Bir Veterineri, İhmalkarlığı Nedeniyle Ölüme Sebebiyet Vermekten Dava Edip Kazanan Var Mı?

Anonymus985465
Anonymus985465

121914 Puan

Ayrıca, kedinin seruma ihtiyacının olduğunu bilip, " damar yolunu bulamam" ifadesiyle ölüme sebep olmak, yani hasta kabul eden, ancak liyakatsizliği nedeniyle ölüme sebep olan veterinere dava açıp kazanan var mı?
Şimdiden teşekkürler

6 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17235

Çok net bir bilgim yok fakat bir arkadaşımın başına gelmişti bu durum. Arkadaşımın yavru köpeğine 2 doz karma aşıyı aynı anda vurmuştu veteriner sırf parasını tek seferde alabilmek için. Köpek birkaç gün dahi dayanamadan ölmüştü. Yasal yollara başvurdu ama bir şey olmadı. O da bu veteriner kliniğini tüm şehre rezil kepaze etti.


Hatta adam utanmadan ''sana yeni köpek alırım bu kadar büyütmene ne gerek var vereyim parasını yeni köpek al'' gibi mesajlar atmıştı. Bu mesajların hepsini sosyal medyada yayınlayıp tüm şehre rezil kepaze etti bu adamı. Müşterileri büyük oranda azaldı zaten, bir de üstüne rezil rüsfa oldu. Bu tarz durumlarda eğer yasal yollardan bir şey olmuyorsa, elinizdeki kanıtları gösterip elaleme rezil etmek en iyisi bence :) Umarım başka canlara da zarar vermemiştir bu olaylardan sonra.

teddybal
teddybal

123878

Başınız sağ olsun tekrar, şöyle bir şey buldum ama;


Peki, veterineri nereye şikayet edebilirsiniz?


Şehrinizdeki veterineri şikayet etmek istediğinizde şehrinizdeki Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığına dilekçe yazmanız gerekiyor. Yazdığınız dilekçe ile veteriner hakkında soruşturma açılması talebinde bulunmuş oluyorsunuz.


Dilekçede hangi noktalara değinmez gerektiğini incelemek için mutlaka internette şikayet dilekçe örneklerini kontrol etmenizi de tavsiye ediyoruz.


Şikayet mektubunuzda veterineri neyle suçladığınızı açıkça belirtmeli, mümkünse suçunu ispatlamaya yönelik fotoğraf çıktılarını da dilekçenize ilave etmelisiniz.


Elinizdeki kanıtlarla birlikte veterinerin suçlu olduğunu daha iyi bir şekilde ispat edebilirsiniz.


Dilekçenizde şikayetinizi belirttikten sonra konu ile yani veterinerin ihlal ettiği durumla ilgili olarak yönetmelik maddelerine dilekçenizde yer vermelisiniz.


Dilekçe örneklerini incelemek için derneklerin örnek yazışmalarına mutlaka göz atmanızı öneriyoruz. Ya da şehrinizdeki bir derneğe giderek, onlardan nasıl dilekçe hazırlayabileceğinize dair yardım alabilirsiniz.


Kısacası veterinerleri şikayet edebileceğiniz birimin Veteriner Hekimler Birliği olduğunu ifade edebiliriz. Lakin bu şikayetin sözlü şikayetle sınırlı kalmaması, mutlaka yazılı olması ve dilekçe şeklinde Hekimler Birliği’ne sunulması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.


https://patimama.com/veterineri-nereye-sikayet-edebilirim#:~:text=Peki%2C%20veterineri%20nereye%20%C5%9Fikayet%20edebilirsiniz,soru%C5%9Fturma%20a%C3%A7%C4%B1lmas%C4%B1%20talebinde%20bulunmu%C5%9F%20oluyorsunuz.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

teddybal
Sağolun. Herkesin faydalanabileceği kıymetli bilgiler.
Yıllar önce Veteriner Hekimleri Birliğine, Savcılığa yaptığım şikayetler sümen altı olmuştu. Sadece İlçe Tarım Müdürlüğü, Veterinerin Kliniğine giderek şikayetimi incelemiş, veterinerin suç işlediği tesbit edilmiş olmasına rağmen, daha ileri gitmemişti.
Yaşamış olduğum travma beni o kadar tüketmiştiki, hukuki mücadele için enerjim kalnamıştı.
Bu sebeple, bu sefer Hayvansever ve Hayvan Hakları konusunda uzmanlaşmış bir avukatla bu yola çıkmak istiyorum.

aslihan_e
aslihan_e

128407

İnsanlarda bile, hastanede doktor ihmali sonucu oluşan bir sorun sonucu açılmış dava için alınan kararda, tedavi sırasında belirli kazalar oluşabileceği, doktorların doğru tedavi metodunu bulamayabileceği ve bunun için hastanenin ve doktorların sorumlu tutulamayacağı yazıyordu. Yani veteriner, o zamanki mevcut durumda serumu gerekli görmedim deyip sıyrılabilir, dava durumunda kayıp edebilirsiniz. 2 yaşındaki kedimde bile enfeksiyon yüzünden kansızlık oluştuğundan damar yolu bulmakta çok zorlandılar. Hayvan rezil oldu, serum taktırdığıma bin pişman oldum. Çok fazla çırpındı, iğneyi batırıp çıkarıp durdular, ölmeden önce çocuğuma boş yere acı çektirdim diye kendimi suçladım. Yani enfeksiyon durumlarında gerçekten damar yolu bulmaları çok zor olabiliyor. Bu yüzden damar yolu açmak istememekte haklı olabilirler. Belki daha önce görmüşlerdir kedilerin ne durumlara düşebileceğini. Hele hayvan çırpınınca kalan gücü de gidiyor. Her kedi için geçerli değildir ama benim çocuğumda çok zor olmuştu damar yolu açılması. Üç veteriner zor açmıştı, bayağı sürünmüştü çocuğum.

Dobbyko
Dobbyko

13171

Hiçbir şey olmaz maalesef, ispat edemezsiniz çünkü. Veteriner odası ilgilenmez bile tarım orman en fazla denetim yapar ondan da bir şey çıkmaz. Keske haklarını sonuna kadar arayabilsek dilsiz meleklerin 😔

Nhr54
Nhr54

978

Bi arkadaşımın oğlu doktor hatası yüzünden hem görme engelli hem zihinsel engelli çocuk 15 yaşında hala davası devam ediyor düşünün... Üsteki yorum sahibi gibi bizimde arkadaşın başına geldi kedi 7 aylık yatağa işemeye başlıyor veteriner kızana girmiş kısırlaştıralım demiş. Tabi bi test flan yok kedi arkasına ishal halsiz cansız tabi o süreçte iğne serum ücretleri alınıyor. Bağışıklığı çökmüş yavrunun en son gittiğim akşam ayakları buz gibiydi aradık telefona bile bakmadı arkadaş banyo kapısının arkasında ölü bulmuş. Gittiğimizde kendi çıkmış teknisyen vardı yok vadesi bitmiş vs en son bu cins değil ben size siyam bulurum dedi kafa bu şekilde çalışıyor asla suçlarını kabul etmiyorlar...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 567 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR