12 Kg Mama Nasıl Saklanır?

Öncelikle herkese merhaba, kızım çok seçici ve inatçı acana orijen yemiyor önüne koyduğumda hımmmmmph deyip kaçıyor 😭. Mera ördekli kitten aldım onun tadına baktı en azından ama keyifle yemeyecek belli ki. Çok uzattım severek yediği tek mama exclusion kitten. O da sadece 12 kg satılıyor. Nasıl saklamalıyım mamayı 12 kg çok fazla😟 tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

8 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

merhaba. bizim kediye ben elimden geldiğince 10kiloluk mamalar alıyorum. bir tane plastik saklama kabımız var, 2-3 kilo civarı mama alıyor. biz paketi açtığımızda o saklama kabına doldurup paketi kapatıyoruz. sonrasında mamasını bu kaptan dolduruyoruz, saklama kabındaki mama bitince de paketi açıyoruz. bugüne kadar hiç sorun yaşamadık. imkanınız varsa turşu saklar gibi cam bidonlara da koyabilirsiniz bütün mamayı ancak o zaman yer kaplar. biz bu şekilde tercih ediyoruz daha az yer kaplaması açısından.

Palyaco
Palyaco

218519

Plastik turşu bidonlari satılıyor hemde ucuz en iyi saklama mama taze tutuyor

simbakedi
simbakedi

136205

ayrıca saklama kabı plastik olursa sorun olmaz zaten içindeki mama çok uzun süre beklemeyeceği için ama dediğim gibi bütün mamaları ayırıp bidonlara koyarsanız plastik zararlıdır zaten tercih etmenizi önermem

Palyaco
Palyaco

218519

Yada kilitli poşetler satılıyor içinde 25 adet olan yeterli oluyor 12 kiloya

NorthNight
NorthNight

16576

Vakumlu hurç alın en küçük boyundan. Kullanacağınız kadar 2-3 kg mamayı aldıktan sonra kalanı vakumlu hurca doldurup havasını çekin. Temiz bir yerde öyle hiç açılmamamış ambalaj gibi saklayabilirsiniz. Tekrar alacağınızda açıp yine 2-3 kg çıkarır kalanı yine vakumlarsınız. Vakumlu hurçlar dayanıklı oluyor kolay kolay yırtılmaz tekrar tekrar kullanabilirsiniz daha da garanti olsun derseniz vakumladıktan sonra mamanın kendi paketinin içine koyun iki kat ambalaj dıştan bi darbeyle vs yırtılmaz.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

eğer vakumlu vb. saklama imkanınız yoksa havasını iyice alıp ağzını mandallayın.

bloodyluxury
bloodyluxury

1605

Merhabalar,


Biz büyük bir plastik saklama kabı almıştık. Önce 2-3 tane büyükçe cam kavanozlara paylaştırıyoruz. Kalanı plastik saklama kabında tutuyoruz. Kavanozdakiler tükendikçe plastik kaptan ekliyoruz. İmkanınız varsa bu şekilde de deneyebilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkür ederim tecrübeleriniz sayesinde büyütüyorum minik kızımı😻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 312 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR