Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
İkisinin birinci dozunu birlikte yaptıran var mı? Aynı gün olsa ağır olur mu?
Aynı anda iki farklı dozda aşının ağır gelme olasılığı yüksek olduğu için hekimler arada 15 ile 21 günlük zaman geçmesi gerektiğini söylüyor. Bizim aşı takvimimiz bu şekilde planlandı. Zaten her aşı da tek doz olmasına rağmen 48 saate yakın yavrularımızda halsizlik ateş vs durumlar görünüyor iki farklı aşı bana doğru gelmiyor.
Kuduz aşısı tek doz yapılıyor, hiç iki doz kuduz aşısı duymadı. En azından biz tek doz yaptırdık..karma Aşı 2 doz yapıldı ki doğru olanda karmada 2 doz..
Merhaba karma ve kuduz ağır gelebilir. Bizim veteriner hekimimiz karma ve iç dış paraziti aynı anda yaptı ancak lösemi ve kuduz için bir ay birini diğer ay diğerini yapalım demişti.
Hiçbir aşı aynı anda yapılmamalı çok yanlış bir uygulama. İlk kez karma aşı oluyorsa ilk karma olsun belli bir süre sonra 2. Doz karmayı olur. Yine belli bir süre geçtikten sonra kuduz aşısı olur
Benim kedime aynı gün lösemi ve kuduz yapıldı. Kuduz yapılan tarafta şişlik oluştu bu iki aşıdan mı kaynaklı yoksa kuduz aşısının tek başına etkisi mi bilemem. Ama veterinerden veterinere görüşler çok değişiyor. Bazı veterinerler var ki soru sormakta mesele bilmişlik yaptığınızı düşünüp agresifleşiyorlar.
Sağlıklı kediye yapılabilirmiş arkadaşlar sorun olmazmış cevaplarınız için teşekkürler ☺
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.