Kedimde Aşırı Tüy Sorunu

chesur1914
chesur1914

649 Puan

Merhabalar, Pıncır 8aylık. Sokakta bakıyordum. 20 gün önce eve aldım artık dayanamadım. Kısırlaştırıldı. 15 gündür kafes istirahatinde. Patisinde ufak bir çatlak var sokakta becerdi. Advance marka kısır kedi maması yiyor somonlu. İlk geldiginde böyle bir tüy dökmesi yoktu. İnanılmaz döküyor tarıyorum. Taradıktan sonra üstümde olan tüyler kazagımı kaplıyor. Cok kaliteli marka ama değiştirmeli miyim? Yoksa kafeste stres mi yapıyor? Vitamin mi önerirsiniz yoksa? Mevsimsel geçiş mi bu? Herkese teşekkürler.

6 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Pıncırlı hayatınız kutlu olsun.
Ben anlayamadım neden bu kadar uzun süredir kafeste tutuyorsunuz ?

orhdoner
orhdoner

135444

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun hayırlı olsun yavrunuz çok sevindim sıcak bir yuvası olmuş stres kaynaklı da çok olabiliyor ama şu sıra bizde de var mevsim geçişinde olduğumuz için daha da dökmeler çoğaldı. Bir süre daha takip edin eğer devam ederse hekiminize söyleyin ona göre bakılıp takviye verirler.

chesur1914
chesur1914

649

Sol patisinde çatlak mevcut o yüzden kafes istirahatinde. Pazartesi tekrwr röntgen cekildi. 10 gündür basamıyordu. Yavaş yavaş sekmeye başladı. Tam iyileşme için 10 gün daha istirahat tavsiye ettiler. Yoksa büyük vicdan azabı çekiyorum orda oldugu için :(

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Kısırlaştırma stres ve kafeste durması tüy dökümünü arttırmış olabilir onun haricinde sokakta tüy dökümü pek anlaşılmıyordu muhtemelen
Günlük taramasını ihmal etmeyin kullandığınız mamanın 20 günde tuy dökümünü arttıracağını sanmıyorum

Superisi814
Superisi814

125092

Geçmiş olsun .
Yaşadıklarının toplamı olarak tüy dökümü artmıştır.
Kolaylıkla şifalansin dilerim.

vassago
vassago

263

Öncelikle Stresi 1.sırada, 2. olarak da içerisinde gerçekten deniz ürünleri olan kaliteli mamaları en azından 2-3 ay süresince kullanmanızı öneririm ben faydasını gördüm tüy sağlığı konusunda. Tercihen Origen/Acana/Nd bir süre sonra gözle görülür bir şekilde toparlar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 237 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81537 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR