Tavuklu Mamalar Zararlı Mı?

Tavuklu mamaların kedilere iyi gelmediği söyleniyor nekadar doğru nekadar yanlış bilmiyorum sizin görüşünüz nedir bu konuda ?

7 CEVAP

izmirle
izmirle

10941

Şehir efsanesi sindirimi kolay ve besleyici olduğu için yavru kedi mamalarında özellikle tavuk tercih edilir. Yarayıp yaramama durumu kediden kediye değişir

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Bazı kedilerde alerji yaptığından dolayı zararlı olarak nitelendirilebiliyor. Ama bana kalırsa alerjik bir durum olmadığı sürece hepsinden yemeli. Tavuk, balık, et vs. Protein kaynağını çeşitlendirmek önemli olan.

theyusra
theyusra

16477

tavuk zararlıdır lafı sadece bir mit. ha evet, fabrika ortamında yetiştirilen tavuklar ne kadar yarar sağlar o da tartışılır tabi ama hiçbir besin kaynağı tek başına yeterli değildir. yıllar boyu kedinize balıktan başka bir şey yedirmezseniz kediniz ona karşı da hassaslaşır. ayrıca iyi gelmemeyi geçin kedilere en iyi gelen mamalar genellikle tavuklu olanlardır çünkü artık evlerimizde beslediğimiz kediler vahşi olmadıkları için çoğunun vücudu diğer besin değeri yüksek olan besin kaynaklarını kaldırmıyor.

Siyamask
Siyamask

14886

Genellikle tavuk aromalı mamalar kullanıyorum. Benimkilerde alerji yapmadı ama bazı patililerde tavuk alerjisi olabiliyor. İşlenmemiş evde haşlanan tavuğun da uzun vadede alerji yaptığını biliyorum.

simbakedi
simbakedi

136205

sürekli tek protein kaynagı kullanılmamalı bence bu tavuk olur balık olur esek olur :D rotasyonlu kullanmak ve aromayı değiştirmek önemli olan bence. örneğin tavukluysa kuru maması yaş mamasını daha çok balıklı ya da başka aromalı seçmenizde fayda var

Renklipati
Renklipati

140143

Böyle bir şey zararlı diye tavuklu da balıklı da aynı, çoğunlukla yavru kedi maması tavuklu oluyor,alerjik durum olunca tavukta balıkta hindide yapabilir,sadece bir aramoya bağlı kalmayın aynı marka yarıyor ise tüm çeşitleri ni deneyin

aslihan_e
aslihan_e

128572

Kedilerime yıllardır tavuk yediririm, hiç sorun yaşamadım. Ama ben diğer yiyeceklerden de veriyorum. Tavuklara hastalanmasın diye antibiyotik verdikleri için, sürekli tavuk verilen kediler mantar sorunu yaşayabiliyorlar. Ama benim kedilerim yoğurtlarını da, çok az miktarda sarımsaklarını da yediklerinden 26 yıldır kedi bakıyoruz, onlarca kedi baktık birinde bile mantar, tüy dökülmesi problemi oluşmadı. Aslında ineklere, koyunlara da hastalanmasın diye sürekli antibiyotik veriyorlar, sadece onların etini verseniz yine mantara yol açabilir. Ne yiyecek olursa olsun, sürekli aynı yiyeceği vermek ve diğer yiyeceklerden mahrum bırakmak her türlü sağlıkları için iyi değil. Alerji dedikleri şey, tabi ki bazı kedilerin bünyesi alerjik oluyor ama çoğu kedi için sürekli tavukla besleme sonucu bakteri florasının bozulması ve diğer besinlerden mahrum kalma ile genel sağlıklarının kötüleşmesi, bunun sonucu mantar, tüy dökümü dişlerde çürüme gibi sorunların ortaya çıkması. Bunun tavuklu mamayla alakası yok yani. Zaten tavuklu, etli, balıklı mamalar genelde kurutulmuş etten ziyade daha çok işlenmiş protein ve aromalardan oluşuyor. Yoğun olarak tahıl barındırıyorlar. İlave olarak vitamin mineral ekliyorlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 527 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR