Erkek Kedilerde Kısırlaştırma.

ekimezya
ekimezya

762 Puan

Merhaba 6-7 aylık bir oğlumuz var 2 haftadır kızgınlık dönemi belirtileri gösteriyor. Erkek kedilerde kızgınlık döneminde etrafa çiş yapma sorunu olduğunu duymuştum, biz henüz böyle bir durumla karşılaşmadık ama ilerde yapar mı ya da hiç yapmayabilir mi? Her sabah saat 7-9 arası miyavlamaya başlıyor bazen de akşamları miyavlıyor normalde çok miyavlayan ve ses çıkaran bir hayvan olmadığı için bu durumla bağdaştırdık, olabilir mi? Zaten kısıtlaştırmayı düşünüyoruz 2 ay falan sonra, kısırlaştırdıktan sonra neler yapmamız gerekli? Kullanacağımız bir ilaç vs. olucak mı? Tuvaletini yaparken zorlanır mı?

11 CEVAP

yasement
yasement

119858

Bence de bekleyin erkek kedilerde 15-18 aydan sonra kisirlastirma oneriliyor benim de 1 yasinda kedim var inanir misiniz 3-4 aydir kizginlikta ama sabrediyoruz sevdik bi kere.d

Ece5
Ece5

4602

Kısırlaştırma kesin çözümdür başta bunu söyliyim Ve kızgınlık dönemine girdiği çok belli bazen tuvaletlerini yapmıyolar ama etrafa bir koku bırakıyorlar bu tuvaletten daha kötü kokar Ve bunu ne zaman yapacağını tespit edemezsiniz bir an önce kısırlaştırmanızı öneririm kısırlaştırmadan sonra herhangi bir sorun yaşamazsınız 1 2 gün anesteziden çıkması zor olabiliyor sonrasında hayatına kaldığı yerden devam ediyor hatta benim kedim anestezi de iken bile tuvaletini yapmaya kabına gitmişti tuvalet yapmadı bir sorun yaşamıyorlar o bölgele alakalı bir ameliyat yapılmıyor çünkü bir an önce kısırlaştırmanızı tavsiye ederim kızgınlık dönemine girdiklerinden sonra hemen etrafı koku bırakabiliyorlar dışı kedileri çağırmak için yapıyorlar tabi bunu hayvanda bir suçu yok tabi koku bırakmasalar bile dönemde tuvaletleri çok ağır kokarı bir an önce kısırlaştırmayı yapın da bu sorunlar ortadan kalkmış olsun

yasement
yasement

119858

Erken kisirlastirilirsa idrar yollarinin gelisimi yetersiz oldugundan daha fazla kristal sorunu oluyormus. Erkek kediler icin bu, disilerin idrar kanallari farkli sekilde tas olusumuna pek musait degil onlar erken kisirlastirilabiliyorlar

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kisirlastirmanin zarari yok kedinin durumu uygunsa eger. Zaten dedigim gibi muayene edip, tahlil yapip uygun olup olmadigini vet soyler. Kisirlastirma zararindan cok faydali oldugu soyleniyor. Bir kere kizginliga girip aci cekmoyecek, evden kacma camdan balkondan atlama gibi durumu olmaz, saglik acisindan da faydali. Ben de oglumu kisirlastirticagim guvenilir bir veteriner bulursam erkek kedide kisirlastirma bir saglik problemi yoksa zaten zor bir operasyon degil rahat olun.

ekimezya
ekimezya

762

Teşekkür ederim bir an önce kısırlaştıracağız.

KedimVar
KedimVar

119251

En az 10 aylık olmasını bekleyin bence kısırlaştırmak için. Bir de her erkek kedi koku bırakmaz.

6 aylik kucuk daha bence kisirlastirmayin karar sizin ama sikinti yasayabilirsiniz.

yaseminece
yaseminece

5184

7.5 aylık benim oğlum da,biz de daha düşünmüyoruz kısırlaştırmayı çok erken çünkü.1 yaşından sonra yaptıracağız biz.Miyavlama olayı evet bizimki de tepelerde geziyor sabah 6 da kalkıp camları tırmalayıp miyavlıyor ben şşşt diyince susuyor öğrendi :D Akşamları da balkona çıkacağım diye tutturuyor kapıyı açmaya uğraşıyor ama sabrediyoruz.Yeni oyuncaklar alın belki dikkati dağılır bizimkine oyuncagı gösterince susuyor oynamaya başlıyor yorulup uyuyor:) Henüz biz de koku bırakma gibi bir sıkıntıyla karşılaşmadık sadece bazen birkaç parça tuvaletinin kenarına yapabiliyor tuvaletini istemeden,onun dışında koku bırakma gibi bi sorunumuz yok şu an için

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kisirlastirmadan once kan tahlili de yaptirin zaten veteriner ister ama olur da soylemez ise hatirlatin bir de henuz etrafa isemiyot ise biraz daha bekleyin etrafa isedigi an dogruca kisirlastirirsiniz malum o koku hic cekilmiyormus ama ben acikcasi 1 yasina kadar bekleyin derim. Zaten veteriner de yonlendirir erkek kedi kisirlastirmasi daha kolaymis ve sorunsuz olurmus genelde rahat olun o konuda veterineriniz size kisirlastirilmis kedilere uygub mama onerecek zaten onu kullanacaksiniz gayet rahat kolay sikintisiz oluyor genelde erkek kediler bir gunde ayaklaniyor ama tabi iyi bir veteriner bulun.
Belki de kizginliga girmemistir miyavlamasinin farkli bir sebebi vardir erkek kedi icin 6 aylik kizginliga girme sanki erken gibi ama belli de olmuyor hepsinin yapisi farkli isterseniz bir veterinere danisin asi zamani asiya goturunce simdilik erteleyin benimki de gece miyavliyor ama daha fazla mama icin miyavliyor kilo kontrolu icin mamayi olculu veriyoruz gece odamizi kapatiyoruz miyavliyor kapinin onunde sonra susup salona gidip uyuyor isterseniz bu zamanlar odaya almayin miyavlamasindan rahatsiz oluyorsunuz.

ekimezya
ekimezya

762

Şuan 6 aylık ama veterinerimiz de en erken 7-8 aylıkken kısırlaştırırız demiş. O yüzden 1-2 ay dedim ama koku bırakmaya başlayana kadar bekleyebiliriz. Biz mamasını ölçülü de vermiyoruz kilo problemi yok, maması suyu yettiği için sanırım gece hiç miyavlamıyor ama sabah erken saatlerde miyavlamaya başlıyor. Odamızın kapısı da kapalı değil yanımıza gelip uyuyor gidiyor geri geliyor.


Kısırlaştırmak zararlı diyenler de var. Bir zararı var mı gerçekten kısırlaştırmanın?

ekimezya
ekimezya

762

Olabildiğince beklemeye çalışacağız o zaman kısırlaştırma konusunda :) Peki kısırlaştırdıktan sonra hangi mamayı önerirsiniz? Pro plan alıyoruz şuanda bu iyi midir? Yaş mama olarak gimcat veriyoruz ve yine gimcat malt paste veriyoruz. Bir de stick tarzında mamalar var ödül çubuğu olarak geçiyormuş. Bunlardan vermek zararlı mıdır? Bir tanıdığımın kedisi kalitesiz mamadan dolayı böbrek taşı düşürüyor geçmişti fakat tekrarladı, veteriner özel mama yazmış şuan onu kullanıyor. Gözüm çok korktu sizce hangi mamaları vermeliyim? Kısırlaştırmadan önce ve kısırlaştırdıktan sonra için önerebilirseniz çok ama çok güzel olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2574 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR