Mama Miktarı

nilayclk
nilayclk

749 Puan

Merhaba, kedim 10 aylık civarı, kısır erkek tekir. Çok da hareketli. Kısır maması kullanıyorum ama üzerindeki tabloya göre 70-80 gram yemesi gerekirken 130-140 gram yiyo asla doymuyo şapşal. Normal mi bu durum azaltmaya başlayım mı yoksa 2-3 ay daha devam edeyim mi böyle. Fazla kilosu yok bu arada, fit bi kedi. Mama excluison sığır etli.

3 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

siz azaltmaya calisin kesinlikle, benimki de boyleydi 5-5.5 kiloydusu an 7.5 :D cok iri bir kedi, 7.5 kilo baska bir kedi olsa buyuk ihtimal daha da sisko dururdu. biz de azaltmaya calisiyoruz, onu alinmiyor cunku. acana, nd, orijen vb mamalar tam doyurmuyor, 80se belki 100 verirsiniz max eger kediniz hareketliyse ama degilse olculu vermenizi oneririm

Dkd
Dkd

12416

Bence yavaş yavaş azaltmaya başlayın şimdi normal kilosunda olsa da mutlaka uzun vadede alacaktır. Erkenden önlem almanız daha iyi olur sonradan kilo verdirmek için daha fazla aç bırakmak zorunda kalabilirsiniz.

NorthNight
NorthNight

16576

Azaltmaya ne kadar erken başlarsanız, adapte olması o kadar kolay olur. Sürekli bu miktarda devam ederseniz midesi de ona göre genişleyecek, uzun vadede doyma sinyalini geç vermeye başlayacak. Yavaş yavaş azaltın, örneğin 10 gram eksiltin 4-5 gün o miktarda verin. Bakın eğer uyum sağlıyorsa 5.günde 10 gram daha eksiltin 4-5 gün daha gözlemleyin… bu şekilde tüketmesi gereken miktara kadar aşamalı ve alıştıra alıştıra inebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 210 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR