Mantar Tedavisi Ne Kadar Sürüyor

Merhaba, gözümden sakındığım 10 aylık kızım Şila mantar oldu. Okadar tertemiz baktığım evden dışarı çıkarmadığım elimi yıkamadan sevmediğim sevdirrmediğim kızım Şila mantar oldu 😔 Doktor 2 dozlu bir mantar aşısının ilk dozunu yaptı. Mantarın birçok çeşidi olduğunu önceki yaptığımız mantar aşısının da belli çeşitlerine karşı koruduğunu bu 2 dozlu aşının da 1 yıl etkin olacağını belirtti. Ve ilk dozu 10 gün önce yaptırdık ayrıca 2 arka bacağının arkasında ki seyrelmiş kızarık bölgeyede sabah akşam 1 hafta kadar pomad tersisil sürmemizi önerdi. Doktorumuz un önerilerinin hepsini yaptık dün kontrole gittik ancak 1 hafta sürüp kestiğimiz pomad ı sürmeye devam etmemizi söyledi. Aslında ne ben ne Şila bu ilacı sürerken mutlu değiliz. İyice yedirmeye çalışıyorum ve zaten kucak sevmeyen kedim bunalıyor. Sonrasında pomadlı bölgeyi yalıyacağı için iyice kremi yedirmeye çalışıyorum. Ben ilacı sürme işlemini bitiriyorum 2 dk sonra tertemiz yalıyor kedim🤦‍♀️Ben 10 günde baya yol katederiz sanmıştım ama mantarlı bölge aynı pek Bideğişme yok. Önerisi yad deneyimi olan var mı. Ne zaman geçer Mantar?

7 CEVAP

huqi
huqi

116368

10 gün mantarın geçmesi için çok çok kısa bir süre.
Tomris ilk mantar olduğunda (sokaktan sahiplendiğimde mantarlıymış) kremle 3 haftada geçti.
Diğer yaz mantarı tekrarladı 1 ayda geçti.
Bu sene de geçici yuvalık yaptığım kediden mantar bulaştı kedime, kasım ayından beri mantarlı bi türlü geçmiyordu daha bu ay kurtulabildik.
İlaçlar, kremler dışında iyi bir bağışıklık güçlendirici almanızı tavsiye ederim. Benim kedimde çok hırçın bir kedidir krem sürerken aşırı zorlanıyordum sürerken çok sıkı tuttuğum için muhtemelen canını acıtmışımdır ama yapıcak bir şey yok.
Krem sürdükten sonra kedimle direkt oyun oynuyordum kremi yalamaması için oyun sırasında yalamıyordu yaklaşık 30-40 dk sonra oyunu bırakıyordum kremi tabii ki unutmuyordum hemen yalanmaya başlıyordu handnejsjsn (ipin peşinde koşmayı seviyorlar, oltadan daha çok ilgilerini çekiyor bence ama iple oynatırsanız sonrasında ipi görmeyeceği bir yere saklayın mutlaka yutarsa çok büyük problemlere yol açar)
Mantarın tedavisi biraz deneme- yanılma yöntemi maalesef. Şu an mantar için en çok tavsiye edilen çözüm yöntemi olarak "ecosin" adlı ilacı öneriyorlar. Araştırın mantardan kurtulamazsanız denersiniz. Doğru kullanımı çok önemli yoksa etki etmiyor, youtube'da nasıl kullanıldığına dair bilgi var.
Ayrıca kedinize ne kadar iyi bakarsanız bakın mantar ya da başka bir hastalık geçirebilir. Ben de Tomris'i kaç senedir kaliteli mamalarla besliyorum ama çok fazla anne sütü alamadığı için bağışıklığı düşük bir kedi ve iştahsız. Umarım en kısa zamanda kurtulursunuz, geçmiş olsun🙏

Aynen biraz kucağımda gezdiriyorum biraz oyun biraz ödül maması yalamasını engellemeye çalışıyorum. Bundan sonra daha fazla süre oynayacağım. Teşekkür ederim @huqi

huqi
huqi

116368

Rica ederim, söylemeyi unutmuşum kedilerdeki mantar insanlara bulaşabiliyor. Maalesef bana bulaştı, bu yüzden kremi eldivenle ya da makyaj pamuğuyla sürmenizi tavsiye ederim. Evi de sık sık sirkeli suyla temizleyin.

Seneca
Seneca

2701

Benim kedim de mantardı. Sahiplenme sebebimiz de tedavi etmek içindi zaten. Kaşımaktan derisi resmen yarıla yarıla şişmiş, her yeri kanla kaplıydı, gözleri şişler aşağı indiğinden açılamıyordu bile ve leş gibi kokuyordu ama bunu gerçekten ölü hayvan anlamında söylüyorum. 3 ay uğraştık ama çok yoğun bir tedaviydi, bizim durumumuz da ağırdı artık yeme içme yoktu iştah 0. Eğer normal bir vaka olsa 1-2 haftaya geçerdi diye düşünüyorum ki sonradan tekrarladı ve gördüğümüz gibi müdahale ettiğimiz için 3-4 günde iyileşti. Biz impetex ve ketoral krem + geceleri baticon uygulayarak tedavi ettik. 1 ay sabah akşam impetex öğlen ketoral gece baticon, diğer ay sabah akşam ketoral öğlen impetex gece baticon şeklinde gitti -ilk ayımızda antibiyotik falan almıştık o yüzden yazmadım- yani günde 4 uygulama. Ama çok etkili olduklarını söyleyebilirim. Kaşımaması için yakalık kullanabilirsiniz eğer kullanmak istemiyorsanız da kedinizin başında durun ilaçları yalamasın özellikle baticon yalanırsa zehirler ama çok da iyi kurutur, gerçekten iyileşme sürecini kısaltıyor. Baticon kuruyana kadar başında durabilirsiniz sonradan temizlemenize gerek yok. Ayrıca yazdığım kremler yağ bazlı olduğu için mantarlı bölge dışındaki tüylere sürmemeye çalışın, bulaşırsa da temizleyin yoksa kıl köklerini tıkıyorlar oradaki tüyler de dökülüyor ama bu bütün mantar kremleri için geçerli zaten yoksa hava ile teması kesemez kurumaları için, biz yapmıştık öyle bir hata :)

Ben iyice kızarık bölgenin etrafına da yediriyorum🤦‍♀️ yani tüylerinde değiyor. Artık çok dikkat ederim. Evet eldivenle kremi uyguluyorum onun dışında Çok umursamıyorum bana bulaşır falan diye öpüyorum seviyorum 😇 çok teşekkür ederim 🙏🏼

Bu arada sabah baya oynadım yarım saat unuttu yalamadı bacaklarını 😇Tekrar teşekkür ederim

Seneca
Seneca

2701

Rica ederim ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 274 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR