkür ederim, bol bol batikon sürüyorum. Tuvalete girdiğinde içine kum girdi onu çıkarıp tekrar sürdüm. Ama sürdükten sonra yalıyor. Onu önlemek için Flaster bant önerdi. Onu deneyeceğim. İnşallah geçer :(

Renklipati
Renklipati

140193

Aynen yalamasına izin vermeyinki yara derin değilse çabuk kapansın birde batikom sonuçta yalaması da zararlı olur sürekli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap