İmdat! Kedim Hiperaktif!

inferi0r
inferi0r

12171 Puan

Merhaba arkadaşlar,
1 yaşında tekir dişi bir kedimiz var. 45 50 günlükken bize geldi. Geldiği günden beri aşırı hareketli, hep yavru ve tekir olmasına yorduk. Ama veterinerimiz de geçen hafta hiperaktivite teşhisi koydu hatta bitkisel de bir damla verdi.


Neler yapıyor?
Durup dururken bağırıp deli gibi koşuyor :) Her ışığa her sese kitlenip tepki veriyor. Sürekli ses çıkarıyor, ses çıkarmadan yaptığı bir eylem yok gibi. Uykusu da çok hafif, hareketlilikten rahatça uyuyamıyor garibim.


Damlayı kullanmamızın sebeplerinden biri zaten uyuyamaması ve diğer kedimize çok takılması. Enerjisi hep yüksek olduğu için evdeki diğer kedimizin tepesinden inmiyor. Sürekli mücadele ve müdahale etmek zorunda kalıyoruz çünkü diğer kedimiz aşırı sakin.


Diğer kedimizi de korumak için neler yapabiliriz. Büyüyünce geçer mi? Sözler hiperaktif kedileriniz için neler kullandınız?


Önerilerinizi bekliyoruz.

8 CEVAP

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Merhaba tekirler evet cok hareketli sabah aksam ve yatmadan önce ben yaklasik 20 dakika aktivite yapiyorum , ben onu kovaliyorum on beni kovaliyor :) , yastiklari birbirine yanastirip ucgen yapip onunde olta sallandiriyorum pusuya yatiyor yastiklarin arasinda , ufak kurutulmus cickecidem aldigim sert yapraklar var oturdugum yerde uzaga atiyorum , genelde bu 3 oyunu 20 dakikaya sigdirip yaptigim icin normal duruyor ama yapmazsam sizin dediginiz herseyi kendi kendine yapiyor , tekirler asiri ilgi isteyen ve oyun bekleyen cinsler:)

huqi
huqi

116368

Tomris de bebekken aşırı hareketliydi, koridorda pusu kurup bacaklarımıza saldırıyordu/ısırıyordu. Ona dokunmamızdan nefret eder ve direkt ısırırdı, yanından geçsek tırmalıyordu direkt, sürekli ordan oraya koşturduğu için mutfak masasındaki bardakları düşürmüştü habdbwhshs
O günden sonra masalarda herhangi bir eşya bırakmamaya dikkat etmiştik. Yani genel olarak hırçın bir kedi. 2 yaşına kadar aşırı hırçındı 3 yaşına girdi ve bu sene aşırı sakinleşti kendi kendine gelip masaj yapıyor 3 yaşına kadar asla böyle bir şey yapmadı sürekli mırlıyor. Durup dururken ısırması ya da tırmalaması düzeldi. Hâlâ koridorda ara sıra deli gibi koşturuyor tabii evde çok enerji atamıyorlar bu normal. Açıkçası biz hiçbir şey yapmadık bence büyüdükçe sakinleşmeye başlıyor evdeki herkes bu seneki Tomris'e aşırı şaşırıyor herkes sakinleşti nasıl böyle oldu gibi tepkiler veriyor.


Tomrisden önceki kedimizi yetişkinken sahiplendik hatta kısırdı kaç yaşında olduğunu bilmiyoruz ama aşırı aşırı sakin bir kedi, oyun oynarken bile oturarak oynar genel olarak hareketleri yavaş bu yüzden yaşlı bir kedi olduğunu düşünüyoruz.( tüm dişlerini de sokakta dökmüş zaten) Tomrisi sahiplendiğimizde yaşlı kedimizle asla anlaşamadılar. Tomris sürekli onunla oyun oynamak istiyor ama Huq asla Tomrisin hızına yetişemiyor ona saldıramıyor sürekli ona tıslayarak kaçıyor yatak altına falan giriyor vs. Tomrisi ilk sahiplendiğimizde huq'un peşinden o kadar koştu ki huq da bu enerjiye alışık olmadığı için 2 kere patisi şişti, bir de huq tuvaletteykende saldırıyordu bu yüzden biz uyurken huq ondan kaçmaya çalışırken bi kaç defa tuvalet dışına çişini yaptı :( tuvalette bile rahat vermiyordu çocuğuma. Eskiden daha çok saldırırdı huq'a şu an hala anlaşamıyorlar ve saldırdığı oluyor ama asla eskisi gibi değil. Bir de ben bunun için Tomris'i daha çok oynatıyorum huqla uğraşmasın diye. Hatta ben sürekli keşke Tomrisin enerjisinde bir kedi sahiplensek hem sıkılmaz hem huqla uğraşmaz diye düşünüyordum ama ailem 3. Kediyi istemiyor. Bir de bi ara vedavet kot bayoun kullanıcaktım bitkisel bir ürün bi bakın isterseniz.

inferi0r
inferi0r

12171

@Ozlemcakil


Aynen dediklerinizi yapıyoruz, sürekli oynatıyoruz, ki zaten kendi toka top vs bulup atmamız için getiriyor oynatalım diye :) oynatmama şansımız yok yani.


Diğer kedimiz rahatsız olup strese giriyorsa diye işte korkumuz :(

inferi0r
inferi0r

12171

@huqi


Bizim evdeki durumu anlatmışsınız resmen. Ama bizim büyük kedimiz küçüğe tıslamıyor, kızmıyor sadece oynamak istediğinde üzerine falan çıkınca çok kızıyor. Oyun istediği zamanlar dışında iyiler aslında.


Zaten beraber büyüdüler sayılır, büyük olan da bize geldiğinde 6 7 aylıktı. Küçüğü geldiğinde de 10 aylık falandı. Sürekli oynuyorlardi böyle stres olmuyordu.


Diğer kedimiz olmasa küçüğün hareketliliği sorun değil ama işte :(

huqi
huqi

116368

Büyüdükçe sakinleşecektir eminim daha iyi anlaşacaklar sadece biraz zamana ihtiyacınız var bence.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Yani oyuna doyamiyor sipalar:) ben ne kadar bitkisel de dense o tarz urunleri kullanmakta supheliyim cunku gecici cozum , zaten kisa bir sure sonra sankinlesecektir diye dusunuyorum , diger kediniz cok mutlu dgildir ama tulavet aliskanligiyla cezalandirmaya baslarsa o zaman sorun var demektir , digerine ayri ilgi gostermek sorunu cozebilir mi acaba , siz digeriyle oynayip oyalarken belki kiskaniyor icin icin , bu cimcimeler cok kiskanc biliyorsunuz:))

inferi0r
inferi0r

12171

Diğerini sıkıştırmasın diye mecburen kullanıyoruz damlayı, çünkü o da hasta :( Henüz tuvalette bir sıkıntı yok şükür :/

inferi0r
inferi0r

12171

Teşekkürler ^^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 304 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81537 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR