Kedim Sabah Çok Erken Uyandırıyor

Dilhan7
Dilhan7

214 Puan

iki kediye sahibim. ikisi de 9 aylık ve erkekler. eve koku bırakmaya başladıkları için 1 hafta önce kısırlaştırdık. ancak bir tanesi küçüklüğünden beri sabah sürekli bağırarak beni uyandırıyor. mamasını verdikten sonra da devam ediyor. sorun ne olabilir? yoksa sadece karakteri mi ?
Aynı zamanda mamasını sürekli bulundurmadığım ve saatli koyduğum için sabah 5 civarı mama istemeye başlıyor. Acaba gece çok mu acıkıyor diye düşünerek gece yatmadan önce de bir miktar mama vermiştim fayda etmedi .(diğer kardeşinin obez olma durumu söz konusu olduğu için ölçülü ve saatli mama vermek zorundayım)

2 CEVAP

sultansbutler
sultansbutler

12552

düzene alıştırdığınız için uyandırması normal. sizi uyandırdığı zaman hiçbir şekilde tepki vermeyin. ne olumlu ne olumsuz tamamen sabit kalın. sonra mamasını düzensiz saatlerde verin. 5te uyandırıyorsa bir gün 8de, diğer gün 7de verin. istediği kadar ajitasyon miyavlaması yapabilir. bizim geçici kedimiz sabah namazında babam uyanıp yemek verdiği için o saatte miyavlamaya başlıyordu mesela. beni uyandırsa da hiçbir şekilde kalkmıyacağımı bildiği için yanıma gelmiyordu. hep babama miyavladı. tepkisiz kalmanız en iyi seçenek. zor bir yöntem ama uzun vadede etkili oluyor.

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Öğrenilmiş bir davranış uyandırıyor mama alıyor ilgi duyuyor her gece yaptığı için de alışkanlık haline geliyor
Daha erken saatlerde mama koyun sabah kaldırmak için bahanesi olmaz belki ama öğrenilmiş bir davranış hâline gelmiş belli ki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR