Kedilerin Birbirine Alisma Sureci

Canandisli
Canandisli

111691 Puan

Internette baktim fakat bulamadim yani biliyorum kediden kediye degisir hatta benim yasli kedim su anda genc olan kedime ilk geldiginde dogru duzgun tepki bile vermemisti alismislardi hemen ama ortanca olan 3 hafta once gelen minige alisamadi henuz gelismeler falan oluyor ama internette orneklerini bulamadigimdan ne kadar iyi gidiyor bu ilerleme bilemiyorum yani boyle bir deneyim yasamis ve su an evinde iyi gecinen kedileri olanlar varsa kisaca anlatabilirler mi sizin evde nasil gelisti neler iyi, neler kotu falan? su anda hirlasip patilesiyorlar nadir birbirlerine yaklasip kokluyorlar bir sure birbirlerini kovaladiktan(baya kovalama hirlasmali) sonra sakinlesip ayni odada uyuyorlar ama minik yaklasinca buyuk kizip uzaklasiyor birbirlerinin yemek su kablarindan yiyorlar arada buyugu bir sey yapmiyor minik yemek yerken bu sekilde su anda yasli olan ise sadece kokluyor arada yaliyor minigi ayni digerine yaptigi gibi onda sorun yok

4 CEVAP

Heiter
Heiter

115202

Durumumuz aynı değil belki ama bizimkilerin tam alışması 3 gün sonra oldu. İlk gün tıslama, hafif saldırmalar vs ile geçti ama iyi gözlemleyince fark ettik biri meraktan yanaşıyor öbürü zamanında babası tarafından hırpalandığı için (babasının sahibinin söylemesine göre söylüyorum tabi) biraz korumacıydı. Yine de itiraf edeyim, çok gergindi bizim için. Birbirlerine zarar vermediler çok şükür. Aşama aşama yazacak olursam, o 3 günde şöyle gelişti her şey:



  1. Önce taşıma kutusu ile tanıştırdık birkaç dakika. Öyle uzun uzun kutuda tutma işi mantıklı gelmiyor bana.

  2. Kutuyu açtık, biraz tıslama vs oldu.

  3. Bizim oğlanın oltası var oyun için, onunla ikisini oyuna dahil etmeye çalıştık 10 dk kadar.

  4. İlk gün yeni geleni kapalı balkonda tuttuk, bizim oğlanın hakimiyet alanını kısıtlamış olmamak için.

  5. İkinci gün bu oyunları arttırdık ve biraz uzaklaşıp gözlemledik. Yine kapalı balkonda durdu aralarda yeni gelen kedimiz.

  6. Üçüncü gün sadece hafif tıslamalar oldu yeni gelende ama artık birbirlerine alıştılar diye sadece gece balkonda kaldı. (Yaz zamanıydı bu arada. Kış zamanıysa ve ev bizimki gibi 1+1 ise iş daha zor olacaktır tabi.)


Şimdi her şeyi birlikte yapıyorlar. Hatta kıskanılacak kadar seviyorlar birbirlerini. Pabucumuz dama atıldı gibi oldu yani :)


Not: Bizimkiler yavruydu, aynı cinsten ve renktendi. O yüzden birbirini o kadar yadırgamamış olabilirler. Aralarında 1 ay var yaş olarak. Yeni gelen kedimiz 3 aylıktı geldiğinde, evdeki kedimiz ise 4 aylıktı.


Not 2: Hâlâ oyun oynarken ses çıkarıyor küçük kedimiz ama tamamen yenilmeyi kabul edemediğinden. O yüzden seslerine bakıp kavga ediyorlar sanmamak lazım. Yeter ki birbirlerini yaralamasınlar. İlk günler devamlı kontrol etmek lazım yara bere var mı diye. Eğer öyleyse uzaktan uzağa ve daha ağırdan alarak alıştırmak gerekir. Gerçi siz tecrübeliymişsiniz bu konuda. Bence gözlemlerinize güvenip ona göre tedbirler alın. Eninde sonunda alışacaktır diye düşünüyorum. Mama ve alan konusunda rekabet etmelerini gerektiren bir durum yoksa tabi.

Canandisli
Canandisli

111691

Aynen benim ortanca da annesinden dayak yedigi icin gelmisti bize ama yasli kedim eski evimizde disari cikiyordu kedilere alisikti o yuzden hemen alisti ama maalesef 3 hafta olmasina ragmen ortanca minige alisamadi :( ortancanin normalde de cok girmedigi annemin odasinda kaliyor minik sadece geceleri kapisini kapatiyorum biz uyurken bir sey yapmasin diye ama tislasmalar azalmaya basliyor bizimkilerin de ortanca kedimin eli bana carpiyor bazen minik benim etrafimda oldugundan tirnaklarini cikarmadan vuruyor ama bazen minik olan ortancayi kovaliyor o da karsilik vermeye basladi ortanca iyiye giderken kucuk olan agresiflesmeye basladi simdi ortanca yemegini yemesine izin veriyor ama kucuk vermiyor sinirlerim bozuldu evde herkes ortanca kedime kizmaya basladi ne zaman alisicaklar diye gozlerinin icine bakiyorum

Heiter
Heiter

115202

Anlattığınız kadarıyla alışır bence. Bakmayın o seslere falan, zarar vermiyorlarsa sıkıntı yok. Yeter ki rekabet edecek durumları olmasın. Mama kapları ayrı olsun, alanları geniş olsun. Bir de (emin olamasam da) hayvanlarda cinsiyet kaynaklı rekabet durumları oluyor özellikle vahşi kedilerde, acaba evcil kedilerde de dişiyi veya erkeği paylaşmama güdüsü olabilir mi? Olursa çözüm nedir, bunu da düşünmek lazım.
Yine de bana sorarsanız, yaş farkı ve yaşadıkları yüzünden alışmaları zor olmuş. Oyunla vs ile birbirlerine alıştırmaya çalışın. Birbirlerine alışana kadar sabır. Sizin kedilerinizin durumunda umutsuzluğa kapılacak bir şey yok diye düşünüyorum.

Canandisli
Canandisli

111691

herşeyleri ayrı ve cinsiyetleri de farklı 2 erkek 1 dişi kedim var erkekle dişi kavga ediyor işte aralarında 7 ay falan var ama minik fazla minik şimdilik


teşekkürler umarım öyle olur beraber oynamadıkları için ayr ayrı oynatıp uyukladıklarında yan yana koyuyoruz hırlaya hırlaya uyuyorlar oturup kısık gözlerle birbirlerine bakıyorlar falan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 761 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR