Yeni Köpek Sahiplenicem Sorularım Var..

Yeni bir köpek sahiplenicem aklımda maltese terrier var mecburen ücretli sahiplenicem Bursada Burkem diye bir yer buldum buradan 0 yada 1 numara maltese terrier sahiplenicem. Daha önce kuş besliyorduk fakat hayatını kaybetti, evde bir hayvana alıştığımız için köpek sahiplenmeye karar verdik. Evimiz 4+1 rahat edecektir, tuvalete alışması için bir kafes alıp pede alışmasını sağlıcam eve gelmeden önce veterinere gidicem aşı programı ve sağlık kontrollerinden geçecek. Malzemelerini tarağıdır, mama kabıdır, taşıma çantasıdır vs hepsini alıcam ama. Mama, yaş mama, ödül kemiği gibi besin ürünlerinde hangi markaların iyi olduğunu bilmiyorum sadece kuru mamada Nd , hills, proplan markalarını biliyorum ama ödül kemiğidir, ödül mamasıdır bunlarda hangi marka iyidir bilmiyorum. Yazdıklarımda eksik birşry varsa sahiplenmeden önce bilgilendirmenizi isterim.

5 CEVAP

Betullsusam
Betullsusam

10255

Onun her şeyiyle ilgilenecek olmanız iyi bir şey fakat ücretli sahiplenmenizi gerektirecek bir şey yok, öyle bir mecburiyetiniz yok. Siz ücretli alıyorsunuz, o alıyor, şu alıyor derken bu devran böyle dönüyor. Sonrası ne oluyor? Bu devran nasıl dönüyor? Ben ne görüntülere denk geldim. Hayvanları küçücük depo gibi bir yerde bildiğiniz aralara mukavva gibi şeyler koyup 60 santim yaşam aralıkları yapıyorlar o hayvanlara. Görseniz kendi dışkılarına bulanmış doğum makineleri olarak görülen anne kedi köpekler var. Ses telleri alınıyor ki ses yapıp sorun çıkarmasınlar. Tek sorun ses çıkarmalarıymış gibi. Ses telleri alınıyor bunu hayal edebiliyor musunuz? Ne kadar gözü dönmüş yaratıklar insanlar. Doğan yavrulara öyle bi bakıyorlar ki sanki iyi, sağlıklı bir ortamda doğmuşlar gibi yavrulardan para kazanacakları için iyi bakıyorlar. Anne baba kedi köpekler bi eşyaymış gibi bir çöpmüş gibi leş bir ortamda yaşamaya bırakılıyor. Zorla çiftleştiriliyorlar. Tekrar söylüyorum, ses telleri alınıyor. Sizin ve bu düşüncede olan insanlar için diyorum işin bi cana ev sahipliği yapma kısmının arka tarafını da düşünün. Madem bir cana ev sahipliği yapacaksınız onu kendinize dost bileceksiniz o zaman dışarda sokaklarda, barınaklarda o kadar can var ki. Hele barınaklardan sahiplenseniz o kadar iyi olur ki. Çünkü barınaktakilerin durumu sokaktakilerden daha kötü. İyi şartlarda bakılmıyorlar. Umarım bu düşünceden çıkarsınız. Ücretli sahiplenme diye bir şey yok. Ya sahiplenirsiniz ya da bir eşyaymış gibi bu işten para kazanmalarını sağlayan yaratıkların eline para verirsiniz onlarda bundan daha çok güç kazanıp bu pislik döngüsünü döndürmeye devam eder. Siz belki tek kişi olarak bu döngüyü kıramazsınız ama sizin gibi bu düşüncede olan insanlar da bilinçlenirse emin olun bu döngü kırılır. O yavruyu alıyorsunuz ama o yavru hangi şartlarda doğdu? Anne baba kedi köpeklerin ses telleri alındı mı? Sussunlar ses yapmasınlar diye dövüldü mü? Ses yapmasınlar diye çiftleşmedikler anlarda uyuşturuldular mı? Kendi dışkılarına mı bulandılar? Her gün acı mı çekiyorlar? Bunları kendinize sorun lütfen. Umarım bilinçlenirsiniz. Ve umarım bilinçlenirseniz etrafınızdakileri de bilinçlendirirsiniz.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Lütfen satın almayın üretilen hayvanlar ne halde bilmiyorsunuz satın almak demek tecavüze ortak olmak demektir (herkes saçma buluyor ama bu hayvanlar bizim gibi eş seçer normalde ancak üreticiler hayvanları bi odaya kapatıp istemese de zorla çiftleştiriyor) satın almak demek sokakta barınakta yuva bekleyen hayvanların hakkına girmek demektir o satın aldığınız yer iyi gibi görünse de en iyi yer bile iğrenç emin olun barınaklar cins hayvan dolu

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Bir kişi bile satın almaktan vazgeçse emin olun kardır bir bir çoğalır her şey eğer inatla satın alırsanız ne kadar iyi bakarsanız bakın siz asla iyi bir hayvansever olmayacaksınız dış görünüşe önem veriyorsanız zaten berbat birisiniz demektir

Pikapru
Pikapru

15912

Ve evet bu hayvan ticaretinin arkasında, o görünmeyen kısmında o kadar iğrenç, vahşet dolu hayatlar var ki. Bu sizin satın aldığınız yerde olmasa bile Türkiye'nin birçok yerinde böyle. Ve her talep buna çanak tutmak demek. Yıllarca doğurtulup, çöpün, dışkının içinde bir metre kare alanda bir ömür yaşamak. Tahmin edilemez bile onların ne hissettiği, ne yaşadığı. Buradaki arkadaşlar size bunlardan bahsedecektir eminim ve hepsi sadece sizi bilinçlendirmek adına inanın buna. Birçoğumuz birçok derneği, birçok gönüllüyü takip ediyoruz. Çoğumuz kendimiz gönüllüyüz. Sokağı, barınakları, bu hayvan ticaretinin arka yüzünü maalesef her gün görüyoruz neredeyse..

Pikapru
Pikapru

15912

Öncelikle ücretli sahiplenmek diye bir şey yoktur. Para veriyorsanız bunun adı satın almaktır. Hayvanların değeri parayla biçilmez. İlla cins olsun diyorsanız sokakta, barınakta, derneklerde bir ton terk edilen cins köpekler var. Yani mecbur değilsiniz. Her neyse sorularınıza gelecek olursam n&d ve pro plan'a ek rotasyon yapmayı düşünürseniz exclusion'a da bakabilirsiniz. Ben sığır etli yetişkin mamasını kullandım bu ay. Herhangi olumsuz durumunu görmedim. İştahla yedi, tüyleri daha yumuşak oldu sanki, dışkısı da iyiydi. Kemik olarak da delibone markasından alıyorum arada. Ek olarak tuvalet eğitimi biraz sıkıntılı bir süreç olabiliyor. Bizimki bahçemizde böyle bir sorunumuz yok ama çevremden duyduğum kadarıyla sabırlı olmanız gerekiyor. Buradaki arkadaşlar köpeklerle ilgili bir kanal önermişti YouTube'da. Denk gelirsem onun ismini de paylaşırım sizinle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 450 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81163 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR