Kedimdeki Böbrek Sorunları - Purina Proplan Renal Mama

Petlife90
Petlife90

803 Puan

Merhaba,


Kedime 2 ay önce böbrek yetmezliği teşhisi koyulmuştu. Üre, kreatin ve diğer değerleri aşırı yüksekti. Hatta bir veteriner yaşamaz geç kalınmış demişti. Fakat yoğun tedavi ile bütün değerleri normal seviye aralığının en aşağısına kadar düşürdük. Böbrek yetmezliği değil de böbrek sorunu olarak durumu isimlendirdik. 3 paket 1,5 kg purina proplan renal mama kullandık. Bütün sıkıntıların geçtiğini gözlemledik. Kedimiz daha yavru kedi olduğu ve gelişmesi gerektiği için normal mamaya geçiş yaptık. Fakat tekrar böbrek sorunları boy göstermeye başladı. Deride dökülme, ağızdaki üre kokusu, hafif denge kaybı, patilerde kuruluk gibi şeyler sezdik. Henüz biyomedikal test yapmadık ama sorunların başladığı aşikar. 1 hafta sadece normal mama kullanmıştık. Bunların olduğunu görür görmez hemen renal mamaya geçiş yaptık. Fakat Purina Proplan tedarik sıkıntısı olduğu için Virbak aldık. Kedimiz sevmedi bu mamayı. Her yeri aradık ama Purina Proplan bulamadık. Başka şehirlerdeki veteriner tanıdıklar falan da araştırdı ama maalesef. Şu an kedimiz Virbak yemiyor. Royal Canin var her yerde ama Proplan ile ikisinin tatları çok zıt. Normal mama da Proplan yerken Royal geçiş denedim ama maalesef yememişti. O yüzden Royal Canin yiyeceğini de sanmıyorum. Acilen bu mamayı bulmamız gerekiyor ama bulamıyoruz. Elinde olan ya da veteriner hekiminde bulunan birisi yardımcı olabilir mi? Yoksa yavrumuzu kaybedebiliriz. Beslenmesi şu an çok önemli. Renal bazı ürünler kullanıyoruz ama kuru mama da yemesi gerekiyor. Eğer elinde olan varsa birden fazla almayı düşünüyorum. Aynı şekilde bunun yaş maması da var. Ondan da almayı düşünüyorum.


Bu konu dışında da bu tarz sıkıntılar için önerebilecek olduğunuz ekstra takviye ürünler varsa onlardan da kullanabiliriz.


Şu an kullandıklarımız ;


Dr. Natures Cat Renal Plus
Viyo Renafelin
IPAKITINE
Virbak Renal

22 CEVAP

Petlife90
Petlife90

803

Teşekkür ederim. Karabük'teyim. Hill's yok maalesef. Bütün veterinerlerle görüştüm. İyi marka olarak sadece Royal Canin var. Son çare eğer bulamazsam onu da deneyeceğim.

huqi
huqi

116368

Çok geçmiş olsun. Hangi şehirdesiniz acaba?
Dediğiniz renal mama hill's in varsa denediniz mi? Hipoalerjenik kullanmıştık biz de baya memnun kalmıştık. Benim gittiğim klinikte birçok marka'nın hipoalerjenik maması vardı.

huqi
huqi

116368

İstanbul'da olsaydınız direkt bulurdunuz. İstanbul'da ya da farklı bir şehirde oturan samimi olduğunuz bir akrabanız/arkadaşınız varsa ondan rica edebilirsiniz. Veterinerler sanırım klinik maması olduğu için direkt vermeyebilir ama elinizdeki tahlilleri atarsınız alacak kişi veterinerle konuşup isteyebilir size de kargolar alacak kişi.
İstanbul fatih veteriner'de mesela bütün markaların hipoalerjenik serisi vardı bir tek farmina'nın vetlife'ı kalmamıştı ben de hill's almıştım. Royal canin veteriner serilerinin lezzetini bilemem ama normal mamaların genel olarak bütün kediler seviyor hiç (sadece bir kere kitten kullanmıştım) kullanmadım ama kullanan kişilerin kedileri hep kilo alıyor bu mamayla. Hiç bulamazsanız royal canin alın bence :(

Buketdur
Buketdur

3839

Aradığınız mama hangisi ben bulabilirim ismini tam yazarsanız

Buketdur
Buketdur

3839

Purina proplan renal mama değilmi

Petlife90
Petlife90

803

Evet. Purina Proplan Renal.


https://www.purina.com.tr/proplan/urunler/kedi-mamasi/bobrek-hastasi-kedi-mamasi


Sitelerindeki bu üründür.

Palyaco
Palyaco

218519

Viyo böbrek sağlığını kullanın hergun 20 ml 2 kutu 14 gün kullanım yeterli sanabella böbrek urinary mamayi kullanın bunlar kesin sonuç vericek protein dusuk olmalı bu mamayla devamlı devam edin viyo böbrek sağlığı 14 gün kullanın mucizevi bir urundur

Petlife90
Petlife90

803

Geçmiş olsun. Bugün Aralık ayındaki sıkıntılı döneme ait tahlillerimizi buldum.


BUN (ÜRE) 129.0 mg - ( Normal olması gereken aralık 17.6 & 32.8 )
CRE (KREATIN) 2.60 mg - ( Normal olması gereken aralık 0.80 & 1.80 )
GLU (GLIKOZ) 271 mg - ( Normal olması gereken aralık 71 & 148 )


Çocuğumuzun değerleri 2 Aralık 2021 tarihinde bu kadar kötüydü. Yoğun bir hafta tedavi geçirdik. 9 Aralık 2021 tahlillerinde ise ;


BUN (ÜRE) 30.5 mg
CRE (KREATIN) 0.76 mg
GLU (GLIKOZ) 80 mg


Mutluluk göz yaşlarımızla tahlil kağıdını elimize almıştık. Bir haftada gerçekten mükemmel bir sonuç olmuştu. Kesinlikle savaşmayı bırakmayın. Şu an kedimiz yine aynı evreden geçiyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Henüz tahliller yapılmadı ama aynı belirtiler başladı. Bir şeylerin yükseldiği apaçık ortada ve tahlile de gerek duymuyoruz. Ne olursa olsun umudu kaybetmeyin. Üre değerini bu rakamda gören birkaç veteriner daha ölür demişti. 75-80 üstü için artık yaşam zor deniliyordu. Ona rağmen hayata çok şükür tutunduk.


Tavsiye edecek olursam o süreçte neler yapmıştık:



  • Proplan renal mama kullandık.

  • İdrar söktürücü bir hap kullandık.

  • Royal Canin Renal likit kullandık.

  • Ipakitine 1 defa kullandık. Devamında sevmediği için kestik.

  • Dr. Nature's Cat Renal Plus kullandık. Bunu da uzun kullanamadık.

  • Her gün veteriner hekimimizde sabah serum taktık. Bazen vitaminli bazen boş serumla idrarın bir şekilde vücuttan daha hızlı atılmasını kolaylaştırdık.

  • Su içmesine çok özen gösterdik. Şırınga ile su verdik.


Hatırladıklarım bunlardı. Tekrardan geçmiş olsun.

Buketdur
Buketdur

3839

Tamam yarın bulmaya çalışıcam haber veririm size

Petlife90
Petlife90

803

Merhaba,


Sizlerden haber bekliyorum. Bulamazsanız Royal Canin deneyeceğim.

Petlife90
Petlife90

803

Teşekkür ederim Palyaco.


Viyo ürününde ikinci günümüz. Hemen iki tane almıştım. Severekte yiyor zorlamıyor çok şükür. Purina Proplan böbrek maması çok iyi gelmişti. Ondan arıyoruz şu an. **Buketdur ** bulunduğu şehirde sağ olsun araştırıyor. Ondan haber bekliyoruz. Olmazsa şu an bulunduğum şehirde Royal Canin var. Bunun içeriği aslında böbrek kullanımı için Proplan ve Sanabella'dan daha iyi. Ama Proplan alıştığı için Royal Canin tam zıt içerikli bir mama olduğundan pek damak tatları uymuyor. Yine de en son çare bakacağım. Belki bugün yine de gider alırım. Yemezse de evde iki kedim var diğerine veririm. Zaman kaybetmemek gerekiyor maalesef.

Palyaco
Palyaco

218519

Royalde bu konuda çok iyidir hills proplan royal bu konuda tabi aslinda vibrac bulabilsem en iyisi vibrac viyo cok iyi onu iyi yapmışsınız yakında sağlığına kavuşur

Patikos
Patikos

999

Merhabalar. Bizim kedimize de böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Biz de zorlanıyoruz mama konusunda, ipakitine mamayla karıştırılacağı için yaş mama da bulamıyoruz. Çok zor ve uzun bir süreç. Kolaylıklar diliyorum. Umarım sağlığına kavuşur yavrucuk.

Patikos
Patikos

999

Petlife90 ve Hamlet, yanıtlarınız için teşekkür ederim. Kuru mama konusunda sıkıntımız yok ama ipakitine’i karıştırmak için yaş mama bulmakta zorlanıyoruz. Artık kuru mamayı ezip sulandırıp o şekilde vermeye çalışıyorum. Bizim değerlerimiz çok daha kötü, creatinin 4.40’larda, üre 320’lerde. 10 günlük tedavi gördü ama sonuçlar çok da değişmedi. Şimdi daha etkili ilaçları kullanacağız. Umarım sizinki de bizimki de hemen toparlanırlar.

Petlife90
Petlife90

803

Virbak istiyorsanız göndereyim ben size. Benim veterinerimin bayiliği var. Biz aldık Virbak ama büyük biraz Proplan'a göre. Çok yiyemiyor, maalesef.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2325 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR