Kedime Hormon İğnesi Yaptırmalı Mıyım

Kedim henüz yavru 7 aylık ve kızgınlık geçiriyor kısırlaştırmamız için veterinerimiz en az 1 yaşında olması gerektiğini söyledi fakat çok bağırıyor yerlerde yuvarlanıyor veteriner hormon iğnesi önerdi en azından 3-5 ay kızgınlığı erteleyip öğle kısırlaştırıcaz ama bir zararı olur mu hormon iğnesi zararlı mıdır ? Başka çaremiz yok çünkü

6 CEVAP

sevvalcmn
sevvalcmn

1480

Kısırlaşması için 1 yaşını beklemenize gerek yok, kilosu uygunsa ve kan değerleri normalse 7 ay kısırlaştırmak için gayet uygun. Hormon iğnesi yaptırmayın lütfen, çok zararlı.

BanuYuzgec
BanuYuzgec

13502

Ben dişi kedime sürekli kızgınlığa girdiği için 1 defa hormon iğnesi yaptırıp kısırlaştırmıştım. Ama en fazla 1 defa yapabiliriz demişti veterinerimiz çünkü zararlıymış ve mecbur kalınmadıkça yapılmaması gerekiyormuş.

natasha_nk
natasha_nk

1204

Veterinerler bazi kediler icin kisirlastirmayi birkac ay erteleyebiliyorlar . bunun icin kedinin cinsi bağışıklığı yada yaptiklari muaynede on gorulen detaylara gore buna karar veriyorlar benim erkek kedim için de 12 aydan sonra 14 aylıkken yapılması uygun görüldü her kedi ayni anda ayni ayda kisirlastirma yapilmiyormus kedinin sağlık ve bağışıklık durumuna bağlıymış bende yeni öğrendim veteriner onerdiyse o vakite kadar elinizden geldiğince masajla ve oyunlar ile onunla ilgilenerek onu yorabilir biraz olsun rahatlamasını sağlayabilirsiniz hormon ilaçlarının bende iyi olmadığını duymuştum.

Siyamask
Siyamask

14886

@natasha_nk katılıyorum. Hormon ilaçları devamlı kullanımda meme tümörü yapabiliyor ama tek seferlik kullanımdan zarar göreceğini düşünmüyorum :)

natasha_nk
natasha_nk

1204

@siyamask 🤗 vakti gelene kadar bir sure idare edeceğiz artik ayni durum bende de var bekliyoruz🤷🏼‍♀

Ben kedimi 7 aylıkken kısırlaştırmak için götürdüm kan değerleri kötü olduğu için yapmadı veteriner. 3 defa daha götürdük ama hiç düzelme olmadı haftada bir kızgınlığa giriyordu. Kan değerlerinin toparlaması için hormon iğnesi önerdi veteriner. Normal şartlarda asla yapmam ama bu mecbur bir seferlik yapalım dedi. Ben de istemeyerek yaptırdım. Sizin kan değerleri uygunsa direkt kısıırlaştırın. Yaş olarak uygun çünkü. Strese girmesin daha fazla

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 241 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR