Gimcat Kitten Paste

Anonymus683514
Anonymus683514

11855 Puan

Merhabalar. 3 aylık tekir kedim için Acana first feast mama kullanıyorum. Kedimi ilk aldığımda (6. hafta) malt ya da vitamin kullanmam tavsiye edilmişti, ben de bu macunu alıp günlük olarak kullanmaya başladım. Önceden sorulan sorularda arattım ama net bir cevap göremedim. Yavru kedi için bu mamayı kullanmam gerekli mi? Eski cevaplarda genel olarak Acana gibi mamaların yanında gerek olmadığı, aksine kedinin böbreklerini yorduğu yazılmış.


Yavru kedisi için bu ya da başka macunları / vitaminleri kullanan oldu mu? Kedim de zaten çok su için bir kedi özellikle bu macunu yediği günler daha fazla su tüketiyor gibi geliyor. Bu tip bir macun kullanmak, özellikle Acana First Feast ya da benzeri bir mama kullanılırken gerekli midir? Kedimin su tüketimi bu konuyla alakalı mı yoksa tesadüf mü olmuş?

7 CEVAP

gokhansultan
gokhansultan

13926

Benim kedim de 3 aylık orijen nd karışımı yiyor ben kullanıyprum kitten paste 2 günde bi nohut tanesi kadar veriyorum. Verilmesinde bir sakınca olduğunu da düşünmüyorum. Sonuçta her mamanın içinde vitamin katkısı var. atıyorum kullanım talimatlarında günde 2 cm verin yazıyosa vitamin değeri yüksek mamalarda 2 günde bi nohut tanesi verilmesi daha alt segment mamalarla günde 2 cm vitamin verilmesi aynı hesaba gelir.

cat_expert
cat_expert

12742

Acana gibi iyi içerikli mamalar kullanıyorsanız vitamin kullanımına gerek yok fakat kullanılmasında bir sakınca da yok özellikle kediniz kendini çok yalıyorsa gimcat kitten paste içeriğindeki malt nedeniyle tüy birikimi engellenip tüylerin dışkı ile atılmasını sağlayabilirsiniz.


Hergün vermek yerine 2-3 günde bir 2 cm vermeniz yeterlidir, hergün verilmesine gerek yok.

Nhr54
Nhr54

978

Daha bilgili olan kişiler yazar ama ben olsam vermezdim benim 4 aylık proplan kullanıyorum et oranı sizin mamaya göre düşük bide scotish cins o yüzden veriyorum. Sizinki zaten güçlü bi ırk mamanızda elinize sağlık en iyisi yormayın bence tüy dökümü başlayınca verin derim

cat_expert
cat_expert

12742

Biz de 3 aylıktan beri kedimize gimcat kitten paste veriyoruz gelişimine çok faydası oldu.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Teşekkür ediyorum cevap veren herkese.


Kedim kendisini takıntı derecesinde yalıyor (hatta tedirgin etmişti bizi bir ara o kadar yalanıyor) zaten bize verilirken de çok yalandığı için malt vermem önerilmişti (fotoğrafımda göründüğü üzere kısa tüylü).


Henüz çok uzun bir zaman geçirmedik ama bugüne kadar tüy kustuğunu görmedim, dışkıyla atıyor diye düşünüyorum, Bentonit kum taneleri dışkıya yapıştığı için çok detaylı göremiyorum tüy olup olmadığını da

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Ben 1 yasindaki kizima da 3 aylik kizima da acana kullaniyorum , bobrek yordugunu dusunmuyorum cunku daha fazla protein icerenler var , zaten kedi diyetine gore hazirlandiginibdusunuyorum, suyu ben gunde 3 defa degistiriyorum ayni mamaya ragmen biri digerine gore daha fazla su tuketiyor, gimcat kitten pasti ben hergun 1cm kadar verdim simdi gun asiri yada 2 gunde 1e dustum , benimki xok temizleniyor topak olsun istemedim , diger kizimda acana yerine rotasyon uaptigimda diger mamaya saldirdigin daha fazla tukettigini bu durumun diskisina bile yansidigini gozlemlemistim, ve hareketli kizim durgunlasmisti bende kendimce hamburger menu yemis ozlem:) yada nohutla bulgur pilavivyemis ozlem arasindaki fark diye dusundum , acanayi daha az tuketiyor ve sokakdaki kediler gibi enerjik, kisir kizima acana indoor ve briti donusumlu kullaniyorum ve ozellikle acananin icerigini ben gonul rahatligiyla kullaniyorum zaten icerikleri karsilastirilisa diger yok protein unu , bolca pirinc iceren, et yan turevi denen mamalarla insanin ici daha rahat oluyor , mamada mercimek bile var pirinc mi mercimek mi :))

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Ben aldıktan birkaç gün sonra Acana mamaya geçtim, bana gelirken biraz mamayla 1-2 gün onu yedi, daha sonra bir kaba iki mamayı karıştırıp koydum başka bir kaba sadece Acana first feast koydum büyük bir iştahla döke saça yedi Acana'yı :) Ondan beri sadece Acana veriyorum. Geçişte herhangi bir ishal ya da hazımsızlık olmadı. Hatta eski mamayı yerken gaz çıkarıyordu şu an kesinlikle gaz çıkarmıyor.


Gimcat yavru kedi macununu da çok severek yiyor. Doğrudan tüpten veriyorum zor alıyorum elinden yedikten sonra. Ama sizin gibi empati yaptığımda benim de genelde sevdiğim şeyler genelde sağlığıma pek iyi gelmeyen şeyler :) Öyle olunca bir araştırayım dedim, diğer sorulardaki farklı soruları görünce de endişelendim biraz. Yazılarınlar içimi rahatlattı biraz bu kadar zamandır veriyorum hayvana zarar mı verdim diye çok endişelenmiştim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 258 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR