Evet Biz Resmî Olarak Kürk Değişimine Başladık Herkes Süreci Nasıl Atlatıyor Bir Konuşalım

Sezgek
Sezgek

16545 Puan

Evet arkadaşlar bugünden itibaren benim minnak tüy değişimine başladı normalde çok fazla tüy sökmüyordu ben multivitaminli ve biotinli takviyelere kullanıyorum zaten ama bugün bir baktım ki koşarken havaya tüyler saçılıyor furminator ile taradım görselleri ekliyorum bence çok aşırı bir tüy çıkmadı ama taramadan sonra dahil oturduğu yer tüy doluyor bir de boyun kısmını çok kaşıyır hemen kontrol ettim mantar olmasın diye ama deride her hangi bir lezyon yok ya da bölgesel bir tüy kaybı yok sanırım süreçle alakalı diye düşünüyorum hem yeni kedi sahiplenen arkadaşlara yardım olsun bende benim gibi ekstra çözüm arayanlara fikir olsun deneyimlerimizi be nasıl baş ettiğimizi burdan paylaşalım diyorum özellikle boyun kaşımayı gören başka arkadaş var mı bilmek isterim


7 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16545

Benim kedim bayılıyor taratmaya o yüzden çok sıkıntı yaşamıyorum yani mümkün olsa 24 saat taratır :D ama okuduğum bir kaç yerde sevdiği mama ve maltlarl ile kandırıp tarayanlar görmüştüm çok aşırı bir dökülme varsa mutlaka multivitamin ve biotinli içeren malt kullanmanızı tavsiye ederim bir de dediğim gibi mevsimsel kürk değişimi yavaş yavaş başladı şu dönemlerde çok dökmesi normal ben mesela yaklaşık yarım saat taradım sonra bir boynunu kaşıdı yine her yer tüy :) bu süreç ne yazık ki böyle ilerliyor :)

pablopicasso
pablopicasso

117031

https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/beavis-kediler-icin-deri-ve-tuy-bakim-spreyi-100ml.html


Her gün düzenli tarayın.. 2 hafta da bir nemleninceye kadar bu spreyi sıkıp, tekrar tarıyorum. Gözle görünür azalma ve pamuk gibi tüylere sahip olduk. İlk deneme de. Takıntılı ise fazla yalanacaktır. Maltı biraz arttın. Düzenli kullanımda fayda sağlayacağımıza inanıyorum.

Sezgek
Sezgek

16545

@pablopicasso tam bir obsesif deli gibi yalanıyor o yüzden de bol su içiyor gerçi bol su içmesine seviniyorum daha da iç kızım diyorum o içerken ama o kadar çok yalanıyor ki o haline de acıyorum dediğiniz spreyi deneyeceğim teşekkür ederim

huqi
huqi

116368

Tomris ona dokunmamızı sevmediği için tarayamıyoruz.
Sizinde dediğiniz gibi ayda yılda bir malt verirken ablam ben de tarıyorum bu şekilde bile huylanıyor.
Malt da en sevdiği şey bir tek maltla kandırabiliyoruz keşke benim kedimde hoşlansaydı...

Palyaco
Palyaco

218519

Bizde suan tüy dökümü hiç yok herhafta 3 kere tanıyorum birde hypaw clean wipes kesesi kullanıyorum kurkunde gözle görülür parlama ve yumuşacık oluyor tavsiye ederim

Liladmr
Liladmr

484

Merhaba kedim kendini taratmayı hiç sevmiyor tarağı görünce kaçıyor bazen zorla yapmak zorunda kalıyorum şuan çok fazla tüy döküyor siz nasıl başa çıkıyorsunuz :)

meov
meov

10494

veteriner bize furminatör önermiş. gerçekten bir kediden bu kadar tüy çıkar mı diye çok şaşırıyordum. furminatör çok işe yarıyor. topak topak tüy çıktı, bi avuç değil. ama bizimki rahat durmuyordu. bir dakika sakinse ikinci dakika kaçmaya çalışıyordu. birde 1 haftaya kadar zaten evi tüy kaplıyordu.
baktık olacak gibi değil, eşim siyahlı mavili bir tarama eldiveni almış. sever gibi tarıyorum aklıma geldikçe ama furminatör gibi değil daha yüzeysel topluyor. haftada 3-4 aklıma geldikçe tarıyorum. kaçmaya çok çalışmıyor. bazen eldiveni ısırır gibi yapıyor ama geri yatıyor.
bunların dışında malt, vitamin, balık yağı rutin veriyoruz. bazen yemiycem diye pisleşiyor. bazen marka değiştiriyoruz, bazen de ağzına sürmek zorunda kalıyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR