Kanlı İshal

Erdisev
Erdisev

173 Puan

Önceden köpeğim vardı kanlı ishalden dolayı öldü Aradan 9-10 ay geçti simdi yeni bir köpek almayı planlıyorum ama önceki kopegimin kanlı ishal virüsü olduğu bölgeye gecmismidir geçmişse eğer nasıl temizlerim ???

19 CEVAP

Cnsygt
Cnsygt

4873

Satin almayin. Petshoplardan aldiginiz kopekler henuz sut emmesi gereken zamanlarda sirf para ugruna sutten kesiliyor kafeslere koyuluyor. Bircogunun asilari bile yapilmiyor. Ve satin almaya devam ettikce bu eziyet devam ediyor. Satin almayin. Barinaklar bu yavrularla dolu. Lutfen oradan sahiplenin. Ben iki kopegimi de sokaktan aldim evime. Canavar gibiler.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

İşte tam da bu sebeple petshoplardan almayın

Cokca camasir suyuyla temizleyin alerjiniz yoksa tabi,sonra evi havalandirin ama 1-2 yil boyunca bu virus gecmez kopeklerde de karma asi var diye biliyorum risk durumunda 2 kere yapiliyor heralde veterinerinizden bilgi alin

KedimVar
KedimVar

119251

Satın alabilirsiniz tabi ama lütfen petshoplardan almayın. Evi temizleseniz de muhtemelen yeni aldığınız köpekte de aynı hastalıktan olacak. Petshoplardan alınan köpekle kedilerin çoğunda oluyor çünkü bu hastalık. Petshoptan almak yerine güzel köpek çiftliklerinden ya da kendi evde beslediği köpeğinin yavrusu olup satanlardan alabilirsiniz.

Sakircan
Sakircan

655

umarım aynı sorunu yaşamazsınız

Cnsygt
Cnsygt

4873

Satin almamalisiniz. Insanlar kendi kedi kopeklerini dogurtup satmamali hayvan ticareti insanligin en buyuk utancidir!! Bu canlilar esya degil. Ayrica sokaklarda barinaklarda binlerce hayvan acliktan kotu kosullardan ölürken sirf cins takintisi ugruna buna nasil göz yumuyorsunuz. Satin almayin. Bu isin ticaretinin hicbir turlusunu kabul etmeyin. Lutfen!

Cnsygt
Cnsygt

4873

@KedimVar Bir canlidan bahsederken "satmak" kelimesini kullanmak size nasil aci vermez, aklim almiyor.

perasu
perasu

1497

Köpeğin bu gibi hastalığa yakalanmış olmasının büyük nedeni petshoplardaki kafesler. Çünkü vitrin için koydukları kafesleri temizlemiyorlar. Bakın su sabun temizliğinden bahsetmiyorum. Dezenfekte edilmesi gerekiyor. Enfekte olan başka hayvanlar ile temas, solunum, bakteriyel enfeksiyonlar hastalığın başlıca ortaya çıkma nedenleridir. Yani ta başta gelen ve o kafese konulan hasta bir hayvanın virüsü orada kalıyor, her o kafeslere konulan hayvana da bu hastalıklar bulaşıyor. Üstelik sadece kafes de olmasına gerek yok. Su kapları, mama kapları her şey. Ortak kullanıma dair her şey.


Yerinizde olsam o hayvan satan kişilere bunu söylerdim ki bir diğer gelecek olan hayvana da bulaşmasın. Çünkü bulaşan bu hastalıklar ölümcül hastalıklar. Gençlik hastalığı!!!


Gitmişsiniz birde ikinci defa yapmışsınız aynı hatayı. Ne var satın almasanız, sahiplenseniz, bu evcil hayvan ticareti bir bitse. Talep olmazsa arz da olmaz. O hayvanların hastalığa yakalanmasında, ölmesinde sizin de katkınız bulundu.

Tbusratoptas
Tbusratoptas

4325

Sokakta bakıyorum dememıs zaten neyse... Satın almayın lutfen abrınaktan bakın kucuk cıns falan dıyorsanız yıne bulabılırız barınaklardanda sevgıye muhtac bır suru varken buntur satın almalardan dolayı tıcarete ılerlemesın.. :) bir yerde okumustum sırkelı suyla temızleyın virusten kurtulursunuz dyordu denemenızı tavsıye ederım :) kı baya ay gecmıs aradan zannetmıyorum sureklı temızlenen bır evde o virusun devam edecegını inşallah gonlunuze gore olur :))

KedimVar
KedimVar

119251

@Cnsygt
Söz konusu bir kedi olsaydı haklı olabilirdiniz. Sonuçta kedi cinslerinin arasında pek de bir fark yok. Ama söz konusu bir köpek olunca öyle farklar var ki... Köpeğin cinsi çok önemli oluyor. Mesela küçük bir evde yaşayan birinin büyük ırk yerine küçük ırk alması gerektiği gibi. Cins köpekleri de ücretsiz olarak bulmak çok zor olduğu için satın alabilir. Ben satın almaya değil Pet shoplara karşıyım. Ayrıca evet, siz çok güzel bir şey yapmışsınız sokaktan iki köpek sahiplenerek. Ama bunu küçük bir apartman dairesinde oturan biri yapsaydı köpekler 2 ay sonra yine sokakta bulacaklardı kendilerini. Yani doğru cins seçimi çok önemli köpeklerde. Umarım düşündüklerimi iyi açıklayabilmişimdir.

evde besleseniz? ya şu hayvanları bahçeye,kömürlüğe tıkmasanız?

Yasmintrk
Yasmintrk

178

Evde zaten dışarda değil :)

Yasmintrk
Yasmintrk

178

Pet shop tan aldım kardeşi de aynı hastalıktan öldü

martha
martha

13132

hayvensever_pati
dışarı da beslediğini söylememiş ki zaten

Erdisev
Erdisev

173

Korkum su köpek sahiplenirsem yine aynı şey olursa öldükten sonra o bölgeyi zaten her hafta sonu temizleniyo halada temizleniyo

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1860 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82147 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR