Pitbull Olayı Böyle Düşünen Kişilerle Paylaşın (Bilgilendirici Metin)

Denizgibi
Denizgibi

548 Puan

Anket

Pitbullar değil sahipleri tehlikeli
(18 oy)
Pitbullar doğuştan saldırgan bir ırk
(8 oy)
Toplam (26 oy)

(Konuşmak istedim) Arkadaşlar son zamanlarda pitbull ırklarına hakaret yağıyor (cahil ebeveynlerden) ama biliyoruzki bazı insanlar koruma değilde dövüştürmek için alıp yok benimki döver bas 250tlyi diyen tipler yüzünden pitbull ırkını duyanda görende kaçıyor yani ne söyleyim bu ırklar karanlık ortamda sevgi değil para için besleniliyor ve işkenceler kanlı etlerle büyüyor sevgi bile görmüyor bir pitbull vardı televizyon programında gören vardır kendisi 10 civarında kediyle yaşıyor ve çok sakindi ama insanlar yinede pitbull görünce canavar görmüş gibi kaçıyor bence o pis insanlari görünce korkmalı lar ve bazı kanalar (YouTube kanalı) biz dövüştürmekle uğraşmıyoruz diyip sokakta hayvan gördümü kendi pisliklerini köpeğe yaptırmaya çalışıyor yok buz parçala oğlum hee birde şey var sokak köpekleri olayı veliler anneler babalar köpek görünce ay yavrum yaklaşma onlar yüzünden hayvanlara sokakda besleme yapmak yerine barınaklarda ölüm tuzağına çekiyorlar öldürüyorlar ölümle bırakıyorlar pitbullar ve diğer köpekler insanların pislikleri yüzünden öldürülmemeli ve korunmalı okuyan ve ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum 😺😻 (lütfen böyle kötü düşünen kişiler ile paylaşınız)

3 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136172

pitbull görünce evet ben de korkuyorum çünkü sahibine bir bakıyorum hapishane kaçkını tipli. böle ırklar bu insanların eline düştüğü için bu köpekler böyle yoksa pitbull, cane corso gibi köpekleri yurt dışında özellikle küçük çocuklu aileler sahipleniyor. bu çip olayında bile bu köpeklerin kısırlaştırma ve çip parasını vermeyenler belediyeye terk ettiler hep. mamalarını bile bizim sokaktakilere kedilere koyduğumuz mamalardan. bunların eline golden versen köpek köpeklikten çıkar. bunu bilmeyenler de böyle kanunlar yapar işte bedelini hep hayvanlar ödüyor

theyusra
theyusra

16477

çiğ beslemek hayvanı vahşileştirmez, şiddet vahşileştirir. Jack London okuyanlar bilir Vahşetin Çağrısı ve Beyaz Diş arasındaki farkı, birinde sevginin uysallaştırıcılığı diğerinde şiddetin vahşileştiriciliği anlatılır. dünyanın her yerinde insanlar hala pitbulları yanlış tanıyor, hadi onu geçtim sırf sevgi gösterisi yapmak için çocuğuna bakıcılık yaptıranlar, köpeğinin ne kadar sevgi dolu ve uysal olduğunu kanıtlamaya çalışanlar var. asıl felaket burda başlıyor işte ; hiçbir hayvan sizin çocuğunuzun kölesi olmaz, bir yere kadar sabreder ondan sonra ters bir zamanına denk gelirse iki tarafında canını yakar sonra haberlerde pitbull dehşeti diye izlersiniz ama kimse ondan önceki hikayeyi merak etmez. köpek eğitmeyi bilen o kadar az kişi var ki şu dünyada, bırakın köpek eğitmeyi çocuğuna köpeğe nasıl davranması gerektiğini öğreten kesim ise neredeyse yok. egosunu tatmin etmek için pitbullları kullananları zaten konuya bile dahil etmiyorum şu an ama unutmasınlar ki hiçbir şey karşılıksız kalmaz. biz yine doğru olanı söylemeye, yapmaya sonuna kadar devam edeceğiz anlayıp anlamamak ise insanların problemi.

Denizgibi
Denizgibi

548

Merhaba evet doğru söylüyorsunuz ama 2 tane konuyada değinmek istiyorum kanlı et hayvanı vahşilestirmez demişsiniz doğru ama iştahını açar hayvanlar için özelikle köpek ve kedi türü için et ayrı birşeydir kanlı et derken bir canlı ile beslemekde olabilir onu öldürme zevki değil o hissi ve tadı alma zevki özellikle bu dünyada başka bir insan diğerine seni anlıyorum dese bile asla onu anlayamaz ama bizler ise bizimle iletişim kurmaya çalışan ama bizim ise onun davranışlarına göre yargılandığımız köpekleri kedileri, hiç kimse anlayamaz başka bir köpek başka bir insan her kim olursa olsun, çünkü insan her an düşünen bir varlıktır ama hayvanlar canı acısa bile hala sahiplerine bağlı kalabilirler onların ihtiyaçlarını karşılamak ve yuva sağlamak eğer bunlar yapılmadan zarar gördüyde ayrı onlar yaşamı farklı tanıyan varlıklardır ve bizim en büyük hatamız ise onları evcileştirmektir (eski insanlardan bahsediyorum)
Onlar bize ihtiyaç duymayarak yaşayabilir şekilde yaratılmıştır ve kimse kim hayvanları ne tanır nede onları tam olarak anlayabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 473 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80068 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR