Evimizde Doğum Yapan Sokak Kedisi Asla Kumuna Alışmıyor, Acil!

yagmurrc
yagmurrc

491 Puan

Yaklaşık iki aydır bir sokak kedisini besliyorduk, hamileydi ve bir süre önce evimizde doğum yaptı. Kontrol ettirdik herhangi bir sağlık problemi yok ama asla kumuna yapmıyor. Birçok kum, yöntem denedik. Günlerdir araştırıyorum veterinerlere sorduk yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Sıkışırsa yapar diye düşündük ama iki gün boyunca yapmayınca çok endişelendik. Mecburen ihtiyacını gidersin diye sokağa salıyoruz tuvaleti geldiğinde ama yavruları henüz birkaç günlük ve işlek bir caddede yaşıyoruz sokağa çıkmasına içim el vermiyor. Bu durum devam ederse daha kötü olacak, hatta ölecek diye çok korkuyorum. Ne idrar ne de dışkı yapıyor, artık yavruların da tehlikeye girebileceğinden korkuyoruz elimiz kolumuz bağlı kaldık.

8 CEVAP

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba sonbaharda yeni kedi sahiplendirdim komşumuza 1,5 yaşında dişi kedi o da büyük tuvaletini yapmıyordu bahçeye çıkarıyorlardı oraya bile toprağa yapmıyordu birkaç gün hiç çıkarmayın dedim kum kabına götürüp kazma hareketi yaptılar en sonunda alışmış şuanda yapıyor mecbur kalırsa eninde sonunda yapacaktır dışarısı çok tehlikeli Allah korusun çıkarmayın lütfen herşey olabilir Allah razı olsun sizden bu arada bu sogukta sahip çıkmışsınız 🙏

yagmurrc
yagmurrc

491

Kumu geçtim evin içine yapmasına bile razıyım artık o kadar stresli bir duruma geldik, kendisini geçtim bu hayvanlar daha dört günlük annelerine bir şey olursa ne yaparız gerçekten aklım almıyor.

yagmurrc
yagmurrc

491

Evimizin etrafında topraklık/kumluk bir alan olmadığı için nereye yaptığını kestiremiyorum, eğer yapabilseydim dışarıdan alıp evdeki kum kabına koyacaktım ama maalesef.

huqi
huqi

116368

Ben de eve hasta bir kedi almıştım, evde bakacağımız yerde yoktu. (Evde de iki kedim var kendi odama alamazdım) mutfağa almıştık mecburen zaten hasta olduğu için yemek yemiyordu şırıngayla zorla veriyorduk. İlk gün kum koymamıza rağmen kuma yapmamıştı, mutfak olduğu için hiç hijyenik olmadığı için çözüm bulmaya çalışmıştım toprak da koydum toprağa da yapmadı. Bir hafta sonra ölmüştü zaten😔
Toprak denemediyseniz toprakta koyun. Hatta ben toprağı hem tuvalete koymuştum hem de annemin saksısını getirmiştim. Biz de işe yaramadı belki de kedi hasta diye ama belki sizde işe yarar. Bir de bebekler için bakım örtüsü oluyor onlardan alın kedinin bulunduğu alana serin, hiç dışarı çıkarmayın illa yapar diye düşünüyorum. (Daha geçen ay sokaktan kısırlaştırmak için aldığım kedi 3 gün tuvaletini yapmadı çok stresliydi çünkü ben de çok endişelenmiştim 3. Gün yaptı)

Ozzey
Ozzey

118677

Merhaba ben de onceki karda komurluge aldim o da yapmiyordu. Farkli yerlere yapiyordu. Yaptigini alip kumun icine koydum cisini de bir bezle silip bezi kumun altina koydum bir ellerini tutup kumda patilettim koklattim sonra yapmaya basladi kuma. Sizin icin biraz zor tabi. Camasir suyu zararli ama binaya aldigim kediler ozellikle camasir suyuyla silindikten sonra cislerini yapiyorlar. Cok az kokusunu alabilecegi sekilde kutuya surun. Belki ise yarar. Ama gozlemleyin yalamamasi lazim. Bir de kediler tuvaletlerini islek yerde istemez. Yerini daha tenha bir koseye alin tuvalet yaparken gorulmeyi de sevmiyorlar. Kapali tuvalet ondan iyi oluyor. Bunlar da ise yaramazsa. Kum kabinin altina karton koyun uzerine kum koyun. Karton sevmiyen sokak kedisi gormedim. Insallah duzelir.

eneskolon
eneskolon

13447

Benim sokaktan sahiplendiğim yavrumda öyleydi dısarı ya yapıyordu maalesef kötü bir şekilde kaybettik kesinlikle dışarı yollamayın

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Nereye yaptığına bakıp ordaki topraktan alıp kum kabına koyabilirsiniz sonra kum kabini koklatın
Genelde bentonitten pelete geçerken böyle alıştırma yapıyoruz bentonitle peleti karıştırıyoruz onun gibi yapabilirsiniz

yagmurrc
yagmurrc

491

Dışarıya alıştığı için dışarıdan toprak ve kum getirmeyi de denedik ama yapmadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 254 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR