Tüy Sorunu ?????

Gofretben
Gofretben

1947 Puan

bu aralar kedimin aşırı tüyleri dökülüyor ne yapmalıyım? tıraş ettirmek doğrumu, yoksa mamasınımı değiştirimeliyim

5 CEVAP

goknur
goknur

18247

Stres odakli bisey yasadimi o zamanda tuy dokumu oluyor. Mamadanda olabilir. Tarayin duzenli olarak vitamin veriyorsaniz surekli onlarda fazla geliyor olabilir veya vermiyorsaniz bunun eksikliginide yasiyor olabilir. Bana kalirsa vermiyorsaniz vitamin hic vermeyin onun yerine balik et tavuk ciger vs verin ama eger veriyorsaniz bundanda kaynakli olabilir

Heiter
Heiter

115202

Başka bir sebebi de olabilir ama bence mama değiştirin. Bir de son zamanlarda bir değişiklik oldu mu? (Mamada, havalarda, bulunduğu ortamda vs vs) Değişen koşulları tespit edip ona göre çare aramak mantıklı geliyor bana.

Heiter
Heiter

115202

Tıraştan kastınız sıfır tüy ise, tıraş keyfi bir durum değil diye araştırmıştım. Eğer kedinizin tüyleri çok uzun ve birbirine dolanmışsa yapılır veya bir ameliyat durumu varsa. Bir de dışkı yapışma sorunu için bölgesel yapılıyor. Ayrıca vücudun ısı dengesini değiştirdiği için tıraşlı zamanlarda kediyi sıcak tutacak önlemler gerekiyor.
Sadece tüyleri düzgün görünsün diye düşündüyseniz de fayda edeceğini sanmam zirâ dökülme sorunu bu, dökülmeye devam edecektir.

Gofretben
Gofretben

1947

vitamin veriyorum tarattırmıyor ciğer vermek istedim ama yemedi balık veriyorum dediklerinizi deniycem teşekkürler :)

yaseminece
yaseminece

5184

Bizimki de ciğerden nefret ediyor:) tavuklu mama da tüy dökümü yapabilir,bizde öyle olmuştu.Bir de bu mevsim geçişlerinde dökülüyor genel olarak biz de aynı durumdayız.15 günde bir düzenli olarak Furminator ile taramak azaltıyor baya dökülmesini,bir yandan da balıklı mama,balık bunlar da herhangi bir rahatsızlığı yoksa tüy dökümünü azaltır diye düşünüyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 630 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR