Beta Cinsi Balık Da Bakıyorum Aynı Akvaryumda Değiller. Zaten Beraber Yaşamazlarmış.

Başlıkta da söylediğim gibi Lepistes'in yanı sıra Beta Cinsi Balık Ta Bakıyorum Aynı Akvaryumda Değiller. Zaten beraber yaşamazlarmış. Bugünden 1-2 ay önce erkek bir Beta balığı almıştık . Her şey yolundaydı. Hala da bir sıkıntı yok. Ancak dün evimize bir birey daha geldi. Benim DİŞİ BİR BETA'm olmuştu. Dün genişçe bir bardağın içine koyduk dişi Beta'mızı. O biraz hareketsiz. Bir iki salladım ama pek hareketli değil. Sizce ölecek mi ? Dişi balığımı erkeğin bulunduğu fanusun içine bir bardağın içindeyken koyduk. Erkek Beta'mın kızdığını mı sevdiğini mi hiç anlayamamıştım. Sürekli kabarıyor, çenesini yukarı kaldırıyor, bedenini geriyordu. Acaba ters bir şey mi olmuştu? Yanlış mı yaptım? Neyse ben öğrenciyim. Okul bitti eve geldiğimde erkek Beta'mın hala gerildiğini ancak fanusun kenarlarının baloncuklarla dolduğunu gördüm. Şimdi hala öyle. Babamın gelmesini bekliyorum. Babama durumu anlattığımda gelince serbest bırakırız dedi. Ne yapacağını merak ediyormuş.Sizce serbest bırakmamız doğru olur mu ? Çünkü hala kaba vuruyor. Sizce kızgın mı ? Çiftleşmek mi istiyor ? Ne yapacağımı bilmiyorum. Ban yardım edin.

5 CEVAP

Dün dişi Beta'm maalesef öldü. Onu çok sevmiştim ama öldü. Yapacak bir şey kalmadı. Zaten geldiğinde de yavaş hareketleri vardı . Babam bir başka dişi daha almak istiyoruz ama uygun bir dişi bulmalıyız.Diğer soruma cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

aynı akvvaryumda kalmalılar

argun
argun

580

beta besleyen ve üreten biri olarak dişi beta ve erkek beta uzun süre beraber kalamz sadece cifleştirilmek istenirse kanulur duğurunca dişi ayrılır yoksa erkek onu öldürür eğer çifleşmezsede erkek kovalar hırpalar yorgunlukdan dişi yine ölür

Betta nızı alırken hasta almış olabilirsiniz. Ayrıca aldıktan sonra (büyük bir ihtimalle poşetin içinde almışsınızdır) poşeti akvaryum veya bardağın içinde biraz bekletin ki suya alışsın. Eğer haraketsiz ise bu normaldir. Eğer dokununca bile hareket etmiyorsa o zaman suyun içine bir damla dezenfektan kullanabilirsiniz.

argun
argun

580

lepistesle betta aynı akvaryumda yaşaya bilir benim öyle ve hiçbir sorun yokm sadece akvaryum çok küçük olmamalı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1848 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR