Kısır Kedi Mama Protein Oranı?

Baliminannesii
Baliminannesii

13171 Puan

Veterinerimiz kısır kedilerde yüksek proteinin böbreklere zarar verdiğini söyledi. Peki o zaman nd markasının kısır kedi maması protein oranı 38. Bence oldukça yüksek. Şuanda kullandığım alt kalite sayılan golosinin ise protein oranı 33. Bu durumda nd kullanlar bu konuda sıkıntı yaşamıyor mu? Düşük protein daha iyi değil mi?

12 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Düşük protein, diğerlerinin yüzdesinin artması demek. Karbonhidrat, yağ oranlarının fazlalığı yani. Buda kilo almasını hızlandırabilir.
Ben bu konuda veterinerinize katılmıyorum.
Kısır kedilerde böbrek ve idrar yolu sağlığı için önemli ola analiz değerleri magnezyum, fosfor.. bu değerler yüksekse çöküntü oluşturup taş ve kuma sebep olabiliyor.
Veterinerlerin çoğunda bi protein karşıtlığı var ama kedi normal hareketliliğinde ise proteinin bir eksisi olamaz.
Ama kedi hareketsizdir bazal metabolizma hızı düşüktür yediği proteini hiç kullanmıyordur vücudu o zaman böbrekleri yorabilir. (Buda çok uzun sürede ve ciddi hareketsizlikle olabilir)


Bu konu çok fikir ayrılığı yaşanılan tartışılan bir konu.
Benim şahsi fikrim bu yönde.

Palyaco
Palyaco

218519

Kisir kediler de karbonhitrat önemli dusuk olması gerekiyor en önemlisi fosfor ve sodyum dur dusuk olması gerekir fosfor 1 geçmemeli sodyum 0.5 geçmemeli ve kesinlikle et ve türevleri yazan malardan uzak durun gelelim protein miktarına kediniz gunde 12 saat uyuyor 12 saat geziyorsa bu önemli deyil yüksek olması ama tüm gün uyuyan günde 2 ila 3 saat uyanık diğer saatler uyuyor oturuyorsa büyük sıkıntı dusuk olması gerekir 30 ila 34 cok temel kediler icin 36 40 cok hareketli kediler icin

simbakedi
simbakedi

136205

karbonhidrat proteinden daha zararlıdır. karbonhidratın kedilerin doğalarında yeri bile yokken mamalarda bu kadar fazla olması zaten kuru mamaların ne kadar zararlı oldugunu gösteriyor, bir de yüksek karbonhidrat seçilmemeli. proteini düşük çoğu mamada karbonhidrat oranı %30lardan baslarken nd'ninki %20-30 arası bir değerdi. acana ve orijen de %18-24 fln diye hatırlıyorum. önemli olan bu karbonhidrat değeri. tabi ki kediye iyi gelmeyebilir ama bunu direkt protein oranına yoramazlar cunku veterinerler bile acanaya fazla protein diyip proplan öneriyorlar ama proplanın proteini %41. kanıtlanmış bir durum da yok ortada, ağızdan ağıza dolanan bir şey bu.


mg fosfor oranlarına ben açıkçası takılmıyorum. kısır mama ya da all life stages mamalardan alıyorum kedime. zaten bu markalar belli bir yer tarafından denetlenip onlara uygun oranda ayarlıyorlar bu değerleri (aafco), o yüzden aa şu şöyle mi vs bakmıyorum hiç. kedimin idrar yollarını korumak için elimden geldiğince fazla yaş mama veriyorum (suya karıştırarak), su içmesini artırmaya çalışıyorum ve biofeline urinary tableti ayda 2 kere falan kullanıyorum hangi marka mamayı kullandığım fark etmeksizin (kızılcık içeriyor, kızılcık iyi geliyor idrar yollarına. acana all life stages mamalarda da bulunuyor kızılcık).


bence yapılması gereken tek bir markaya baglı kalmamak. ömür boyu x markasıyla beslersek x markasındaki eksikler ilerde bize veteriner masrafı kedimize de sağlık sorunu olarak döner. bütçemiz dahilindeki x, y, z markalarında dönüşüm yaparsak birinden olan eksiği diğerinden tamamlar. ben bu görüşü destekliyorum açıkçası bana mantıklı da geliyor, kedimde de öyle yapıyoruz sorun yaşamadık hiç

Siyamask
Siyamask

14886

Bir hekimimiz böbrek sağlığı açısından hayvansal proteinli mama tercih edilmemeli demişti. Ama onca hekim arasında bir kişiden duydum. Vardır bir haklılık sebebi v.s. bilemeyeceğim:)

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Böbrek sağlığı şimdiden beni düşündürüyor. Acaba her kısır erkek kedimin kaçınılmaz sonu mu yoksa engellenebilir mi

Siyamask
Siyamask

14886

Hekimimiz Siyam kedilerinin böbrek hastalıklarına yatkınlığı fazla olduğunu söylemişti. Hayvansal proteini yüksek mamalarla beslemedim. Hatta piyasadaki en kötü mamaları yedirdim bilmeden:) 13 sene yaşadı. Check upları temiz çıkıyordu. Tümörden kaybettim :) Çok düşünmeyin. Önerim elinizden geleni yapın güzel anılar biriktirin

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Peki sizce magnezyum ve fosfor oranı kaç olmalı onu da göz önüne alayım

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Çok teşekkür ederim bana da mantıklı geldi fikirleriniz

Siyamask
Siyamask

14886

Kısır erkekti :)

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

@siyamask çok haklısınız yaşayan kedi her türlü yaşıyor kimi zaman da ne yapsan fayda etmiyor. Maddi durumum el verdikçe en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Tavsiyeniz için teşekkürler 😊

Palyaco
Palyaco

218519

Tabi kilo problemi olmaması için l carnitin cok önemli kisir kedilerde 300 mg ideal oran yag yakimi için kedilerde

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

@palyaco Kedim sarman kedi ama çok hareketli 10 aylık verdiğiniz bilgileri dikkate alacağım 🙏

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1994 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR