İsıran Yavru Kedi Ne Zaman Huyunu Bırakır?

Sulemiss
Sulemiss

3575 Puan

50 günlük tekir kedim var ısırıp tırmalamaya basladı. Kızıyorum elimi çekiyorum ama durmuyor her seferinde atlıyor üstüne oyun oynuyorum bazen izin veriyorum ısırmasına acıyınca kızıyorum dursun diye nafile büyüdüğü zamanda böyle olur mu ?

6 CEVAP

Siyamask
Siyamask

14886

Canınızı acıttığı an oyunu bırakıp uzaklaşın. Kızarsanız daha çok bebek anlamayacaktır :)

simbakedi
simbakedi

136647

elinizi cektiginiz icin o onu oyun algilayip yakalamaya calisiyor :D sizin kizmaniz da viz gelir tiris gider ona su an shdjfkwjd bir tane kucuk pelus ayi alin derim. bizde de bu sorun vardi kedim 3-4 aylikti, her isirdiginda o oyuncagini verdim ben. daha sonrasinda bizi isirmasi cok azaldi ve o oyuncagi dovmeye basladi. siz de boyle bir sey deneyebilirsiniz ben ozel oyuncak almadim evde onunla ayni boyda bi ayi bulunca vermistim. ayrica elinizi vekmek yerine elinizi hic kipirdatmayin, %95 o da bi afallayip birakacaktir. sonrasinda kalkip gidin hic pas vermeyin. boyle de azaltabilirmissiniz internette gormustum o zaman ama bizde ise yaramamisti. kalkinca ayaklarimiza saldiriyordu. oyuncak yontemini oneririm. ama su da var ki kediniz sevilmekten hoslanmiyor olabilir, bizimkisi oyle. sadece o isterse bazi zamanlar sevebiliyoruz. sizin kediniz de boyleyse siz onun istemedigi sevme davranisini yaptiginizda her defasinda isiracaktir. oyun oynarken de asla elinizle, ayaginizla oynatmayin. ilerde her el ayak hareketinize oyun diye atlar sonra.

Palyaco
Palyaco

218525

Evinizde pelus oyuncaklar ve maltabi koku alıp verin

Merhaba
Yavru kediler diş çıkarma ve değiştirme döneminde çok fazla ısırmaya çalışıyorlar.Bebeklerin dişleri kaşındığı gibi onlarında kaşınıyor :) Yumuşak ısırmaya ve tekmeye karşı dayanıklı oyuncaklar verebilirsiniz. Isırdığı zaman yüksek ses çıkararak canınızın yandığını ona hissettirin. Normalde yavru kediler birbirleri ile oynayarak ısırarak acıtıp acıtmadıkları seviyeleri bilirler. ama insan ile ilgili ilişkileri karşılıklı olmadığı için anlayamıyorlar. Bir de tırmalama tahtası edinerek (ikeanın Tırmalama bandını tavsiye ederim ) oyun oynatabilirsiniz çevresinde. Bende genellikle oynarken ellerimi kullanıyordum fakat büyüdükçe ısırdığı zaman iz bırakmaya ve can acıtmaya başlıyor.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Aynı sorun bizde de var. Peluş oyuncak denedim olmadı. Matatabi çubuğu aldım ısırmaya başladığında onu veriyorum hırsını atıyor onunla. Büyük oranda işe yaradı bizde

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Benimki de inanılmaz ısırıyor. Veteriner 3 aylık dişleri çıkıyor ısırmalar artar dediğinde içimden "daha ne kadar ısırabilir" demiştim ama öyle böyle değil gerçekten.


Ben yine burada okuduğum bir tavsiyeyi uyguluyorum. Isırdığı zaman onu bırakıp başka bir odaya gidip kapıyı kapatıyorum. Veya onu olduğum odanın dışına koyup kapıyı kapatıyorum. Böyle böyle biraz azaldı ısırmalar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap