Bir Kedi Fipten Öldü Neler Yapmalıyım

Gkhan17
Gkhan17

372 Puan

bahçemde 6-7 tane kedi var. yaklaşık 2 hafta önce birisi 6-7 aylık 5 kedi daha bırakmış. o kedilerden biri bugün kusmaya başladı belediye veterineri gelip alana kadar öldü. Fip miş galiba.. hava soğuk olduğu için dün gece de binanın merdivenlerine almıştım hepsini. Kedilerin hepsine bulaşmış mıdır? başkasının bıraktığı kediler bizimkilerle çok yakınlaşmıyordu ama aynı kapları kullanıyorlardı. Kapları yıkasam bir faydası olur mu? Bizimkilerin hepsine bulaşmış mıdır yoksa bağışıklığı düşük olanı mı öldürüyor sadece?

6 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Selamlar,
Üzüldüm.
Bulaş riski olan başka bir hastalık da olmuş olabilir.
Evet birbirlerine geçirmiş olabilirler.
Yemek ve su kaplarini sirke ile yıkayın.Kaplar arinsin.
Bagisikliklarini yüksek tutmaya çalışın.
Aşıları yoksa ve bagisikliklari düşük ise, risk daha yüksek olabiliyor.
Bazen yavru iken kendiliginden atlatabilenler de oluyor, dilerim iyi olsunlar

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba genelde sokak kedilerinde korona taşıyıcı olabiliyor kapları sık sık değiştirin başka kaplara koymaya çalışın ya da yıkayın bir de bağışıklıkları düşmesin diye ben sokaktakilerin sularına polivit C ya da imuneks şurup damlatıyorum yapabilme imkanınız varsa siz de öyle yapın. Ayrıca evde tavuk ilik suyu kaynatıp vermeye çalışın bu soguklarda daha güçlü tutar şimdilik aklıma gelenler bunlar bir de kuru mama veriyorsanız hepsinin önüne ayrı ayrı koymaya çalışın aynı yerden yemesinler. Başınız sağolsun çok üzüldüm 🙏😞 Umarım diger canlar saglıklı şekilde hayatları olur.

Gkhan17
Gkhan17

372

Karın şişliği yoktu. Zayıf duruyordu. sabah yeşil kusmuştu onu görünce kutuya falan koydum sıcak su torbası koydum ağzına su damlattım ama hayatta tutamadım malesef. Diğer kedilerim kısır ve kalıplılar, zaten düzenli yaş mama veriyordum. Kuru mamalarına da mineral tozu katıyordum, onların bağışıklığı iyidir sanırım.

edmrcglu
edmrcglu

12695

belediye barınakları test yapmaz o yüzden direkt fip diyemezler bariz bir karın şişliği yoksa. gençlikte öldürmüş olabilir gençlik hastalığı bulaşıcıdır gençlik taşıyıcı bir kedi evime alıp sahiplendirmiştim sahiplendirdiğim yerde vefat etti maalesef 😔 evdeki kedilerime bulamamıştı bağışıklığı düşük olanı vuruyor bence vitamin ve bağışıklık güçlendirici sıkabilirsiniz yaş mamalarına tavuk yaptığınız bir gün suyuna tavuk ciğeri de koyabilirsiniz iyi olur hiçbirinde gün yüzüne çıkmadan atlatırsınız umarım ve diğer kedilerde de belirti görürseniz belediye veterinerini aramayın lütfen bakmıyorlar zaten kenara atıp ölmesini beklerler

Gkhan17
Gkhan17

372

gençlik hastasıydı sanırsam. Kusma rengi yeşil oluyormuş, bunda öyleydi. bu hastalıkta ne yapmalıyım peki?

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Kapları atıp yeni almanızı tavsiye ederim
Ben sırf bu yüzden genellikle mama kabı kullanmıyorum tukurukten bulaşabiliyor hastalık
Yıkarsanız da sirkeli su ile yıkayın iyicene

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 239 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR