Hamilə Pişik

sabinafaizy
sabinafaizy

173 Puan

Salam mən Azərbaycandan yazıram. Bir sualım vardı. Pişiklər (kediler) neçə yaşına qədər hamilə qalır? Mənim pişiyimin artıq 10 yaşı var avqust ayında hamilə olmalı idi amma olmadı. Düşündüm bəlkə artıq yaşl keçib deyə hamilə olmaz. Fikirlərinizi yazardız zəhmət olmasa. Ümid edirəm yazdığlarımı başa düşdüz türkiyəyə azərbaycandan salamlar :) çoxsağolun

7 CEVAP

batuhantopcu
batuhantopcu

103324

Öncelikle kardeş ülke Azerbaycana bizden de kucak dolusu sevgiler ve selamlar :) kediler 15 yaşına kadar doğum yapabiliyorlar diye biliyorum lakin gebelik için çiftleşme süresi de önemli. Çiftleşme ne kadar sıklıkla gerçekleşiyorsa gebelik ihtimali o kadar artıyor. Yine de 10 yaşında bir kedi için hamileliğin çok sağlıklı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kısırlaştırmanızı tavsiye ederim.

KedimVar
KedimVar

119251

Kediniz yanlış anlamadıysam 10 yaşındaymış. Bence çiftleştirmeyin çünkü yaşından dolayı doğum gibi zorlu bir süreci kaldıramayabilir gibi geliyor bana.

akitalove
akitalove

19709

Merhaba hoşgeldiniz :) evet bende uygun görmüyorum batuhantopcu kullanicimizin dedigi ne kadar dogru bilmiyorum ama 5 yaş üzeri kedi ve köpeklerin çiftleşmesini uygun bulmuyorum bende veterinerlerde uygun bulmuyor siz 10 yaşdan bahsediyorsunuz dogum olsa bile annenin Allah korusun ölüm riski yüksek ve sayın batuhantopcu ben 7 yaş uzeri kopeklerin dogurabildiklerini bilmiyordum aslnda bi abi vardı onun kopegi (maltese terrier ) 13 yasinda dogum yapti bildigim kadaryla belirli bi yastan sonra menapoza girdiklerini duydum.ben yani ciftlesseler bile hamile kalmadiklarini ve regl gormediklerini biliyordum taki 13 yasindaki kopek dogurana kadar o yastaki (7-10-13 yas )
Kedi ve kopeklerin kisirlastirilmasi da ne kadar dogru acaba ?

salam sterilizasiya bu ən dəqiqdir əks halda pişik xəstə olur. Döş xərçəngi bunun ən böyük nümunəsidir

arkadaşar soruyu soran arkadaşın demek istediğinin türkçesi
Selam, ben Azerbaycan'tan yazıyorum. Bir sorum oldu. Kedot kaç yaşında hamile? Kedilerim zaten 10 yaşında, ancak Ağustos ayında hamile kalmamalıydı. Zaten yaşındayken hamile kalmayacağını düşündüm. Düşüncelerinizi biz yazarız. Umarım, türkiye'ye ne yazdığımı anlarim, selamlar :) türkiye

sabinafaizy
sabinafaizy

173

pişiyim hamilə qalıb neçə dəfə balalarıda olub doğumuda yaxşı olub amma hər il avqust ayında hamilə qalırdı bu il amma qalmadı məndə fikirləşdim artıq yaşı keçib deyə birdən qalmaz hamilə. Çoxsağolun cavablarınız üçün :)

sabinafaizy
sabinafaizy

173

Dediklərinizi əməl edəcəm elə bildim hamilə qalmırsa yaşlanır qorxdum birdən ölər))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 575 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR