Kedim Tuvalet Kabına Alışmıyor

isilkeles
isilkeles

231 Puan

Kedimi tuvalet kabına alıştıramıyorum kabın içine koyuyorum kumuna patilerini sürüyorum ellerimle destek veriyorum falan yine ordan çıkıp yatağıma koltuklara işiyor ne yapmam lazım ?

11 CEVAP

408ghost
408ghost

1035

Oncelikle kediniz daha 1 ayliktan kucukse bunlar normal seyler cunku alisma sureci olabiliyor.Ayrica kediniz kumu disinda bir yere tualetini yaptigi zaman onu sert bir ses tonuyla uyarabilirsiniz boyle seylerin ise yaradigini duymustum.Bir diger ihtimalde kediniz kumunu begenmemis olabilir

efruzg
efruzg

114397

Benim kedim de ilk başlarda çok küçüktü parkelere yaptı birkaç kez . Sert bir sesle uyardım her yaptıktan sonra kuma götürdüm koydum bekledim cıkarmadım. Bide bulunduğu yerden uzak kalıyor ise tuvalet bi kaç kere yerde oyuncak sürükleyerek tuvaletin olduğu mekana da götürebilirsiniz alışması için ben öyle de yapmıştım sonra birgün baktım koşarak tuvaletine gidip yapıyor:) çok sürmüyor alışmaları.inşAllah sizinkide kısa sürede alışır.

hazirannnnn
hazirannnnn

2001

Çok küçükse henüz bunu öğrenemiyordur arkadaşların dediği gibi onu uyarın ve tuvaletini kumun içine koyun böylece onun kokusuna gelecektir ancak daha önemli birşey var. Tuvaletini yaptığı yatağı yorgani vs mutlaka sirkeli suyla temizleyin deterjan kullanmayın. Deterjanlarda amonyak olduğu icin kokusu idrara benziyor ve kediler orayı tuvalet olarak öğrenebiliyor. Mutlaka sirkeli suyla güzelce temizleyin. Bir de kumunu değiştirmeyi deneyin belkide sevmemistir.

Kedinizin kucuk oldugunu dusunerek yaziyorum 1 ayliktan kucukse tuvalet yuksekligi cok gelmis olabilir 1-3aylik arasindaysa ve tuvaleti kapali tuvaletse korkmus olabilir.tuvaleti tuvalet onundeyse belki su sesi geliyorsa veya nem kokusu varsa ondan rahatsiz olup tepki olarak bunu yapiyor olabilir.tuvaletin yeri kedinize uzaksa tutamayip en yakin yere yapiyor olabilir.kum silikaysa kedi kapatamayip tepki olarak disariya tuvalet yapiyor olabilir.ince taneli tozutmayan kum kullanmanizi tavsiye ediyorum kum cok tozutuyorsa veya parfum kokuluysa rahatsiz olup baska yere tuvalet yapiyor olabilir.

Poyraz98
Poyraz98

3941

Kakasını yaptıgında kakayı kumunun üstüne koyabilirsiniz o zaman oraya yapması gerektiğini anlar. Ben küçükken banyoya kapatmıştım tuvalet kabı oradaydı ve çok çabuk alıştı sorun olmadı

Zeynooo
Zeynooo

4821

Kucuk olduhu icin olabilir . Kabi temizleseniz mi acaba ya da biraz takip etseniz siz kumuna biraktiktan sonra yaparsa ona koklatip patileri ile kapatin . Umarim kisa surede ogrenir.

sudenazzzzz
sudenazzzzz

1711

bana da aynısı oluyo eyer büyükse çifleşmek istedini gösterir

aliberken
aliberken

1148

Kediniz küçükse ve kapalı tuvalet kullanıyorsanız korkup girmiyor olabilir.Tuvaletini yaptığı yerleri güzelce koku kalmayacak şekilde temizleyin.Yaptığı yerin kokusunu alırsa aynı yere tuvaletini yapmaya devam eder.

aynı sıkıntıyı ben de daha yeni atlattım. 1,5 aylık yeni sahiplendiğim kedim, çişini ve kakasını koltuğa yaptı. ilk defa da kedi bakıyorum, bu durum beni çok rahatsız etti. çiçeklere su püskürtmek için kullanılan şu fısfıs gibi plastik şişeye sirke koydum koltuklara pıslattım, her yerine... sirkeyle sildim. yerleri sildiğim suya da epey sirke koydum. sonuç itibariyle o gün koltuklara çıkamadı, yerlere de yapamadı. doğğğğru kumuna gidip yaptı. şimdi sıkıntımız kalmadı ama sirkeyi bir süre daha böyle kullanmaya devam edicem. ayrıca kumu da henüz salonda, çünkü evin diğer yerlerini daha keşfedemedi. bir hafta sonra kumunu tuvalete taşımayı düşünüyorum umarım sorun çıkmaz.

uggur
uggur

19

Ayrıca şuradan da kedi tuvalet eğitimi hakkında alabilirsiniz

sinemekinci
sinemekinci

1896

tuvaletini koltuğunuza yakın bir yere koymayı deneyin.. ve tamamen temizlemeyin küçük kalıntılar bırakabilirsiniz.. koltuğa giderken kokusunu alma olasılığı daha cok arttığı için alışması kolaylaşabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3988 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR