Kedimi Kısırlaştırmam Mı Gerekiyor?

denizz01
denizz01

2041 Puan

kedim kızgınlık döneminde veteriner kısırlaştırılması gerektiğini veya çiftleştirilmesi gerektiğini söyledi ama etrafımda güvenebileceğim kimse yok ve kısırlaştırmak için de durumum yok lütfen bana bir akıl verin şu an bağırmaları geçti ama tekrar olucak muhtemelen

3 CEVAP

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Hemen olmasa da kedinin sağlığı için er ya da geç kısırlaştırmanız gerekiyor. Genelde ne kadar erken o kadar iyi denir.


Burada, Ekşi Sözlük'te ya da muhtelif forumlarda biraz ararsanız kedilerini kısırlaştırmayan insanların ileri yaşlarda yaşadığı sorunları görürsünüz. Ayrıca vicdanen de içiniz rahat olsun


1- Ev kedilerinin kısırlaştırılmasının ömürlerini uzattığı (özellikle dişilerde) net olarak biliniyor.
2- Kedilerde insanlar gibi toplumsal cinsiyet yok. O yüzden kısırlaştırıldaklarında sizin gibi düşünmeyecekler. Empati kurmaya çalışmayın. Evet canları biraz yanacak ama uzun vadede daha iyi olacaklar.


Eğer kediyi çiftleştirip yavruları verme, ya da bakma gibi bir opsiyonunuz yoksa kesinlikle kısırlaştırma için planlama yapmaya başlayın. Ücretsiz / ucuz kısırlaştıran devlete/belediyelere bağlı kurumlar da var.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedinizi kısırlaştırmanız onun ve sizin açınızdan en iyisi olucak. Çevrenizde araştırın google den bulduğunuz iyi yorumları olan klinikleri arayıp fiyat sorun eminim bulursunuz bütçenize uygun bir yer zaten kısırlaştırma operasyonu en çok yapılan ve genel olarak daha kolay bir operasyon. Biz istanbulda Fatih hayvan hastanesinde 500 tl ye yaptırdık geçen hafta dişi kedimizi. Her şey dahil fiyattı kan tahlili gaz anestezi 1 gece kalma antibiyotik vs hepsini içeriyor.

cat_expert
cat_expert

12742

Çiftleştirdiğinde de para harcayacaksın.


Kediler doğum yaparken bir sorun oldu diyelim yada anne yavruları reddetti diyelim yavruları özel süt tozuyla beslemek zorundasın, yavru için satılan süt tozları oldukça pahalıdır, yada Allah korusun bir rahatsızlığı olursa veterinere götürmen gerekir, sütten kesildiğinde hemen aşılarını yaptırman gerekir bunlar kısırlaştırma ücretinden de yüksek ücretler demek. Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsun peki?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR