Kedim Geceleri Yorganımı Isırıyor

Heratiko
Heratiko

2426 Puan

Merhaba
7 aylık dişi kendisi. Her gece yorganı ısırıyor kavga eder gibi davranışın nedeni ne olabilir? Hala dişleri mi kaşınıyor bilen biri aydınlatabilir mi lütfen?
Bir de not olarak şunu da söyleyeyim konu daha net olur. Benim kız acıktığında da böyle hareketler yapıp elimden yemek yedirmem için beni yatağımdan kaldırıyor. Bu sebeple davranışın nedenini anlayamıyorum. Yemek yeme durumu da garip eğer elimden yedirmezsem de böyle sinirli davranışlar sergiliyor.
Ne yapacağım bilmiyorum sürekli veteriner kontrolleri de yapılıyor herhangi bir sağlık sorunu da yok. Davranışsal olabilir mi?

9 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118612

Kediniz kızgınlığa girmiş bence. 7 aylık tam zamanı. Veterinerinizle görüşüp kızgınlık bitiminde kısırlaştırma işlemi için randevu alın derim. Sağlıklı bir şekilde geçer bu döneminiz umarım ❤️

Heratiko
Heratiko

2426

Bir ay önce ilk kızgınlık dönemini atlattı aslında o zaman daha garipti o popo havada gezmeler falan 😹 şu anda böyle bir şey de görmedim ama mümkün tabii haklısınız❤️

Ozzey
Ozzey

118677

Meehaba yorganla dovusme benimkinde de var. Ama rahatsizlik oldugunu dusunmuyorum. Kucukken kardesleriyle boyle oynuyordu.bazen oynuyoruz cosunca o zaman yapiyor ozellikle. Sorun oldugunu sanmiyorum.

Heratiko
Heratiko

2426

Umarım dediğiniz gibidir. Yani herhangi bir stres ya da hastalık olmasından endişe ediyor insan. Şu an hala dövüşüyor mu peki yorganla kediniz kaç aylık ya da kaç yaşında?

kitirkurabi
kitirkurabi

897

benimki 2.5 aylık erkek ve istisnasız hareket eden her şeye takık ve ısırıyor :D özellikle de geceleri ayrı bi kudurduğu için benimki de yorganın altında ayaklarımı hareket ettrdikçe atlayıp ısırıyor :D ama sürekli yapmıyor, bi süre sonra sakinleyip motoru çalıştırıp uyuyor :) belki sizinki de ilgi ve oyun bekliyor olabilir mi? bilemedim :)

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Sinirli davranışlar ve asabilik kısır değilse kızgınlık belirtisi 😂 benim kedim de aynı öyleydi korkuyordum niye böyle sinirli diye

Heratiko
Heratiko

2426

Cevaplarınız iki seçenek sunuyor:) kısırlaştırma operasyonundan sonra da devam eder mi acaba bu çılgınlıkları 😹

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba benimki 7 yasinda. 1.5 yasinda kisirlastim. Halan yaptigi oluyor. Sinirden stresten oldugunu sanmiyorum.

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba kızgınlıktan yapıyor olabilir daha fazla üzerinde davranış kalsın istemiyorsanız kısırlaştırın bence herhangi bir sağlık sorunu yoksa tabiki kan tahlili yaptırıp baktırabilirsiniz. Kısır kediler de yapabiliyor özellikle benim kızım ayaklara saldırmaya bayılır 😄 yorgan üstünden bulmaya çalışıp ısırıyor ben daha kızgınlığa girmeden kısırlaştırdım 6 aylıktı 🥰 şimdiden geçmiş olsun umarım operasyon kolay geçer ❤️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 254 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR