Kısırlaştırma Sonrası Fiziksel Büyüme Durur Mu?

cokomelli
cokomelli

661 Puan

Bugun bir tanidigimiz kedilerin kisirlastirma sonrasi fiziksel buyumesinin durdugunu soyledi boyle bir sey var mi gercekten

3 CEVAP

cat_expert
cat_expert

12757

Güzel sallamış.

aslihan_e
aslihan_e

132229

Eğer kedi için ameliyat zor geçerse yani sonrasında yara yeri iltihabı, aşırı ağrı, yoğun stres oluşursa ve iştah azalması da eklenirse o zaman kedinin gelişim evresinde duraksama olabilir. Ama bu demek değil ki illa kısır olan kedi hiç büyümez. Öyle olsa dünyaya kısır gelenler hiç büyüyemezlerdi. Kediler yavrulukta ciddi bir rahatsızlık geçirirseler biraz etkilenebiliyorlar, yine de genetik, çevre faktörüne karşı her zaman daha üstündür. Kedinin genetiği iri yapılıysa yine büyüyebildiği kadar büyür. 4 aylık kediyi kısırlaştırırsanız ameliyat ne kadar kötü de geçse 4 aylık hali gibi kalmayacaktır. Yeterli vitamin mineral alırsa hiçbir sorun olmaz kedinizde. Asıl kısırlaştırılmazsa kızgınlığa girerse o dönem çok zayıflıyorlar.

Merveabdn
Merveabdn

896

Benim kedim 7 aylıkken koku bırakmaya başladı. Veterinerime gotürdüm. Sahıplendiğimde konuştuğumuzda Kısırlaştırma için yaşını bekleyelim diyordu. Ama kızgınlık başlayınca olgunlaşması ve diğer şartlarda uygun çıkınca bi sakınca görmedi. Banada cevremden kafası ve patisi ufak kalır denmişti. Ama veterinerim öyle bi durum olamaz biraz hurafe yapmışlar demişti. Belkı hastalıgı kılo problemı varsa olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 557 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR