Kedi Ağzı Nasıl Kokmalı? Hangi Durumlarda Endişelenmeliyim?

Seneca
Seneca

2701 Puan

Kedimin ağız kokusu var mı yok mu emin olamıyorum çünkü burnum çok hassas ve birçok koku beni rahatsız eder. Çoğu yemeğin kokusunu bile sevmem o yüzden ağzı normal mi kokuyor yoksa bir tuhaflık var mı anlamıyorum ya da kokmaması mı gerekiyor o konuda da bir fikrim yok. Sizin kedilerinizin ağızları nasıl kokuyor ya da hangi durumlarda "veterinere götürmeliyim" diyorsunuz? İnternette normalde nasıl koktuğu ile alakalı bir şey yok, herkes kokuyorsa götürün falan demiş ama bizim ağzımız da gül kokmuyor yani sürekli diş hekimine gitmiyoruz, çürük et kokusu gibi bir şey mi beklemem lazım?

3 CEVAP

Renklipati
Renklipati

140143

Kedinizin dişleri ve diş etleri saglikysa yediği mama kokar,mamasın kokusunu bilirsinz tıpkı mama kokusunu alırsınız oda ilk yediği saat diliminde sonrası azalır oda kokmaz..şayet şüphe ediyorsanız damaklarına bakın kızarma koyu kahverengi ne dönme varmı o zaman sorun var demektir

D-O
D-O

11908

Benim kedimde fark ettigim sey su: acsa ve su içmediyse koku olabiliyor ama daha sonrasi geciyor. Sabahlari olabilelen insan agiz kokusu gibi biraz. Yas mama veya kuru mama yer yemez mama kokusu oluyor. Onun disinda rahatsiz edici bir koku yok.


Ben haftada 1 2 kez cocuk dis fircasi ve trixie dis temizleme jeli ile fircalamaya calisiyorum. Gimcat dental odul mamasi veriyorum her gun 2 3 adet.


Eger kediniz saglikliysa bu durumlar disinda rahatsiz edici bir koku olmamali diye dusunuyorum. Eger varsa dislerini temizlemeye calisabilirsiniz. Parazit veya baska rahatsizliklar da agiz kokusu yapabilir, gerek gorurseniz veterinere muayene ettirebilirsiniz.

Seneca
Seneca

2701

Teşekkür ederim ☺️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80651 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR