Internette baktim fakat bulamadim yani biliyorum kediden kediye degisir hatta benim yasli kedim su anda genc olan kedime ilk geldiginde dogru duzgun tepki bile vermemisti alismislardi hemen ama ortanca olan 3 hafta once gelen minige alisamadi henuz gelismeler falan oluyor ama internette orneklerini bulamadigimdan ne kadar iyi gidiyor bu ilerleme bilemiyorum yani boyle bir deneyim yasamis ve su an evinde iyi gecinen kedileri olanlar varsa kisaca anlatabilirler mi sizin evde nasil gelisti neler iyi, neler kotu falan? su anda hirlasip patilesiyorlar nadir birbirlerine yaklasip kokluyorlar bir sure birbirlerini kovaladiktan(baya kovalama hirlasmali) sonra sakinlesip ayni odada uyuyorlar ama minik yaklasinca buyuk kizip uzaklasiyor birbirlerinin yemek su kablarindan yiyorlar arada buyugu bir sey yapmiyor minik yemek yerken bu sekilde su anda yasli olan ise sadece kokluyor arada yaliyor minigi ayni digerine yaptigi gibi onda sorun yok
Durumumuz aynı değil belki ama bizimkilerin tam alışması 3 gün sonra oldu. İlk gün tıslama, hafif saldırmalar vs ile geçti ama iyi gözlemleyince fark ettik biri meraktan yanaşıyor öbürü zamanında babası tarafından hırpalandığı için (babasının sahibinin söylemesine göre söylüyorum tabi) biraz korumacıydı. Yine de itiraf edeyim, çok gergindi bizim için. Birbirlerine zarar vermediler çok şükür. Aşama aşama yazacak olursam, o 3 günde şöyle gelişti her şey:
Şimdi her şeyi birlikte yapıyorlar. Hatta kıskanılacak kadar seviyorlar birbirlerini. Pabucumuz dama atıldı gibi oldu yani :)
Not: Bizimkiler yavruydu, aynı cinsten ve renktendi. O yüzden birbirini o kadar yadırgamamış olabilirler. Aralarında 1 ay var yaş olarak. Yeni gelen kedimiz 3 aylıktı geldiğinde, evdeki kedimiz ise 4 aylıktı.
Not 2: Hâlâ oyun oynarken ses çıkarıyor küçük kedimiz ama tamamen yenilmeyi kabul edemediğinden. O yüzden seslerine bakıp kavga ediyorlar sanmamak lazım. Yeter ki birbirlerini yaralamasınlar. İlk günler devamlı kontrol etmek lazım yara bere var mı diye. Eğer öyleyse uzaktan uzağa ve daha ağırdan alarak alıştırmak gerekir. Gerçi siz tecrübeliymişsiniz bu konuda. Bence gözlemlerinize güvenip ona göre tedbirler alın. Eninde sonunda alışacaktır diye düşünüyorum. Mama ve alan konusunda rekabet etmelerini gerektiren bir durum yoksa tabi.
Aynen benim ortanca da annesinden dayak yedigi icin gelmisti bize ama yasli kedim eski evimizde disari cikiyordu kedilere alisikti o yuzden hemen alisti ama maalesef 3 hafta olmasina ragmen ortanca minige alisamadi :( ortancanin normalde de cok girmedigi annemin odasinda kaliyor minik sadece geceleri kapisini kapatiyorum biz uyurken bir sey yapmasin diye ama tislasmalar azalmaya basliyor bizimkilerin de ortanca kedimin eli bana carpiyor bazen minik benim etrafimda oldugundan tirnaklarini cikarmadan vuruyor ama bazen minik olan ortancayi kovaliyor o da karsilik vermeye basladi ortanca iyiye giderken kucuk olan agresiflesmeye basladi simdi ortanca yemegini yemesine izin veriyor ama kucuk vermiyor sinirlerim bozuldu evde herkes ortanca kedime kizmaya basladi ne zaman alisicaklar diye gozlerinin icine bakiyorum
Anlattığınız kadarıyla alışır bence. Bakmayın o seslere falan, zarar vermiyorlarsa sıkıntı yok. Yeter ki rekabet edecek durumları olmasın. Mama kapları ayrı olsun, alanları geniş olsun. Bir de (emin olamasam da) hayvanlarda cinsiyet kaynaklı rekabet durumları oluyor özellikle vahşi kedilerde, acaba evcil kedilerde de dişiyi veya erkeği paylaşmama güdüsü olabilir mi? Olursa çözüm nedir, bunu da düşünmek lazım.
Yine de bana sorarsanız, yaş farkı ve yaşadıkları yüzünden alışmaları zor olmuş. Oyunla vs ile birbirlerine alıştırmaya çalışın. Birbirlerine alışana kadar sabır. Sizin kedilerinizin durumunda umutsuzluğa kapılacak bir şey yok diye düşünüyorum.
herşeyleri ayrı ve cinsiyetleri de farklı 2 erkek 1 dişi kedim var erkekle dişi kavga ediyor işte aralarında 7 ay falan var ama minik fazla minik şimdilik
teşekkürler umarım öyle olur beraber oynamadıkları için ayr ayrı oynatıp uyukladıklarında yan yana koyuyoruz hırlaya hırlaya uyuyorlar oturup kısık gözlerle birbirlerine bakıyorlar falan
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor