Kedim Kızgınlıktan Çıkmıyor

Jeffroshum
Jeffroshum

5633 Puan

2,5 ay önce bahçede baktığım kedilerimi kızgınlığa girdiler diye içeri aldım ( herhalde bu cümleyi buraya 6272828 kez yazmışımdır) kızgınlıktan çıkmıyorlar daha doğrusu bir tanesi kızgınlıktan çıkmıyor (2 dişiler) diğeri kızgınlıktan mı onu tam kestiremiyorum sanırım değil ama. Kızgınlıktan çıkmayan 2 aydık kızgınlıkta 2 ay buyunca ümidimi kaybetmeden kızgınlıktan çıkmasını bekledim. Geçen gün evde beslediğim kedimi veterinere götürdüğümde bu durumu sordum. Bir süre sonra kalıcı hale geliyor dedi. Ama kızgınlıkta kısırlaştırmada kanama çok olduğu için çok korkuyorum. Haplı hormon kullanıp kızgınlığı bitirip öyle kısırlaştırmak mı daha iyidir yoksa kızgınlıtayken mi kısırlaştırmak. Ve hayvanları 2,5 aydın mecburen 20-25m2 ilk odaya hapsediyorum vicdan azabından ölçüme yakında. Sürekli aralıksız miyavlıyor ve kahroluyorum. Psikolojik olarak çok yıprandım. Sınava hazırlanıyorum ençvdeki kedimi kısırlaştırdığımda 5 gün yemeden içmeden kesildi yine aynı şeylerin olmasından çok korkuyorum şuan sınava çalışırken bi de o stresi kaldıramam gibi geliyor ama öbür türlü hayvan bi 3,5-4 ay daha kızgınlıkta kalması gerekiyor bu durum zararlı mı? Ne yapmam gerekiyor

3 CEVAP

Jeffroshum
Jeffroshum

5633

Ayrıca kızgınlıkta olduğu için çok hiperaktif ve kilo alamıyor 3250 gram olması lazım 1,5 ay önceki verilere göre

NorthNight
NorthNight

16576

Bu kadar kızgınlıkta kalması normal değil, yumurtalıklarının hormon düzeylerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Eğer yumurtalıklarında anormal bir yapı varsa (kist/yara vb) hormon salgısını alt üst edip uzun süre kızgınlık belirtileri göstermesine neden olabilir.
Bence imkanınız varsa götürün ultrason bakılsın, rahim ve yumurtalık boyutları incelenebilirse ona göre yol çizebilirsiniz.

NurAnnLynn
NurAnnLynn

907

Eğer kızgınlığı bitmiyorsa rahminde foliküler kist olabilir veterinerinize danışırsanız o size en iyi bilgiyi verir benim kedimde de aynı durum vardı kızgınlıkta kısırlaştırdık çok riskli ve önerilmiyor fakat bizde bi problem olmadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR