Kısırlaştırma Sonrası

Gimlihanim
Gimlihanim

123305 Puan

Merhaba. Kısırlaştırma sonrası kedisinin yeme düzeni değişen var mı acaba? Evet, daha çok yiyorlar. Ama mesela benim kızım eskiden severek yediği yaş mamaları hiç yemiyor şu ara. Kuru mama yerine her zaman yaş mamayı tercih ederdi. Şimdi yaş mamaları koklayıp koklayıp gidiyor. Kuru mama yiyor 🤷🏻‍♀️ Bu konuda önerisi olan var mı?

9 CEVAP

theyusra
theyusra

16477

benimki de bu aralar bi yaş mamalara tepkili, püre şeklinde olanların yanına dahi yaklaşmıyor hatta kuru mamasının yanına koyarsam onu bile yemiyor. sürekli istiyor ki taneli yesin, ısırsın, parçalasın, kırsın... içinde hala evcilleşmemiş bir hayvan yatıyor galiba hahsahshha o yüzden ara verdim yaş mamaya biraz özlesin diye, 3 4 gündür yemiyor. bir de kediler büyüdükçe kuru mamaya alışıp yaş mamayı reddediliyorlarmış böyle bir durum olabilir mi sizin kedinizde?

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@theyusra Aslında istiyor yaş mama. İstemezdi heralde yaş mamayı reddetse. Ama anlayamadım. Önceden severek yediklerini bile reddediyor. Değişik bir şey açtığımda yiyor. Sıkıldı galiba biraz. Ben de ara vereyim yaş mamaya en mantıklısı bu olacak sanırım.

Kedilerin beslenme tercihleri zaman içinde değişebiliyor bence de. Direkt kısırlaştırma sonrası diyemem ama önceden yaş mamaya bayılan kedim çok uzun zamandır hiç sevmiyor. Dönem dönem sevip soğudukları yiyecekler oluyor diye düşünüyorum.

edmrcglu
edmrcglu

12695

yaş mama yerine sıvı alımı da artsın diye kedi yoğurtları verebilirsiniz isterseniz yaş mamaya dediğiniz gibi ara verin isterseniz

Renklipati
Renklipati

140143

Bizimkisi hiç sevmiyor yaş mama tavuk göğsü yerdi şimdi onuda azalttı sanırım damak zevkleri değişiyor büyüdükçe

edmrcglu
edmrcglu

12695

evet onlardan bahsediyorum

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@lattisinannesi Sıkıldığı için yemiyor muhtemelen. Ara vermek en mantıklısı. Her gün yediği için sıkılmış olması da normal gibi 🤦🏻‍♀️

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@edmrcglu Kedi yoğurtları dediğiniz Gimcat in ödül mamaları mı acaba? Latte, puding vs olanlar. Onlardan da deneyebilirim. Bir de kedi çorbası düşündüm.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

@Renklipati 🤦🏻‍♀️ Valla ben de şaşırdım ne yapsam. Açtığım hiçbir yaş mamayı yemedi. Sadece gimcat fillet serisinin birkaç yaş mamasını yedi. Bir süre ara verip duruma göre bakacağım artık. Sanırım dediğiniz gibi değişiyor damak zevkleri

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 287 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR