Kedim İshal Olmuş

iremm66
iremm66

3128 Puan

arkadaşlar kedim ishal olmuş nasil giderebilirim

4 CEVAP

Siyamask
Siyamask

14886

Haşlanmış tuzsuz tavukla patatesi karıştırıp verebilirsiniz. İshalin kaynağını bulup ve çok ilerlemeden tedavi ettirmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsunn

Nadenge
Nadenge

6605

İç parazit kaynaklı bir ishalse iç parazitini yineleyin ve bu süreçte royal canin sensible 33 mamasını kullanabilirsiniz. Petshoptan birkaç kilo kadar alın yetecektir kedinize. Benim erkek kedim ishal olmaya çok meyilli ve en iyi gelen şey de bu mama ishali toparlama sürecinde.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bir gün aç bırakın. Yediği mamanın içindeki katkı maddelerinden kaynaklı ishal olabilir
Rendelenip 1,5 saat haşlanmış havuca, haşlanmış tavuk göğsü karıştırıp yedirin. Diğer günler tavuk göğsünü pirinç lapası veya patatesle yedirin 3. gün biraz kuru mamasından da yedirin. Ertesi gün miktarı artırın
Tabi en sağlıklı olanı dışkı analizi.

fdq
fdq

1575

İshal parazit kaynaklı da olabilir, mama değiştirdiyseniz sindirim kaynaklı olabilir, enfeksiyon kaynaklı veya gıda alerjisi olabilir. Liste uzayıp gider.


Ne zaman iç/ dış parazit tedavisini yaptırdınız, kedinizin dışarıya erişimi var mı? Yeni mama değiştirdiniz mi? Yaşı kaç, kısır mı? İştahı nasıl? Kilo kaybı var mı son aylarda?


Altında enfeksiyon veya iç parazit gibi ciddi bir neden varsa altındaki nedeni bulup tedavi etmek şart.


Zaten yukarda diğer arkadaşların da söylediği gibi iç/ dış parazit tedavisi yoksa, zamanı geçtiyse (iç parazit her 3 ayda 1) ve hele ki kedinin dışarıya erişimi varsa hemen veterinere gidip rutin parazit tedavisini yaptırın.


Eğer bu tedaviler tamsa, en ucuz ve hızlı yaklaşım probiyotik kullanıp gözlemlemek. İshal 3-4 gün geçmiyorsa veterinere derhal gitmek. Probiyotik toz olarak satılıyor, çok az ıslak mamaya karıştırıp veriyorsunuz günde 1 adet. 10 gün devam edin. Benim 3 senedir belli aralıklarla kedilerimde kullanıp çok memnun kaldığım Pharmax markasının farma flora ürünü var. 1 kutuda 30 saşe var. Her gün 1 saşe kullanın 10 gün boyunca. Veterinerlerde satılıyor, internette de var. Malum popüler platformlarda bazı veteriner klinikleri satıyor. Son kullanma tarihini sorun, iyi yorumlar almış bir klinikten satın alın. Ben öyle yapıyorum. Geçmiş olsun.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 221 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR