Yavru Kedi Mi Yıkabilir Miyim

Sulemiss
Sulemiss

3296 Puan

Arkadaşlar 2 aylık kedim var yaklaşık 3 haftadır benimle kaka yaptıktan sonra patilerini poposunu siliyorum arada çünkü ağır kokuyor. Sildim ama bugün temiz durmasına rağmen kötü kökü geliyor ılık su ile yıkayabilir miyim güzel kurutsam hasta olur mu veya karın altından arka patilerini poposunu mu yıkasam fikir verebilir misiniz

13 CEVAP

Lils
Lils

125528

Kediler yıkanmaz. Poposunu vs. de silmenize gerek yok küçük parçalar kalması normal. Kendi öğrenecek yalamayı ama her tuvaletten sonra yaşamasını beklemeyin. O kirli hissettikçe yalar

gokhansultan
gokhansultan

13926

Bence yıkamayın tavsiye etmiyorum. 2 aylık bir çok çabuk hasta olabilir. Korkulu rüya görmektense uyanık kalmak daha iyidir.

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Aslında poposunu siliyorsanız kötü kokmaması lazım. Bir sıkıntı mı var acaba belki ağızdan geliyordur koku. Yavru kedi bir de üstelik temizdir ne kadar kirli olabilir diye düşündüm.

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Hiç yıkamadıysanız bir kere yıkayabilirsiniz ama yavru olduğu için hasta olmasın ev sıcak olmalı

kitirkurabi
kitirkurabi

897

Benimki de 2.5 aylık, bence de yıkamayın. Ben siliyorum ve kurulayıp klimanın altına yatırıyorum sıcak sıcak :) Benimki de poposunu falan tam temizlemiyo bi de kum kaparken dışkısına patileri falan bulaşıyor bazen çok sıvı beslendiği zaman ishal oluyor çünkü. Aklım çıkıyor öyle kakalı gezmesine :D Ama siliyorum üşenmeden. Bence ne olur ne olmaz siz de silin. Zaten iç/dış bitiyor, karma aşı zamanı geliyor falan. Biraz sıkıntı yaratabilir :)

Bizimkinin kumu parfümlü kakası hiç kokmuyor hatta tüyleri bile güzel kokuyor kumundan dolayı

edmrcglu
edmrcglu

12695

kedi şampuanı varsa evde ben 5 yavru kediye bakarken çişlerine yetişemiyordum parkeye yapıp üstüne basarak geçiyorlardı bir kaba sıcağa yakın ılık su koyup içine çok az kedi şampuanı koyuyordum başka kaba yine sıcağa yakın ılık su koyuyordum iki bez bir havlu alıyordum bir bezi şampuanlı suya batırıp sıkarak o bölgeyi siliyordum sonra temiz suyla üstünden siliyordum havluya sarıyordum sardıktan sonra peteğe yakın koyarsanız üşümesin diye ve sadece pop kısmını silin bence bir sorun olmaz o kokuyu biliyorum çünkü idrar kokuyorlar bebekler

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Annesiyle büyüyen kedi yıkanmaya ihtiyaç duymaz zaten nasıl temizleneceğini bikihordur

Seneca
Seneca

2701

1 kereye mahsus yıkanabilirler ama sorunu çözmedikçe tekrar kokacaktır. Ayrıca yıkayacaksanız kesinlikle bizim kullandığımız yetişkin şampuanı kullanın bebek şampuanlarının pH'ı kedilere hiç uygun değil. Bunu 1 kereye mahsus yıkamayı düşünüyorsanız ya da ilerde lazım olursa diye söylüyorum yoksa yıkamak önerilmez, ben bilgi vermek amaçlı yazdım ama tavsiye olarak algılamayın lütfen. Pamuğu ılık suyla ıslatıp poposuna dokundurursanız ıslaklıktan rahatsız olup yalar. Yalamadıysa daha çok ıslatabilirsiniz, aynısı patileri için de geçerli, illaha ki yalayacaktır. Düzenli yaparsanız zaten alışkanlık haline gelir, kedinizi sürekli sürekli yıkayamayacağınız için (çünkü deri sağlıkları için çok zararlı) bence o bölgeleri ıslatıp temizlemeyi kedinize bırakmanız en mantıklısı.

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba kediler yikanmaz. Yavrular yikaninca ishal oluyorlar. Kolay kolay da gecmez. Yavruyu kaybedenilirsiniz. Koku genelde mamadan ya da ic parazitten kaynakli olur. Bence yikamayin yaz olsa yikayin bir kere derdim ama ev sicak bile olsa hastalanir.

Ozzey
Ozzey

118677

Bir de yavrular sutten yeni mamaya gectikleri icin normal de olabilir belki. Sonucta bagirsaklari yenj yeni alisiyor. Gaz yapiyordur.

Mia-
Mia-

28

Hayır kediler zaten çok temiz hayvanlardır. Yıkamak veya silmek yerine bu durumu hafifletmeye yönelik birşeyler yapabilirsiniz. Kullandığınız mamayı değiştirebilirsiniz ve kokulu kum kullanabilirsiniz.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Şimdi yıkarsanız her tuvaletten çıkarken yıkayacak misiniz acaba
Yani yavru ise tuvaletini tam örtemiyordur veya kakasi yumuşaktır kokuyordur kumu kokuyor olabilir bilemedim
Yavru kediler yıkanmaz hemen hasta olabilirler başınıza daha kötü dert olur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 525 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR