Kedimin Tuvalette Uzun Durmasi

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhabalar,
Oncelikle duzenli olarak kedimi veterienre goturuyorum kontroluni yaptiriyorum. Yeterli su iciyor, tuy dokumu vardi azaldi, gayet iyi saglikli.
Ama nedense son zamanlarda tuvalette uzun zaman gecirdigini fark ettim. Kumuna gidiyor ve 5 dakika falan durdugu oluyor cisini yaparken yapamoyor mu ugtasiyir mu anlamiyorum daha once hic fark etmemistim ama son zamanlarda daha fazla kumuna gittigi yaparken bekeldigini fark ettim.
Kedim erkek 1.5 yasinda, kisir degil( henuz kizginliga girmedi) haftaya asi icin veterinere goturevktim ama buciddi bir durumsa veteriner ziyaretini daha erkene alabilirim.

34 CEVAP

nyancat
nyancat

9149

Kabız olmuş olabilir çünkü neden olmasın benim kedimde uzun duruyor ama 5 dk nın 3 dk sı hart hurt kazmakla geçiyor

nyancat
nyancat

9149

kakasının katılığına azlığına çokluğuna göre anlayabilirsiniz kabız olup olmadığını benim kedim günde 2-3 defa yapıyor metabolizmaya göre değişir bence

yasement
yasement

119858

Idrar yapabiliyor mu

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Birincisi havalar çok soğudu ve bu yüzden kedinin wc ye gidişi artış gösterdi. İkinci olarak ta kabızlık ya da ishal problemi vardır. Kumu kontrol edin temizlerken. Her şey normal ise soğuktan. İnsanlarda da bu olur hava soğudugunda daha fazla wc ihtiyacı dogmaya başlar. Onlarda da böyle...

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

İki günde bir diskilama normal değil! Gün de en az bir kere büyük yapması gerekir. Enjektör ile ağzına yarım ml kadar sıvı yağ enjekte edin bağırsakları yumusasin. Kabızlık problemi ni ortadan kaldırmak için patates pirinç tavuk vermeyin.

Burda sanki oyle yazanlar oldu daha once bir bakar misiniz?oyle seyler okudum belki baska yerde okudum ama boyle birsey okudum hatirliyorum:)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Market mamasi kullanmiyorum. Pro plan kullaniyorum, daha once Acana ve Orijen kullandim. Allah allah neyden oluyor acaba veterinere sorayim degistirelim olmadi mamasini.

N&d gayet iyi bir mama

Ozzge
Ozzge

7249

Kullanıyorum demişim kullanıyordum.Şimdi içerikleri araştırarak alıyorum .şuan matisse somonlu kullanıyoruz n&dyle aynı firma. içeriğini beğeniyorum Proplana göre de daha iyi olduğunu düşünüyorum..
İnşallah ciddi birşey değildir de çabuk düzelir geçmiş olsun

tika_waylan
tika_waylan

13980

Evet cok idrar yapmiyor ama uzun kaliyor yarim saat kaliyor tuvalette bazen. Mamasi market mamasi degil hic market mamasi vermedim.
Acana, Orijen, Pro Plan Junior simdi de Pro Plan Derma Plus kullaniyorum ama cok kuru mama veriyorum az yas mama veriyorum kilo kontrolu icin kuru cok yedigi icin mi oluyor acaba yeterince sivi alamadigi icin. Ay insallah oyle bir sey yoktur=( Su an cok endiselendim uzerine titriyorum cok dikkat ediyorum ama insallah yanlis bir sey yapmiyorumdur.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Veterinerr goturfum idrar yollarinda tas varmis tas dusuruyormus. Tedaviye baslandi ilac verdi veteriner ozel mama kullanacak insallah iyi olacak. Cok sagolun yardimci olmaya calistiginiz icin. Kalitimsalmis bu hastalik.

Gecmis olsun.

Evet bulabilirsiniz sanabellenin urinary secenegi var inceleyin isterseniz urinary kedi mamalari yazin:)

tika_waylan
tika_waylan

13980

İnsanlarda da oluyor ya acaba usuttu mu diyorum henuz kaloriferleri yakmiyoruz merkesi sistem ve bozuk oldugu icin kaloriferlerimiz hala yanmiyor. Yani biraz soguk oluyor o da belki usutmustur olqbilir mi acaba diyorum ya da normal mi bu endiselenecek bir sey var mi yok mu bileemdim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kazma degil tuvalet yapma pozisyonunda uzun duruyor evet kabizlik olabilir belki. Genelde 2 gunde bir cogu zaman gunde bir kere kaka yapiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4389 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR