Kedim Hapşırıyor

Kedim bugün sürekli hapşırıyor sebepleri ne olabilir? Ne yapmam gerekir?

6 CEVAP

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Birkaç ihtimal var, benimki de sık sık hapşırıyordu, uzmanı olduk artık :)


En sık sebepler şunlar:


-Yeni çamaşır yıkadıysanız, oda parfümü vb kullandıysanız bunlar alerji yapabilir
-Sadece tozdan hapşırıyor olabilir (koltuk arkasına vs. giriyorsa)


Bu ikisi genelde hapşırmanın en yaygın sebebi. Ben ilk sorduğumda veteriner hekim "insan gibi düşünün biz de günde birkaç kere hapşırıyoruz" demişti. Aynı bizim gibi alerji yapan, irite eden şeyler var kedileri de.


Bunlar endişe gerektirmeyen şeyler. Endişe gerektirecek durum kedi gribi/nezlesi. Yanılmıyorsam aynı insan gribi gibi bunun da doğrudan bir tedavisi yok. Destekleniyor kedi sadece, yine de hekim görmesi gerekiyor.


Hapşırmayı başka belirtiler takip ediyor mu? Halsizlik, iştahsızlık, çeşitli akıntılar, davranış bozuklukları gibi? Eğer yoksa genelde çok endişe edilecek bir şey değildir.


Ben sizin yerinizde olsam ortamı eğer mümkünse önce temizler, iyice havalandırır, kedinin davranışlarını izlerim bir süre. Hapşırma geçmiyor veya başka belirtiler varsa bir kliniğe uğramakta fayda var.

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Bir de yazmayı unutmuşum, kedinin hasta olduğunu anlamanın en kolay yolu ateş. Tabi bunu evde ölçmek genelde pek mümkün olmadığında patilerine bakabilirsiniz. Mümkünse uyurken patilerine bakın, normalden sıcaksa zaten muhtemelen anlarsınız. Uyurken deme sebebim, uyanıkken soğuk zeminlere bastıklarından bazen normalden soğuk oluyor patileri.


Zaten ateşi varsa halsizlik de vardır.

Başka hiçbir belirtisi yok dün akşam başladı kafasında boyunluk vardı bugün cıkarttırdık çok tüyü dökülüyor kendini de on gün boyunca yalayamadı bugün yalamaya basladı saçma olabilir belki ama bugün hapşırması daha arttı acaba dedik tüy yutuyor ondan mı. Ben biraz daha gözlemleyeyim o halde

betulbakioglu
betulbakioglu

13684

benim kedimde ayni nefes alip vermesinde hırlama varsa grip olmustue

Ateşi de yok :(

Anonymus683514
Anonymus683514

11855

Evet nefes alıp vermesini de dinleyebilirsiniz yine uyurken olmasını tavsiye ederim ıslık gibi bir ses, hırıltı varsa yine hastadır.


10 gündür yalanamadıysa belki pislenmiştir, üstüne hapşırmasına sebep olan bir madde, kimyasal vs bulaşmış olabilir. Tüy dökerken hapşırma ihtimali var mı bilmiyorum açıkçası.


Ayrıca boyunluk olduğuna göre bir ameliyat vs. geçirmiş olduğunu varsayıyorum, o durumda doğrudan veteriner hekimi aramak çok da kuruntu olmaz bence. Geçmiş olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 251 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR