Kedi Aşıları Kanser Mi Yapar ?

Bayanminnak
Bayanminnak

2751 Puan

Bugün annem internette birkaç yazı okumuş. Okuduğundan beri bana kızıyor. Iste hayvani hasta ettin,hayvani kanser edeceksin. Aşılar kanser yapıyormuş. Bir veteriner yazmış ben veterinerim ama kendi kedilerimi aşılamıyorum diye. Biz hayvana bakamadın. Niye aşi yaptırıyorsun hayvan o yüzden hastalaniyor.... Büyük bir sorun oldu evde. Olabilir mi ya böyle bir şey ? Ya da böyle bir ihtimal var diye aşıları mı kesmeliyim ? Ic parazitten,losemiden ölür artık hayvan

9 CEVAP

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Normalde sorulara cevap vermiyorum ama bunu önemli gördüğüm için yazma gereği duydum.
Sokak hayvanları sokaklardaki insanlar gibi değil, çoğunda ciddi hastalıklar var ve bu dostlarımız için büyük bir tehdit.
İlk aşılar mutlaka yapılmalıdır yoksa başka bir hayvanı okşamaya bile haklı bir şekilde korkar olursunuz. Çünkü bazı virüsler gerçekten çok bulaşıcıdır.
Bunun dışında her yıl yapılan aşılar tamamen para kazanma amaçlıdır ve gereksiz kimyasal alımıdır. Bebeklik aşılarından sonra bir hayvana 7 yaşına kadar aşı yaptırmanıza gerek yok.
Aşı kimyasaldır ve gereksiz aşı zararlıdır. Yani bebeklik aşılarını yapın ama her yıl tekrarlamayın.

perasu
perasu

1497

Hangi aşılardan söz ediyorsunuz? Yani hayvanınız bir hastalığa mı yakalandı ekstra bir aşı mı yapılması gerekti? Dünyadaki tüm aşılar ikiye ayrılıyor yapılması zorunlu ve zorunlu olmayan aşılar. Yapılması zorunlu aşılar karma aşılar ve kuduz aşıları. Kuduz aşısı Türkiye'de her sene yapılması kanunen şarttır örneğin. Çünkü bizim ülkedeki kuduz aşıları yıllık. O veteriner nasıl hiç aşı yapmıyormuş ki? hayret verici. Kuduz aşısı dediğim gibi zorunlu bir aşıdır. O veteriner suç işlemiş oluyor.
Gençlik aşısı mesela, çok önemlidir. Gençlik hastalığından hastalanıp ölen onca hayvan var.


İç dış ilaçlarına alternatif olarak bitkisel yağlar konusunda ya da doğal besinler konusunda ne yapılabilir ne kadar etkili olabilir bilemiyorum? İç parazit için sarımsak ya da elma sirkesi, dış parazit için lavanta yağı gibi şeyler okumuştum. Ama ne kadar etkili ya da doğru bilemiyorum.


Bazı veterinerler büyükbaş hayvanların ilaçlarından kullanıyor kedi ve köpekler için onlar kedi-köpeklere zararlı mesela. Belki de bu yüzden direkt zararlı deniliyor. Veterinerin hangi ilaç ya da aşı uyguladığını görüp öğrenmekte de fayda var.


İç dış parazitler hayvana zarar verdiği gibi insana da bulaşabiliyor. Önlemini sıkı almakta fayda var.


Sonuç olarak direkt komple aşılar zararlı demek cahilliktir. Aşı her canlı için önemlidir. Ama bunu doğru ve zamanında yapılması şartıyla.
Örneğin; Aşılama sağlıklı hayvana yapılmalı, aşıya başlamadan önce hayvan iç ve dış parazitlerden arındırılmalıdır. İç dış parazitlerden arındırıldıktan sonra karma ve kuduz aşısı yapılmalıdır.
Örneğin; İster yavru, ister yetişkin olsun aşılamadan 2 gün önce ve 2 gün sonrasında yıkama yapılmamalıdır.
Örneğin; veterinerin hangi ilaçların kullanıldığına dikkat edilmeli.

perasu
perasu

1497

Ben de bir akrabamızın bahçesindeki kedinin poposundan sallanan paraziti görünce ki iğrenç bir manzara insan için , hayvan için eziyet, dışardakiler hiçbir şey yapılmadan çok sağlıklı laflarına tamamen kulaklarımı kapattım artık. Sokak hayvanlarını şişik görüyorsunuz ya, kilolu sanıyorsunuz, ne koyarsanız hepsini yiyor diye iştahlı sanıyorsunuz aslında çoğu iç parazitli. İç parazitten dolayı yedikleri besinden faydalanamıyorlar, hepsi parazitlere gidiyor. Şişik olmalarının sebebi de budur.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Parazit aşı değil, ilaçtır. 3 ayda bir doğal yağlar kullanmanız çok daha sağlıklı bir çözüm ve etkili. Onun dışında evet.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Ezgi söylediklerine aynen katılıyorum. Şöyle orneklendirelim. Yeni doğan bir bebek belli bir dönemi kapsayan aşılar olur. Ve sonrasında asi olmaz. Bu ornegi insan oğlu olarak verdim. İnsan ömrü boyunca aşımı oluyor? Hayvanlari neden bu gereksiz kimyasal yuklemesine maruz bırakıyoruz? Kanser yapar mi herhalde yapar. Yapmazsa sasirmak lazım! Parazit olayina bile abartılı bir şekilde takiliyorsunuz. Ben kullanmıyorum

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Veterinerlere düzenli para akışı sağlamak istiyorsanız her ayda yaptırabilirsiniz;) her şey ticari onların sağlıklarını düşünseler gereği yok derler. Hayvan sağlığını gerçekten düşünen veteriner gormedim:) aldıkları paraya bakıyorlar. E haklılar 35tl olan basit bir asi kimi yerde 80tl ye çıkıyor. Bu da onların işine geliyor. 9 yaşında iken sahiplendigim iki aylık iki adet kedim vardı. Sokak kedileri idi. Onlara dört yıl baktık. Ne bir veteriner ne bir aşı ne de bir kuru ya da yaş mama görmediler! Ne yiyorduysak onlarda onu yerdi. Sağlıkları mükemmeldi. Şimdi bakıyorsun düzenli asi yaptirdigin hayvanın hasta olmaması gerekirken sifir sağlık. Nerede kaldı aşının koruyuculuğu hepsi hikâye.

ibisaski
ibisaski

1145

3 ayda bir yapılan parazit 6 ayda bir yapılan karma aşılarını kuduz ve mantar asilarini bebeklikten sonra bir daha yaptırmayın mi diyorsunuz > quote here

martha
martha

13132

parazit ilacı gerekli midir ev kedilerine de 3 ayda bir?

gizemmars
gizemmars

196

evet tümöre neden oluyor zamanla benim kedim bu yüzden kanser teşhisi kondu. iş parazit iğneleri yüzünden.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1634 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR