Uzun Tüylü Kedi Ebeveynleri??

Nohutgofret
Nohutgofret

4790 Puan

Merhabalar, uzun tüylü britishlonghair kedim var bakımı bir tık daha zor diğer türler hakkında çokça bilgi, video var ancak britishlonghair’lar hakkında kısıtlı. Örneğin felaket derecede tüy döküyor öbek öbek, hiçbir vitamin mama takviyesi vs fayda etmedi oğluşuma.. uzun tüylü kedi sahipleriyle ara ara tecrübe paylaşımı yapmak istiyorum şunları kullandım, kullanıyorum şunları seviyorlar bunlardan hoşlanmıyorlar vs gibi genel karakteristik özelliklerine dair paylaşımlar da dahil..

2 CEVAP

Nohutgofret
Nohutgofret

4790

@dilanbulent öncelikle elbette tüylerini tamamen dökmemesi arzusunda değilim ve bunun mümkün olmadığının farkındayım, ben rahatsız da değilim evladım olduğu için :) lakinnnn normalin çok çok üstünde bir dökülme bu, veterinerden takviye aldık mamaları iyi içerikli oldu hep malt olarak dr clauder kullanıyoruz, furminatör tarakla da diğerleriyle de tarıyor bir de güzelce süpürüyoruz ancaaak kıyafetlerimizden sofra bezlerimize kadar her yerrr uçuş uçuş gofretin tüyleri :) hayırlısı deneme yanılma yöntemleriyle oğlumda nasıl bir çözüme kavuşacağını öğreneceğiz inş bu durumun her kredideki sebep farklı olabiliyor :/

dilanbulent
dilanbulent

17235

Benim de kedimin bayağı gür tüyleri var. Çok tüylü bir kedi. Ama ben etrafa dökülen tüyleri olabildiğince azaltıyorum.


Her sabah tarama eldiveni ile tarıyorum kedimi, zaten her yerde satılan bir ürün illaki görmüşsünüzdür. Bu klasik zaten. Asıl işe yarayan ürün furminator. Haftada 1 kere furminator ile tarıyorum, ölü tüylerin çoğunu alıyor diyebilirim. Orijinal olmayan bir ürün kullanıyorum çünkü orijinalleri çok pahalı, ama bastırmadığınız sürece asla canını acıtmıyor kedinin.


Onun haricinde de zaten kullandığımız mamalardan memnunuz, tüylerine iyi geliyor. Bu saydıklarım sayesinde tüy dökülmesini olabildiğince azaltıyoruz.


Ama şunu unutmayın: sonuçta kediler tüylü hayvanlardır. Ne yaparsanız yapın, ne yedirirseniz yedirin kediler tüy dökecektir :) Bunun önüne geçmenin bir yolu yok. Azaltabilirsiniz ama önleyemezsiniz asla.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 198 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR