Renal Ve Hepatic Mama Önerisi?

bengusarioglu
bengusarioglu

2646 Puan

Kedim mama konusunda çok seçicidir ve bu her zaman bizim için sorun oldu. Son 2 aydır böbrek ve karaciğer yetmezliği teşhisi kondu ancak renal ve hepatic mamaları ağzına sürmüyor. serum harici besin alması çok önemli olduğundan ben zorla beslemek zorunda kalıyorum gün boyu. Bu durum artık hem benim için hem kedim için büyük bir stres kaynağına dönüştü. Evden çıkamaz duruma geldim tek lokma yemediği için. O da çok stresli ve benden uzaklaştığını hissediyorum. Kedilerinizde kullandığınız ve memnun kaldığınız renal ve hepatic mama varsa öneriye açığım.
Şimdiye kadar denediğimiz mamalar; unique renal, hills renal (k/d), royal canin hepatic

13 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Evinde doğan 9 yaşındaki kedim, kronik böbrek yetmezliği hastalığı olan kedilerin çoğunluğunda olduğu gibi AÇLIKTAN hayatını ibanılmaz acılar içinde kaybetti.
Üre mide bulantısına sebep oluyor ve yemiyorlar.
Renafelin sayesinde günde yarım kahve fincanı renal mamayı çay kaşığı ile zorla yedirebiliyordum.
Kuru renal mamayı blenderde öğütüp renal yaş mamanın sosuyla karıştırıp veriyordum.
Evladınızın bünyesi müsaitse diyaliz tedavisi uygulayan veteriner klinikleri var.
Fazladan almış olduğum Renafelin'i derin dondurucuda saklıyorum. İsterseniz size gönderebilirim.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bengü Hanım, acil şifalar diliyorum.
Lütfen, filtreleme fonksitonunu kullanarak "böbrek yetmezliği" ve "böbrek hastalığı" başlığı altındaki yazılanları acil okuyun.

bengusarioglu
bengusarioglu

2646

@hamlet, ışıklar içinde uyusun. Benim başlığı açma amacım benimki gibi seçici kedisi olanların kullandığı mamaları öğrenmekti zira renal mamalar genel olarak kedilerin istekli tükettiği mamalar değiller. Veterinerime sormadan renafelin için bir şey demek istemiyorum ancak çok düşüncelisiniz, çok teşekkür ederim.
@teddybal evet çok duydum ancak deneme yapmak için vermedi konuştuğum klinikler. Çok da yüksek fiyatlı mamalar deneme yanılma yapmak çok masraflı oluyor, ama sanırım virbac mamaya bir şans vereceğim.

teddybal
teddybal

123878

Virbac veteriner markalarının en güvenilir olanı; Virbac'ı araştırıp hekiminizle seçebilirsiniz hangisi diyorsa.. Zaten alırken de malum klinikten almak gerekiyor. Yiyecek mi denemeniz için size ürün verirler bence mama seçiyor yemiyor derseniz, umarım öyle olur. Çok geçmiş olsun. https://tr.virbac.com/home/kedi/beslenme.html

fdq
fdq

1575

Böbrek yetmezliğinin 4 evresi var. Hangi evredesiniz? Yukarıda Hamlet’in de belirttiği gibi ileri evrelerse ilaç kullanılmalı ve deri altı serum takviyesi verilmeli. Üre, kreatinin kontrol altına alınmalı sadece mamayla olmaz. İştahsızlık çok tehlikeli bir belirti ileri evrelerde. Veterinerinize iştahsızlığı söylemeniz gerek. Ona göre tedaviyi değiştirecek.

fdq
fdq

1575

Su içmesi çok önemli. Ben su pınarı aldım. Çok etkili oldu. 3,5 yaşında evre 2 böbrek yetmezliği var dişi kısır kedimde.

fdq
fdq

1575

RC indoor +7 protein seviyesi %27, P ve Ca %0,7 gibi. Omega 3 kanı sulandırıyor ve böbrekleri rahatlatıyor ve koruyor daha fazla hasardan. Kediniz kaç yaşında? Daha da yaşlıysa RC ageing +12 de benzer değerlere sahip. İştahsızlık çok ciddi. Derhal veterinere gitmelisiniz. Hamlet’in dediği de bu maalesef. Hamlet’in dediği takviyeyi kullanmanız gerekecek muhtemelen.

fdq
fdq

1575

Tekrarlamak istiyorum: iştahsızlık işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Derhal veterinere danışın. Tedaviyi değiştirecek. İlaç kullanılmadan mamayla kan değerleri kontrol altına alınamaz.

bengusarioglu
bengusarioglu

2646

@fdq merhaba merak etmeyin süreç veteriner kontrolü altında ilerliyor. Yaşlı bir kedi ve kronik böbrek sorunumuz var. Ölümden döndü, birçok veterinerle görüşüp en mantıklı tedaviyi önerende karar kıldım. Başlıkta da belirttim serum aldığımızı. Serum ve mamaya ek olarak renafeline benzer bir ilaç kullanıyoruz. İştahsızlıktan ziyade mamayı sevmedi ve bu yüzden bunu sormak amacıyla başlık açtım tedavisi hakkında konuşmak için değil. Düzenli olarak kan tahlili yapılıyor bütün değerlerinin de durumun ciddiyetinin de farkındayım.

fdq
fdq

1575

Fosforu ve kalsiyumu düşük ve proteini de düşük beslenmeli. Ama hangi evrede olduğuna göre değişir. Genel olarak evre 2de renal mama verilmiyor. Ama Royal Canin indoor +7 gibi fosforu ve kalsiyumu ve proteini düşük, omega 3 ü yüksek mamalar veriliyor

basakttt
basakttt

611

merhaba çok zaman olmuş ama geçmiş olsun, ben de benzer bir sorunla uğraştığım için belki benim gibi aratan biri olursa diye yazıyorum. 2 aydır sevdiği mamayı bulmaya calısıyordum, iştahsızlık olmamasına rağmen renal mamaları hiç sevmedi denediklerim: vet life renal, brit renal ve unique hepatic. en son pro plan hepatic aldım ve sonunda onu severek yedi (zaten pro plan'ın yaş renal mamasını da yiyordu)

zeyyzeyy
zeyyzeyy

570

Merhaba benim kediminde karaciğer değeri yüksek çıktı hills l/d mamasına başladık aşırı sevdi mamayı . Mama seçen kediler için tavsiye edebilirim

zeyyzeyy
zeyyzeyy

570

Merhaba benim kediminde karaciğer değeri yüksek çıktı hills l/d mamasına başladık aşırı sevdi mamayı . Mama seçen kediler için tavsiye edebilirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2177 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR