Yavru Kediye Mama Sevdirme

Merhabalar kedimiz henüz çok kücük 46 günlük. Mamasını kuru yemiyor koklayıp gidiyor. Veterinere gittik sorduk mamasını tavuk suyuyla ıslatın dedi. Böyle de ıslak mamaya alışacak... Mamasını sevdirmek için ne yapmalıyız? Alismasin diye bu sabah da orta pişmiş yumurta sarisiyla karistirdik yedi. Onun üstüne kuru koyalım dedik kuruyu görünce yine yemedi. Uğraşmayıp sadece kuru koysak yemek zorunda kalacak ama aç kalmasını istemiyoruz ne yapmalıyız? Kakasını da çok nadir yapıyor bugün hiç yemediği kadar çok mama yedi tabii az yiyor ama diğer günlere nazaran fazla. Kakasını bugün yapmadı hiç. Bize geleli 3 4 gün oldu ama sadece 2 kez kakasını yaptı. Normal mi?

5 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

46 günlük kediyi annesinden ayırdıysanız eğer süt tozu vs beslemeliydiniz önce daha 2 aylık bile değil. ayırmadıysanız da veterinerin önerisini deneyin. kızgınlıkta mama yemeyen kedim bu şekilde yiyordu. ıslak mamaya alışmaz, kuru mamanın tadını almış olur ve ona alışır. hem siz ıslak mamaya alışacak diye böyle inat ederken hiç alıştıramazsınız :D bırakın birlikte alışsınlar sonra siz yaş mama miktarını ya da koyacağınız tavuk suyunu azaltırsınız. ayrıca mamasını beğenmemiş de olabilir ama mama değişimini bu yöntemlerden sonra deneyin derim boşuna masrafa gerek yok hemen

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Beb sahiplendiğimde kedim 2.5 aylıktı ve normal bir kitten mamayı yiyebiliyordu. Kitten mama vermek için 5 aylık olmasını beklemenize gerek yok. Onun haricinde yukarıda yazmışlar zaten ben de yazılanlara katılıyorum. Yaş mamaya alışsa ds sonra yavaş yavaş kuru mamaya da alıştırırsınız hiç korkmayın. Kedişinizle mutlu, sağlıklı günler dilerim❤

Teşekkür ederiz dediğiniz gibi daha küçücük en ufak şeyde endiseleniyoruz :(

fdq
fdq

1575

46 günlük yavru kedi, kuru mama yiyemez çünkü daha kalıcı dişleri yok. Süt dişleri bile tam oluşmadı. Süt dişlerden öğütücü olanlar (çenenin arkasında olanlar) vs daha çıkacak 1-2 ay içinde. 4 aylıktan itibaren süt dişleri dökülüp yavaşça 7 aylığa kadar kalıcı dişler çıkacak. Şu anda kalıcı dişleri olmamasının dışında aslında bir o kadar önemli problem, süt bebeği olduğu için katı gıdaları sindiremiyor oluşu. Kaka problemi de bunu gösteriyor zaten sindiremiyor. Benim kedim de 1 aylıkken sokakta bulup sahiplendim. Aslında royal canin veya gimcat markaların süt tozlarını alıp biberonla kedinizi beslemelisiniz gün içinde 5-6 kez. Bir diğer seçenek ıslak yavru kedi maması vermeniz. Anladığım kadarıyla yeni sahiplendiniz miniği, bir tecrübeniz yok daha önceden. Biberon sizi zorlar. Islak mama çok daha kolay olacaktır hem sizin hem de minik için. Animonda markasının babycat ıslak maması ezme şeklindedir ve benim 1 aylık yavru kedim çok severek yedi aylarca. Yetişkin kedilerim de çok seviyorlar. Animonda’nın 1 paketini 4 porsiyona bölün. Her öğün 1 porsiyon verin kedinize. Günde 5-6 kez miniği bu şekilde besleyin. Kilo aldıkça porsiyonları büyütün. Temiz içme suyu da sağlayın. Kediniz 3 aylık olduğunda Royal Canin babycat kuru mamaya geçiş yapın. Geçişte ıslak mamayı kuru mamayla karıştırın alışsın diye. Babycat kuru mama çok önemli çünkü sindirimi kolay, yumuşak ve yağ ve protein oranları yüksek, vitaminler de keza yüksek. Yavru kediler yetişkin kuru maması yiyemezler, taneler büyük. zaten yememeliler de çünkü büyüme çağında olduğu için protein ve vitamini yüksek, besleyici yavru mamaları yemeliler. 5 aydan itibaren Royal Canin kitten kuru mamaya geçiş yapabilirsiniz. 1 yaşına basana kadar RC kitten kuru mamaya devam edin. Daha 46 günlük bir kedi annesiyle olması gerekirdi, anne sütünden bağışıklık için gerekli molekülleri almalıydı. Şu anda direnci zayıf. Animonda babycat pate ıslak mamayı deneyin, pişman olmayacaksınız. 2,5 aylık olunca animonda kitten ıslak mama ve proplan kitten ıslak mamaları da tercih edebilirsiniz Animonda baby pate ıslak mamayla birlikte. Gimcat’in kitten ıslak maması da güzel. Çok çabuk büyüyorlar merak etmeyin. Keyfini çıkarın bu tatlı zamanların. 3 aylık olunca iç ve dış parazit yapılmalı, bir kaç defa tekrarlanmalı. Sonra da 2 veya 3 doz karma aşı yapılmalı 15-21 gün arayla. Tüm bu bilgiler internette mevcut yavru kedi bakımı adı altında. Şimdilik minik çok küçük ve kilo almalı, vücut direnci oluşmalı. Kuru mamayı ıslatın diyen veterineriniz hiç doğru bir bilgilendirmede maalesef bulunmamış. Hayvanla inatlaşmanın anlamı yok. Vücut direnci düşmemeli ve kilo almalı. Sevgiler.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bazı yavrular 45 günlükkrn kuru mama yiyebiliyoken bazıları henüz yiyemez elbet sonunda yiyecek hiç merak etmeyin. 2-2.5 aylık olana kadar kuru mamayı yaş mamayla ıslatarak verin. Evet yaş mama aromasına alışacak ama sonra yaş mama miktarını günden güne azaltarak kuru mamaya tam geçersiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 292 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR